Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Novell Whole Test Paper

Posted on :15-04-2016

APTITUDE:

Q1. The average age of a class of 35 students is 15 years. If the teacher's age is also included the average age increases by one year. Furthermore, if the average age of the teacher's family having a wife and a son is 40 years and the son's age is 80% less than his mother's age, then the age of the teacher's wife is

a) 57.5 years
b) 50 years
c) 47.5 years
d) 55.5 years

ANS: a

Explanation:

The total age of 35 students = 35 * 15 = 525
By including teacher's age, average increases by one.
So the total age of 35 students and one teacher = 36 * 16 = 576
Hence we have (w + s + 51) / 3 ................ (i)
Also s = w - ( 80w/100 ) = w/5
Hence from equation (i), we have 
[ w + (w/5) + 51 ] / 3 = 40
=> 6w/5 = 69
=> w = 57.5 years
Hence The age of teacher's wife is 57.5 yrs

 

Q2. A cloth merchant on selling 33 metres of cloth obtains a profit equal to the selling price of 11 metres of cloth. The profit is

a) 40 %
b) 22 %
c) 50 %
d) 11 %

ANS: c

Explanation:

SP of 33 metres of cloth = CP of 33 metres + S.P of 11 meters
So, SP of 22 metres of cloth = CP of 33 metres= CP of 22 metres + CP of 11 metres
It means by selling 22 metres of cloth the merchant covers the cost price of 22 metres along with cost price of 11 metres.
Gain = ( 11/22 ) * 100 = 50%.
So, Ans is option C.

 

Q3. A, B and C started a business with their investments in the ratio 1: 2: 4. After 6 months A increased his capital by 50% and B invested twice the amount as before, while C withdrew 1/4th of his own investment. The ratio of their profits at the end of the year was

a) 10: 5: 9
b) 5: 12: 14
c) 6: 9: 17
d) 5: 14: 16

ANS: b

Explanation:

Let their investments be Rs 100, Rs. 200 and Rs. 400.
Now, ratio of profits = I1 T1 : I2 T2 : I3 T3
Where I stands for Investment and T stands for Time

So, Answer is B.

 

Q4. Three men can complete a piece of work in 6 days. Two days after they started the work, 3 more men joined them. How many days will they take to complete the remaining work?

a) 1 day
b) 2 days
c) 3 days
d) 4 days

ANS: b

Explanation:

 

Q5. If a, b are rationals and a√2 + b√3 = √98 + √108 - √48 - √72, then the values of a, b are respectively

a) 1, 2
b) 1, 3
c) 2, 1
d) 2, 3

ANS: a

Explanation:

a√2 + b√3 = √98 + √108 - √48 - √72
a√2 + b√3 = 7√2 + 6√3 - 4√3 - 6√2
a√2 + b√3 = 1√2 + 2√3
On comparing the coefficients, we get
a = 1, b = 2.

 

Q6. A shopkeeper sells an article at 15% gain. Had he sold it for Rs. 18 more, he would have gained 18%. The cost price (in Rs.) of the article is

a) 540
b) 318
c) 600
d) 350

ANS: c

Explanation:

Let CP be Rs. 100
Now, gain = 15%
S.P = Rs. 115
Now, for 185% gain, SP = Rs.118
Difference between two SP is Rs. 3
Now, CP = 100
Difference of SPs = Rs. 3
If difference is Rs. 18 (Given), the by unitary approach, CP = Rs. 18 / ( 3 *100 ) = Rs. 600
So, Ans. is option C

 

Q7. The ratio of boys and girls in a college is 5: 3. If 50 boys leave the college and 50 girls join the college, the ratio becomes 9: 7. The number of boys in the college is

a) 300
b) 400
c) 500
d) 600

ANS: c

Explanation:

The ratio of boys and girls in a college is 5: 3. 
Let the boys in college = 5x
Let the girls in college = 3x 
(5x -50) / (3x + 50) = 9 / 7 
35x - 350 = 27x +450
8x = 800
x = 100
Hence, the number of boys in the college = 5x = 500
So, Ans is option C

 

Q8. If the amount is 338 times the sum after 3 years at compound interest compounded annually, then the rate of interest per annum is

a) 25%
b) 50%
c) 1623%
d) 3313%

ANS: b

Explanation:

If the amount becomes 3 3/8 times of the principal 
i.e means it becomes = 27 /8 times of P
Also Given that A = P ( 1 + r /100 ) t
r = rate % , t = 3years
27/8 P = P ( 1 + r /100 ) 3
27/8 = ( 1 + r /100 ) 3
3/2 = 1 + r/100
r = 50%
Hence, the answer is option B.

 

Q9. Two trains 180 metres and 120 metres in length are running towards each other on parallel tracks, one at the rate 65 km/hour and another at 55 km/hour. In how many seconds will they be clear of each other from the moment they meet?

a) 6
b) 9
c) 12
d) 15

ANS: b

Explanation:

Total distance = 180 + 120 = 300 m
Relative speed = 65 + 55 = 120 km/hr
= 120 × 1000/3600 m/sec
Therefore, time = distance/speed = 300/120 × 3600/1000 = 9 sec
So, Ans. is option B

 

Q10. A single discount equivalent to successive discounts of 20%, 10% and 5% is

a) 35 %
b) 35.6 %
c) 31.6 %
d) 36.1 %

ANS: c

Explanation:

Let Cost price = Rs.100
After 1st discount of 20% C.P. = 100 - 20 = 80
Similarly after 2nd Discount of 10% Cost Price = 80 - (10/100 × 80) = 72
Now, After a discount of 5% , C.P. = 72 - (5/100 × 72) = 72 - 3.6 = 68.4
Therefore, net discount = 100-68.4 = 31.6
Ans Is option C

 

REASONING ABILITY:

DIRECTIONS for the questions 11 to 15:  Read the following information carefully and answer the questions that follow.

a) P, Q, R, S, T, U are six students pursuing master’s degree in six different subjects namely English, History, Philosophy, Physics, Statistics and Mathematics.
b) Two of them stay in a hostel, two are paying guests and the rest two stay at home.
c) R does not stay as a paying guest and studies Philosophy.
d) The students studying Statistics and History do not stay as paying guests.
e) T studies Mathematics and S studies Physics.
f) U and S stay in hostel. T stays as a paying guest and Q stays at home.

 

Q11. Which of the following pair will stay at home?

a) PQ
b) QR
c) RS
d) ST

ANS: b

 

Q12. Which subject does Q study?

a) History
b) Statistics
c) History or Statistics
d) None of these

ANS: c

 

Q13. Which of the following pair of students stay one each at hostel and at home?

a) US
b) SR
c) QR
d) None of these

ANS: b

 

Q14. Point out the odd man out from following subject-place combinations.

a) Physics-Hostel
b) Philosophy-Home
c) Philosophy-Hostel
d) All of these

ANS: c

 

Q15. Who studies English?

a) S
b) T
c) U
d) None of these

ANS: d

 

Q16. In a certain code, MILLION is written as IMLLOIN, how will HILTON be coded?

a) HITLON
b) IHLOTN
c) IHTLNO
d) HILTNO

ANS: c

Explanation:

MI is written as IM
LL is written as LL
IO is written as OI
Alphabets are reversed.
Same IHTLNO become HILTON

 

Q17. If P denotes ÷, Q denotes ×, R denotes + and S denotes -, then 18 Q 12 P 4 R5 S 6 =?

a) 36
b) 53
c) 34
d) 65

ANS: b

Explanation:

18 × 12 ÷ 4 + 5 − 6 
= 54 − 1 = 53.
Hence Answer is B

 

Q18. Find the odd man out:

a) 3645
b) 4249
c) 7542
d) 3249

ANS: b

Explanation:

B is odd man out because 4249 is not multiple of 3. Rest numbers are multiples 3.

 

Q19. A garden has as many flower-bearing trees as it has fruit-bearing trees. Three-fourths of the trees are old. One half of trees are grafted. Which of the following can be the number of trees in the garden?

a) 45
b) 91
c) 82
d) 44

ANS: d

Explanation:

Trees should be multiple of 4, only option D satisfies the condition.

 

Q20. Among five friends, Mohan is older than Raju but not as old as Lalit. Lalit is older than Neelesh and Kabir. Neelesh is younger than Raju but not the youngest. Who is the fourth in the descending order of age?

a) Mohan
b) Raju
c) Data inadequate
d) None of these

ANS: d

Explanation:

Descending order of Age: - Lalit, Mohan, Raju, Neetesh, Kabir. So answer is None of these. Hence D option.

 

TECHNICAL:

Q21. Which of the following type of JMP instruction assembles if the distance is 0020h bytes? 

a) Short
b) Far
c) Near
d) Early

ANS: c

Explanation:

The three byte near jump allows a branch or jump within 32K bytes.

 

Q22. Which of the following is true about pseudo instructions?

a) They are the false instructions
b) They are assembler directives
c) They are instructions ignored by microprocessor
d) They are instructions, which are treated as comments

ANS: b

 

Q23. In which T-state does the CPU sends the address to memory or I/O and the ALE signal for demultiplexing?

a) T2
b) T1
c) T4
d) T3

ANS: b

 

Q24. The protocol data unit (PDU) for the application layer in the Internet stack is 

a) Message
b) Datagram
c) Frame
d) Module

ANS: a

 

Q25. If a class B network on the Internet has a submask of 255.255.248.0, what is the maximum number of hosts per subnet?

a) 1022
b) 1023
c) 2047
d) 2046

ANS: d

 

Q26. What is the use of direction flag? 

a) Branch commands
b) String instructions
c) Stack instructions
d) Arithmetic commands

ANS: b

 


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop