Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Novell Written Test 20th September 2004

Posted on :15-04-2016

APTITUDE:

Q1. A family with a husband, his wife and their child are at one side of river. They want to cross the river on a boat. The child can't be left alone. The only available boat can hold only one person and the boat boy. Only the boat boy can row the boat. What is the minimum number of trips from on bank to the other, that the boat boy has to make for the whole family to reach the other side?

 

Q2. There are 7 targets, A B and C has to shoot them. All should be shot down consecutively.
1. The number of chances for A and B are not less than 2,
2. C has only one chance.
3. A can't shot 3 times consecutively.
4. B is permitted to shoot in even chances only.

They have given some 2 or 3 MCQ questions on this.

 

Question 3 to 7 have to be answered on the basis of the information given below:

On Sunday, December 23, four ships were berthed at the Port. Ship W left at 4 PM on Sunday, December 23, for a series of 8-day cruises to Bermuda and Nassau. Ship X left at 4:30 PM on Sunday, December 23, for a series of alternating 11-day and 13-day cruises. Ship Y sailed at 5 PM on Sunday, December 23, for a series of 5-day cruises to Bermuda. Ship Z sailed on Monday, December 24, for a series of 7-day cruises to Nassau. Each cruise begins on the day after departure. Each ship is scheduled to return to the Port early in the morning after the last day of the cruise and leave again in the afternoon of the same day. 

 

Q3. On how many occasions between December 24 and February 28 will three ships be moored at the Port?

(a) 0
(b) 1
(c) 2  
(d) 3
(e) 4

ANS: (a)

 

Q4. On which days of the week in the period between December 24 and February 28 will the pier be least crowded?

(a) Tuesday and Friday            
(b) Tuesday and Thursday
(c) Friday and Saturday            
(d) Wednesday and Thursday
(e) Thursday and Saturday

ANS: (a)

 

Q5. On December 31, which ships will be sailing from the Port on a New Year's Eve?

(a) W and X    
(b) X and Y        
(c) W and Z    
(d) X and Z    
(e) X, Y and Z

ANS: (c) 

 

Q6. On which day of the week will these four ships make most of their departures?

(a) Sunday    
(b) Monday        
(c) Tuesday    
(d) Thursday  
(e) Saturday

ANS: (b)

 

Q7. On how many sailing dates between December 24 and February 28 will ship W be moored alongside another ship?

(a) 0
(b) 2
(c) 4
(d) 5
(e) 6

ANS: (d)

 

Question 8 to 11 have to be answered on the basis of the information given below:

The workweek in a small business is a five-day workweek running from Monday through Friday.  In each workweek, activities L, M, N, O and P must all be done. The work is subject to the following restrictions: 

L must be done earlier in the week than O and earlier than P.
M must be done earlier in the week than N and earlier than O.
No more than one of the activities can ever be done on any one day.

 

Q8. If P and N are done on Thursday and Friday, then which of the following is true?

(a) L is done on Tuesday                
(b) L is done on Wednesday
(c) M is done on Monday                
(d) O is done on Tuesday
(e) O is done on Wednesday

ANS: (e)

 

Q9. Which of the following is an acceptable schedule starting from Monday to Friday?

(a) L, M, N, O, P          
(b) M, N, O, N, M            
(c) O, N, L, P, M
(d) P, O, L, M, L          
(e) P, O, L, M, N 

ANS: (a)

 

Q10. Which of the following could be true?

(a) L on Friday                
(b) M on Thursday                  
(c) N on Monday         
(d) O on Monday            
(e) P on Tuesday

ANS: (e)

 

Q11. Which of the following pair of activities could be done on Monday and Tuesday?

(a) L and O      
(b) M and L      
(c) M and P        
(d) N and O      
(e) O and M

ANS: (b)

 

Q12. 5 programs are scheduled from Monday to Saturday, Monday is not holiday, PQRST are the programs. The day before P is holiday, and some other clues are given, we have to find the sequence (4 questions).

ANS: Tuesday is the holiday,
P comes on Wednesday.

 

Q13. Suppose you are the prisoner, there are two guards who will tell truth or one will tell truth. There is a gate for liberty and another for hell. Asking about which sequencing is sufficient to find the gate for liberty?

 

TECHNICAL:

Q14. How many octets are there in an IP address? 

(a) 6                
(b) 8                            
(c) 10                        
(d) 12 

 

Q15. Which of the following function is not performed by O.S?

(a) CPU scheduling        
(b) Memory management            
(c) Transaction 

ANS: (c)

 

Q16. When will interrupt occur? 

(a) Divide by zero          
(b) DMA completed            
(c) Insufficient memory

 

Q17. Virtual address is

(a) More than physical address              
(b) Less than physical memory
(c) Equal to physical memory                
(d) None 

ANS: (a)

 

Q18. Malloc function allocates memory at

(a) compilation time
(b) link
(c) load
(d) running

ANS: d

 

Q19. Which of the following has low power consumption?

(a) EIL                        
(b) CMOS                          
(c) Totem pole Arrangement

 

Q20. Encryption and decryption is done in which of the following layer?

(a) DLL          
(b) Network layer          
(c) Transport      
(d) Presentation   

ANS: (d)

 

Q21. Time complexity of quick sort algorithm is

(a) N* N        
(b) log (N)                        
(c) N* log (N)                
(d) N 

ANS: (c)

 

Q22. Cycle stealing is used in which concept?

(a) Programmed I/O
(b) DMA
(c) Interrupts

ANS: (b)

 

Q23. Floating point has different formats on two different machines. This modifications are taken care by which layer?

(a) DLL        
(b) Network layer            
(c) Transport layer      
(d) Presentation 

ANS: (d)

 

Q24. Time complexity of AVL tree is -----.

(a) N*N        
(b) log(N)                        
(c) N*log(N)                
(d) N 

ANS: (b)

 

Q25. Which of the following is model representation of life cycle software?

(a) Water fall model                
(b) Spiral 

 

Q26. In threading of processes when the race condition will happen?

(a) Low priority process        
(b) Higher priority process 

 

Q27. The purpose of reviewing code is

(a) To find syntax error            
(b) To check for the proper design

 

Q28. What are the maximum number of hosts that can be served by an IP?

(a) 254            
(b) 256                        
(c) 2**24 (2 to the power 24)

 

Q29. Which is the maximum 16 bit signed integer?

(a) 66337            
(b) 66338                    
(c) 257            
(d) 258

 

Q30. Which of the following reduces CPU burden?

ANS: DMA

 

Q31. Which of the following is the wrong statement?

(a) Combinational circuits has memory        
(b) Sequential circuits has memory
(c) Sequential circuits is a function of 

ANS: (a)

 

Q32. If two application program uses same libraries which of following are shared?

(a) Lib code        
(b) Code and stack      
(c) Data          
(d) Data, code and stack 

 

Q33. Semaphores are used for the resolution of

(a) Contention                      
(b) Accessing of same resources by more than one

 

Q34. For the following C program

int a[]={0, 0X4, 4, 9}; /*some values are given*/
int i= 2;
printf("%d %d", a[i], i[a]);

What is the value?

 

Q35. What is the value of the following?

printf("%u", -1)

(a) -1 
(b) 1 
(c) 65336 

 

Q36. For the following C program

void fn(int *a, int *b)
{int *t;
t=a;
a=b;
b=t;
}
main()
{int a=2;
int b=3;
fn(&a,&b);
printf("%d, %d", a, b);
}

What is the output?

(a) Error at run time
(b) Compilation error
(c) 2 3
(d) 3 2

 

Q37. For the following C program

int x=2;
x=x<<2;
printf("%d ", x);

ANS: 8

 

Q38. For the following C program

#define void int
int i=300;
void main(void)
{int i=200;
{int i=100;
print the value of i;}
print the value of i;}

What is the output?

 

Q39. For the following C program

{char *p="abc";
char *q="abc123";
while(*p=*q)
print("%c %c",*p,*q);
}

(a) aabbcc
(b) aabbcc123
(c) abcabc123
(d) infinite loop 

 

Q40. For the following C program

#define scanf "%s is a string"
main() 
{printf(scanf,scanf);
}

What is the output?

ANS: %s is string is string

 

Q41. Max value of SIGNED int is ---?

 

Q42. A long C program is given -- try to be familiar with few of the concepts listed below

int *num={10,1,5,22,90};
main()
{
int *p,*q;
int i;
p=num;
q=num+2;
i=*p++;
print the value of i, and q-p, and some other operations are there.
}

How the values will change?

 

Q43.

char *a[4]={"jaya", "mahe", "chandra", "buchi"};

What is the value of sizeof(a) / sizeof(char *)

 

Q44. One pointer diff is given like this:

int *(*p[10])(char *, char*)

Explain the variable assignment.

 


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop