Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Mu-Sigma Aptitude questions May 2014

Posted on :13-02-2016
Mu sigma Aptitude Paper

Q1. How many mashes are there in 1 square meter of wire gauge if each mesh is 8mm long and 5mm wide ?

(a) 2500
(b) 25000
(c) 250
(d) 250000

ANS:  B


Q2. x% of y is y% of ?

(a) x/y
(b) 2y
(c) x
(d) cant be determined

ANS: C


Q3. The price of sugar increases by 20%, by what % should a housewife reduce the consumption of sugar so that expenditure on sugar can be same as before ?

(a) 15%
(b) 16.66%
(c) 12%
(d) 9%

ANS: B


Q4. A man spends half of his salary on household expenses, 1/4th for rent, 1/5th for travel expenses, the man deposits the rest in a bank. If his monthly deposits in the bank amount 50, what is his monthly salary ?

(a) Rs.500
(b) Rs.1500
(c) Rs.1000
(d) Rs. 900

ANS: C


Q5. The population of a city increases @ 4% p.a. There is an additional annual increase of 4% of the population due to the influx of job seekers, find the % increase in population after 2 years?


Q6. The ratio of the number of boys and girls in a school is 3:2 Out of these 10% the boys and 25% of girls are scholarship holders. % of students who are not scholarship holders?


Q7. 15 men take 21 days of 8 hrs. each to do a piece of work. How many days of 6 hrs. each would it take for 21 women if 3 women do as much work as 2 men?

(a) 30
(b) 20
(c) 19
(d) 29

ANS: A


Q8. A cylinder is 6 cms in diameter and 6 cms in height. If spheres of the same size are made from the material obtained, what is the diameter of each sphere?

(a) 5 cms
(b) 2 cms
(c) 3 cms
(d) 4 cms

ANS: C


Q9. A rectangular plank (2)1/2 meters wide can be placed so that it is on either side of the diagonal of a square shown below.(Figure is not available)What is the area of the plank?

ANS: 7*(2)1/2


Q10. The difference b/w the compound interest payable half yearly and the simple interest on a certain sum lent out at 10% p.a for 1 year is Rs 25. What is the sum?

(a) Rs. 15000
(b) Rs. 12000
(c) Rs. 10000
(d) none of these

ANS: C


Q11. What is the smallest number by which 2880 must be divided in order to make it into a perfect square?

(a) 3
(b) 4
(c) 5
(d) 6

ANS: C


Q12. A father is 30 years older than his son however he will be only thrice as old as the son after 5 years what is fathers present age?

(a) 40 yrs
(b) 30 yrs
(c) 50 yrs
(d) none of these

ANS: A


Q13. 2 hours after a freight train leaves Delhi a passenger train leaves the same station travelling in the same direction at an average speed of 16 km/hr. After travelling 4 hrs the passenger train overtakes the freight train. The average speed of the freight train was?

a) 30 
b) 40 
c) 58 
d) 60 

ANS: b


Q14. 02: 1/3 of girls , 1/2 of boys go to canteen .What factor and total number of classmates go to canteen?

ANS: Cannot be determined.


Q15. The cost of an item is Rs 12.60. If the profit is 10% over selling price what is the selling price?

ANS: Rs 13.86/- 


Q16. An equilateral triangle of sides 3 inch each is given. How many equilateral triangles of side 1 inch can be formed from it? 

ANS: 9


Q17. 20% of a 6 litre solution and 60% of 4 litre solution are mixed. What percentage of the mixture of solution?

ANS: 36%


Q18. There are 12 boys and 15 girls, How many different dancing groups can be formed with 2 boys and 3 girls. Which of the following fractions is less than 1/3?

a) 22/62 
b) 15/46 
c) 2/3 
d) 1 

ANS: b


Q19. Find the value of ( 0.75 * 0.75 * 0.75 - 0.001 ) / ( 0.75 * 0.75 - 0.075 + 0.01)?

a) 0.845 
b) 1.908 
c) 2.312 
d) 0.001 

ANS: a


Q20. If a man buys 1 lt of milk for Rs.12 and mixes it with 20% water and sells it for Rs.15, then what is the percentage of gain?


Q21. If a sum of money compound annually amounts of thrice itself in 3 years. In how many years will it become 9 times itself?

a) 6 
b) 8 
c) 10 
d) 12 

ANS: a


Q22. A man spends half of his salary on household expenses, 1/4th for rent, 1/5th for travel expenses, the man deposits the rest in a bank. If his monthly deposits in the bank amount 50, what is his monthly salary?

a) Rs.500
b) Rs.1500
c) Rs.1000 
d) Rs. 900

ANS: c


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop