Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Novell Previous Years Questions

Posted on :15-04-2016

Q1. Amar and Prem invested certain amount in a bank at a rate of interest of 5%.Interest at the end of the year will be accumulated into the principle amount. At the end of the first year, Amar withdraws 50% of the accumulated amount, while Prem withdraws 11,500. At the end of the third year, Prem had an accumulated amount equal to that which Amar had at the end of the second year. Amar withdraws Rs 4050 at the end of the second year. The total interest earned by Amar is Rs 3,950 for 3 year.

a) What is the amount initially invested by Amar?

A. 35,000
B. 40,000
C. 31,500
D. 30,000

 

b) What is the initial amount deposited by Prem ?

A. 35,000
B. 40,000
C. 30,000
D. 48,000

 

Q2. Initially man has one rupee with him. In each step he will either increase one rupee by one or multiply with one. How much minimum number of steps he need to make money 1000?

 

Q3. We have three jars. One jar capacity is 10 liters, second jar capacity is 7ltrs and 3rd jar capacity is 3ltrs. First jar is filled with 10ltrs of water. How to fill 5liters of water in first and second jar with the help of these three jars?

 

Q4. The average of three numbers is 135. The largest number is 180 and the difference between the others is 25. The smallest number is

A. 130
B. 125
C. 120
D. 100

ANS: D

Explanation: 

Given, (x-25) + x + 180/ 3 = 135 => x = 125. Hence smallest number is (125 - 25) = 100.

 

Q5. If the difference between the simple interest and the compound interest compounded annually at the rate of 12% per annum on Rs 5000 for two years will be

A. Rs 17.50
B. Rs 36
C. Rs 45
D. Rs 72

ANS: D

Explanation: 

Difference between CI and SI is:- {5000(1 + 12/100)2 - 5000 } - {(5000*12*2)/ 100} => 5000 ((784-625)/ 625) - 1200 = Rs 72.

 

Q6. Rs 770 has been divided among A, B and C such that A receives 2/9th of what B and C together receives. Then A's share is

A. Rs 140
B. Rs 154
C. Rs 165
D. Rs 170

ANS: A

Explanation: 

A+ B+ C = 770.........(i) A= 2/9* (B+C).........(ii) From eq (i) and (ii) A+ 9A/2 = 770 11A =770*2 A= 140 Thus A's share is Rs 140.

 

Q7. Fresh fruits contains 72% water and dry fruit contains 20% water. How much dry fruit from 100kg of fresh fruit can be obtained?

A. 35kg
B. 32kg
C. 27kg
D. 22kg

ANS: A

Explanation:

Let x kg of dry fruit be obtained from 100kg of fresh fruit. Now pulp in fresh fruit = pulp in dry fruit => 28/100 *100 = 80/100 * x => x = 35 kg

 

Q8. Vishal goes to a shop to buy a radio costing Rs 2568. The rate of sales tax is 7%. He tells the shopkeeper to reduce the price of the radio to such an extent that he has to pay Rs 2568, inclusive of all sales tax. Find the reduction needed in the price of the radio.

A. Rs 168
B. Rs 169
C. Rs 170
D. Rs 172

ANS: A

 

Q9. A person covers half his journey by bus at 60 km/hr, half the remaining half by train at 30 km/hr and the rest by cycle at 10 km/hr. Find the average speed during the entire journey?  

A. 15 km/hr
B. 24 km/hr
C. 20 km/hr
D. 33.33 km/hr

ANS: B

 

Q10. Two equal sums of money were invested, one at 4% and the other at 9/2 %. At the end of 7 year, the simple interest received from the latter exceeded that received from the former by Rs 31.50. Each sum was

A. Rs 700
B. Rs 900
C. Rs 800
D. Rs 1000

ANS: B

Explanation: 

Let the sum be Rs x Then, (x *9/2 *7)/100 - (x*4*7)/100 = 31.50 => 7x/100* 1/2 = 63/2 => x = Rs 900.

 

Q11. Two motor cars were sold for Rs 9,900 each, gaining 10% on one and losing 10% on the other. The gain or loss percent in the whole transaction is

A. neither loss no gain
B. 1% gain
C. 100/99 % profit
D. 1% loss

ANS: D

Explanation:

In such transaction where SP is same and also gain % and loss % is same there is always a loss and such loss % => (common gain or loss % / 10)2 = (10/10)2 = 1% loss

 

Q12. A motorboat whose speed is 15 km/hr in still water goes 30km downstream and comes back in four and a half hours. The speed of the stream is

A. 4.5 km/hr
B. 6 km/hr
C. 7 km/hr
D. 5 km/hr

ANS: D

Explanation:

Let the speed of the stream be 's' km/hr. Then, upward speed = (15-s) km/hr and downward speed = (15+s) km/hr Therefore, 30/(15+s) + 30/(15-s) = -4.5 On solving this equation we get, s= 5km/hr.

 

Q13. A and B weave a carpet in 10 days and 15 days respectively. They begin to work together but B leaves after 2 days. In what time will A complete the remaining work?

A. 7 days
B. 8 days
C. 19/3 days
D. 20/3 days

ANS: D

 

Q14. In a mixture of 45L the ratio of milk and water is 3:2. How much water must be added to make the ratio 9:11?

A. 10L
B. 15L
C. 17L
D. 20L

ANS: B

Explanation: 

Quantity of milk = 3/5 * 45 = 27 L Quantity of water = 2/5 * 45 = 18L Let x litre of water be added to get the ratio 9:11 Then, (18+x)/27 = 11/9 On solving it we get, x= 15

 

Q15. If Dennis is 1/3 rd the age of his father Keith now, and was 1/4 th the age of his father 5 year ago, then how old will his father Keith be 5 year from now?

A. 45 year
B. 40 year
C. 55 year
D. 50 year

ANS: D

Explanation: 

Let the present age of Dennis and his father be x and y respectively. Then, x = y/3...............(i) and (x-5) = (y-5)/4......(ii) On solving both equation we get y= 45 year. Hence, required age = (y+5) = 50 year

 

Q16. At what angle the hands of a clock are inclined at 15 minutes past 5?

A. 72 1/2
B. 67 1/2
C. 58 1/2
D. 64

ANS: B

Explanation:

At 15 min past 5, the minutes hand is at 3 and hour hand slightly ahead of 5. Now, the angle through which hour hand shifts in 15 min = (15 * 1/2) = 7.5 degree Angle at 15 min past 5 = 60 + 7.5 = 67.5 degree

 

Q17. A bag contains 21 toys numbered 1 to 21. A toy is drawn and then another toy is drawn without replacement. Find the probability that both toys will show even numbers?

A. 5/21
B. 9/42
C. 11/42
D. 4/21

ANS: B

Explanation: 

The probability that first toy shows the even number = 10/21. Since, the toy is not replaced there are now 9 even numbered toys and total 20 toys left. Hence, probability that second toy shows the even number = 9/20. Required probability = (10/21)*(9/20) = 9/42

 

Q18. A person wishes to make a 100 sq m rectangular garden. Since he has only 30m barbed wire for fencing, he fences only three sides letting the house wall act as the fourth side. The width of the garden is

A. 4m
B. 5m
C. 8m
D. 10m

ANS: B

Explanation:

Let, the length be 'l' and breadth be 'b'. Thus, l*b =100 => l= 100/b 100/b +b+b = 30. By solving this we get b= 10 and 5. b is not equal to 10 because it will become square. so, b=5m is the answer.

 

Q19. Several litres of acid were drawn off from a 54 L vessel full of acid and an equal amount of water is added. Again the same volume of mixture was drawn off and replaced by water. As a result, the vessel contained 24L of pure acid. How much acid was drawn off initially?

A. 12L
B. 16L
C. 18L
D. 24L

ANS: C

Explanation:

24 = 54 (1- x/54) ^ 2 => 24/54 = (1 - x/54) ^ 2 => 2/3 = 1- x/54 => x= 18L

 

Q20. An application was received by inward clerk in the afternoon of a week day. Next day he forwarded it to the table of the senior clerk, who was on leave that day. The senior clerk put up the application to the desk officer next day in the evening. The desk officer studied the application and disposed off the matter on the same day i.e Friday. Which day was the application received by the inward clerk?

A. Wednesday
B. Monday
C. Tuesday
D. Previous week's Saturday

ANS: A

Explanation: 

The senior clerk got the application on Friday. The inward clerk got the application on Wednesday.

 

Q21. There are three prizes to be distributed among five students. If no students gets more than one prize, then this can be done in

A. 10 ways
B. 30 ways
C. 60 ways
D. 80 ways

ANS: A

Explanation:

3 prize among 5 students can be distributed in 5C3 ways = 10 ways.

 

Q22. The ages of the two persons differ by 20 years. If 5 year ago, the older one be 5 times as old as the younger one, then their present ages, in year are

A. 25, 5
B. 30, 10
C. 35, 15
D. 50, 30

ANS: B

Explanation:

Let the age be x and y years now. Then, x - y =20......(i) and (x-5) = 5(y-5)....(ii) On solving both equation we get x= 30 and y =10.

 

Q23. In a hockey championship, there are 153 matches played. Every two team played one match with each other. The number of teams participating in the championship is

A. 18
B. 19
C. 17
D. 16

ANS: A

Explanation:

Let there were x teams participating in the games, then total number of matches => nC2 = 153 On solving we get n= -17 and n=18. It cannot be negative so n=18 is the answer.

 

Directions for questions 24 to 28:

Study the following information carefully and answer the questions given below.

A, B, C, D, E, F, G and H are sitting around a circle facing at the centre. D is second to the left of F and third to the right of H. A is second to the right of F and an immediate neighbour of H. C is second to the right of B and F is third to the right of B. G is not an immediate neighbour of F.

 

Q24. Who is the immediate left of A?

A. H
B. E
C. G
D. Data inadequate

ANS: B

 

Q25. What is E’s position with respect to G?

A. Second to the right
B. Third of the left
C. Third to the right
D. Second to the left

ANS: B

 

Q26. How many of them are between H and C?

A. Two
B. Three
C. Two or three
D. Data inadequate

ANS: B

 

Q27. Who is fourth to the right of B?

A. E
B. C
C. A
D. Data inadequate

ANS: A

 

Q28. In which of the following pairs is the first person sitting to the immediate left of the second person?

A. CD
B. BG
C. HA
D. None of these

ANS: D

 

Directions for questions 29 to 33:
Study the following arrangement carefully and answer the questions given below:

7 R E T 4 A 9 % D F 1 U # B @ 8 H I © W M H 3 2 V $ 5 N P 6 Q 136.

Q29. How many such vowels are there in the above arrangement, each of which is immediately followed by a symbol?

A. None
B. One
C. Two
D. Three

ANS: C

 

Q30. Four of the following five are alike in a certain way based on their positions in the above arrangement and so form a group. Which is the one that does not belong to that group?

A. RTA
B. 9DF
C. [email protected]
D. 3V5

ANS: B

 

Q31. How many such consonants are there in the above arrangement, each of which is immediately preceded by a consonant and immediately followed by a number?

A. None
B. One
C. Two
D. Three

ANS: C

 

Q32. Which of the following is the fourth to the left of the twelfth from the left end?

A. %
B. 8
C. 2
D. H

ANS: A

 

Q33. How many such numbers are there in the above arrangement, each of which is immediately preceded by a letter but not immediately followed by a symbol?

A. None
B. One
C. Two
D. Three

ANS: D

 


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop