Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Oracle Technical Questions - 2009

Posted on :24-02-2016
Oracle Placement Paper - 2009:-

DBA and SQL Questions:-

Q1. What does a COMMIT statement do to a CURSOR?

a) Open the Cursor
b) Fetch the Cursor
c) Close the Cursor
d) None of the above

ANS: d


Q2. Is it possible to Enable or Disable a Database trigger?

a) Yes
b) No

ANS: a


Q3. Which of the following is NOT VALID in PL/SQL?

a) Select  into
b) Update
c) Create
d) Delete

ANS: c


Q4. Which is not a part of the Data Definition Language?

a) CREATE
b) ALTER
c) ALTER SESSION

ANS: c


Q5. What are the different events in Triggers?

a) Define, Create
b) Drop, Comment
c) Insert, Update, Delete
d) All of the above

ANS: c


Q6. SHOW_ALERT function returns

a) Boolean
b) Number
c) Character
d) None of the above

ANS: b


Q7. How can you CALL Reports from Forms4.0?

a) Run_Report built_in
b) Call_Report built_in
c) Run_Product built_in
d) Call_Product built_in

ANS: c


Q8. What do you mean by CHECK BOX?

a) Two state control
b) One state control
c) Three state control
d) none of the above


Q9. A database trigger does not apply to data loaded before the definition of the trigger.

a) TRUE
b) FALSE

ANS: a


Q10. Which of the following is NOT VALID is PL/SQL?

a) Bool boolean;
b) NUM1, NUM2 number;
c) deptname dept.dname%type;
d) date1 date := sysdate

ANS: b


Q11. Which of the following is not correct about an Exception?

a) Raised automatically / Explicitly in response to an ORACLE_ERROR
b) An exception will be raised when an error occurs in that block
c) Process terminates after completion of error sequence.
d) A Procedure or Sequence of statements may be processed.

ANS: c


Q12. A Transaction ends

a) Only when it is Committed
b) Only when it is Rolledback
c) When it is Committed or Rolledback
d) None of the above

ANS: c


Q13. Which of the following does not affect the size of the SGA?

a) Database buffer
b) Redo log buffer
c) Stored procedure
d) Shared pool

ANS: c


Q14. A Stored Procedure is a

a) Sequence of SQL or PL/SQL statements to perform specific function
b) Stored in compiled form in the database
c) Can be called from all client environments
d) All of the above

ANS: d


Q15. Is it possible to use Transactional control statements in Database Triggers?

a) Yes
b) No

ANS: b


Q16. Which of the following is not correct about the TABLE data type?

a) Can contain any number of columns
b) Simulates a One-dimensional array of unlimited size
c) Column data type of any Scalar type
d) None of the above

ANS: a


Q17. A Database Procedure is stored in the Database

a) In compiled form
b) As source code
c) Both A & B
d) Not stored

ANS: c


Q18. List of Values (LOV) supports

a) Single column
b) Multi column
c) Single or Multi column
d) None of the above

ANS: c


Q19. A CONTROL BLOCK can sometimes refer to a BASE TABLE?

a) TRUE
b) FALSE

ANS: b


Q20. When do you get a .PLL extension?

a) Save Library file
b) Generate Library file
c) Run Library file
d) None of the above

ANS: a


Q21. Dedicated server configuration is

a) One server process - Many user processes
b) Many server processes - One user process
c) One server process - One user process
d) Many server processes - Many user processes

ANS: c


Q22. Declare

fvar number := null; svar number := 5
Begin
goto <<>>
if fvar is null then
<<>>
svar := svar + 5
end if;
End;

What will be the value of svar after the execution?

a) Error
b) 10
c) 5
d) None of the above

ANS: a


Q23. Which of the following is TRUE?
1. Host variables are declared anywhere in the program
2. Host variables are declared in the DECLARE section

a) Only 1 is TRUE
b) Only 2 is TRUE
c) Both 1 & 2are TRUE
d) Both are FALSE

ANS: b


Q24. Which of the following is not correct about User_Defined Exceptions?

a) Must be declared
b) Must be raised explicitly
c) Raised automatically in response to an Oracle error
d) None of the above

ANS: c


Q25. Find the ODD data type out

a) VARCHAR2
b) RECORD
c) BOOLEAN
d) RAW

ANS: b


Q26. Which of the following is not correct about a View?

a) To protect some of the columns of a table from other users
b) Occupies data storage space
c) To hide complexity of a query
d) To hide complexity of a calculations

ANS: b


Q27. GET_BLOCK property is a

a) Restricted procedure
b) Unrestricted procedure
c) Library function
d) None of the above

ANS: d


Q28. SYSTEM.EFFECTIVE.DATE variable is

a) Read only
b) Read & Write
c) Write only
d) None of the above

ANS: c


Q29. What is built_in Subprogram?

a) Stored procedure & Function
b) Collection of Subprogram
c) Collection of Packages
d) None of the above

ANS: d


Q30. What SYSTEM VARIABLE is used to refer DATABASE TIME?

a) $$dbtime$$
b) $$time$$
c) $$datetime$$
d) None of the above

ANS: a


Q31. Can we pass RECORD GROUP between FORMS?

a) Yes
b) No

ANS: a


Q32. The Data Manipulation Language statements are

a) INSERT
b) UPDATE
c) SELECT
d) All of the above

ANS: d


Q33. What built-in subprogram is used to manipulate images in image items?

a) Zoom_out
b) Zoom_in
c) Image_zoom
d) Zoom_image

ANS: c


Q34. If an UNIQUE KEY constraint on DATE column is created, will it accept the rows that are inserted with
SYSDATE?

a) Will
b) Wont

ANS: b


Q35. Is it possible to open a cursor which is in a Package in another procedure?

a) Yes
b) No

ANS: a


Q36. Which of the following statement is false?

a) Any procedure can raise an error and return a user message and error number
b) Error number ranging from 20000 to 20999 are reserved for user defined messages
c) Oracle checks Uniqueness of User defined errors
d) Raise_Application_error is used for raising an user defined error.

ANS: c


Q37. PL/SQL supports datatype(s)

a) Scalar datatype
b) Composite datatype
c) All of the above
d) None of the above

ANS: c


Q38. Which of the following is not correct about Cursor?

a) Cursor is a named Private SQL area
b) Cursor holds temporary results
c) Cursor is used for retrieving multiple rows
d) SQL uses implicit Cursors to retrieve rows

ANS: b


Q39. Find the ODD one out of the following

a) OPEN
b) CLOSE
c) INSERT
d) FETCH

ANS: c


Q40. Is it possible to modify a Data type of a column when column contains data?

a) Yes
b) No

ANS: b


Q41. What is the Result of the following VIKNULLRAM?

a) Error
b) VIK RAM
c) VIKRAM
d) NULL

ANS: c


Q42. Declare

a number := 5; b number := null; c number := 10;
Begin
if a > b AND a <> ( Select count(*) from Emp E2 where E1.SAL > E2.SAL ) will retrieve

a) 3500,5000, 2500
b) 5000,2850
c) 2850,5750
d) 5000,5750

ANS: a


Q43. 
EMPNO ENAME SAL
A822 RAMASWAMY 3500
A812 NARAYAN 5000
A973 UMESH
A500 BALAJI 5750

Using the above data
Select count(sal) from Emp will retrieve

a) 1
b) 0
c) 3
d) None of the above

ANS: c


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop