Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Mu- Sigma Logical reasoning paper

Posted on :13-02-2016

Mu Sigma Placement Paper:

Q1. Sum of A and B is given by

A) *(@(A, B), 2)
B) /(@(A,B),2)
C) @(*(A,B),2)
D) @(/(A,B),2

ANS: A.


Q2. Let x<0, 01 which of the following is false:

A) (x2-z2)has to be positive.
B) yz can be less than one.
C) xy can never be zero
D) (y2-z2) is always negative

ANS: A.


Q3. If As income is 25% less than Bs ,by what % is Bs income greater than that of A ?

A) 35%
B) 25%
C) 30%
D) None of these

ANS: D.


Directions for Questions Nos: 4 to 5

Kya-Kya is an island in the south pacific .The inhabitants of Kya-Kya always Answer any question with two sentences, one of which is always true and other is always false.

Q4. You are walking on a road and come to a fork. You ask the inhabitants Ram, Laxman, Lila,Which road will take me to the village?
Ram says,I never speak to strangers. I am new to this place
Laxman says,I am married to Lila. Take the left road.
Lila says,I am married to ram. He is not new to this place
Which of the following is true?

A) Left road takes you to the village
B) Right road takes you to the village
C) Lila is married to laxman
D) None of above

ANS: A.

Explanation:

Ram said he never talked to strangers, but he spoke to a stranger, this means that this statement is false, hence his other statement must be true, hence the second statement of Lila is false, hence her first statement is true that is she is married to ram, hence the first statement of Laxman is false, hence his second statement is true, that is take the left road.


Q5. You find that your boat is stolen.You question three inhabitants of the island and they reply as follows:
John says,I didnt do it. Mathew didnt do it
Matthew says,I didnt do it. Krishna didnt do it.
Krishna says,I didnt do it .I dont know who did it.
Who stole your boat?

A) John
B) Matthew
C) Krishna
D) None of them.


Q6. Write a query to display the name of the students whose total marks is divisible by 25 (total marks may be 175, 200, 150---)


Q7. 
P(S1)
a++;
P(S2)
v++;
V(S2)
V(S1)
P-wait, V-signal, S1 and S2 are semaphores. 

Consider two threads running. Is there a deadlock. If yes in which situation does the deadlock occur.


Q8. How do you find the port number of the remote host?

Q9. 
(Date; who)>logfile
Date; who>logfile

What is the difference between the two statements.


Q10. How do you find the machine MAC address

A) 0
B) 8
C) 16
D) 32

ANS: A


Q11. How many children did not try any of the rides. ?

A) 5
B) 10
C) 15
D) 20 

ANS: 15.

Explanation:

kids * 3 rides = Rs. 60
(55-20=)35 kids * 2 rides = Rs. 70
60 + 70 = Rs. 130
So, Rs. (145 - 130 = ) 15 are left for the other (85 - 55 = ) 30 kids . so only 15 of them can take a ride and rest 15 will be left out.
145 rides were taken. 20 of them took all three, i.e. Rs. 60 were spent, so 145-60= Rs. 85 are left for the others. Total kids were 85, so rest were 65. out of these 65.


Q12. How many children took exactly one ride?

A) 5
B) 10
C) 15
D) 20

ANS: 15


Q13. Four cities are connected by a road network as shown in the figure. In how many ways can you start from any city and come back to it without travelling on the same road more than once ?

A) 8
B) 12
C) 16
D) 20

ANS: 12.

Explanation:

Consider the top city, the following are the 3 routes possible, starting from the leftmost edge. Since there are 3 edges emanating from each city and the figure is perfectly symmetrical, these 3 routes are possible from each edge, hence for any given city, the total number of routes = 4 * 3 = 12.


Q14. Directions for question nos 14 to 15

A, B, and C are three numbers, Let
@(A, B)= Average of A and B
*(A, B)=Product of A and B
/(A, B)=A divided by B


Q15.  If A=2 and B=4 the value of @( / (*(A,B),B),A) would be

A) 2
B) 4
C) 6
D) 16

ANS: 2


Q16. What is the output of the following code?

x=0;y=1;
for(j=1;j<4;j++){
x=x+j;
y*=j;
}


Q17. There is a 200 miles long tunnel. one train enters the tunnel at a speed of 200 mph while the other trains enter the tunnel in the opposite direction at a speed of 1000 mph. A bee travels at a speed of 1500 mph enters the tunnel goes to and back until it reaches the train. What is the distance covered by the bee when the two train collides (the bee survives)


Q18. List the two advantages of views.


Q19. Which layer is encryption and decryption done?


Q20. What are the various modes used to send data over the network?



  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop