Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Motorola Whole Test Paper

Posted on :11-03-2016

Arithmetic Ability:

Q1. The smallest among the numbers 2250, 3150, 5100 and 4200 is

a) 4200
b) 5100
c) 3150
d) 2250

ANS: b

Explanation:

2250, 3150, 5100 and 4200 can be written as :
2250 = ( 2 )5*50 = 3250
3150 = ( 3 )3*50 = 2750
5100 = ( 5 )2*50 = 2550
4200 = ( 4 )4*50 = 25650
Hence, the smallest number is 5100
So, Ans is option B.




Q2. If     part of a journey takes 10 minutes, then to complete ( 3 / 5 )th of that journey, it will take

a) 40 minutes
b) 45 minutes
c) 48 minutes
d) 36 minutes

ANS: c

Explanation:
 part of journey means = 4 - 155/40 = 5/40th of the journey will take 10 mins
Hence, for the full journey it will take 80 mins
Therefore for 3/5 th of the journey,it will take = ( 3/5 ) * 80 = 48 mins
Hence, Ans is option C.


Q3. A reduction of 20% in the price of rice enables a customer to purchase 12.5 kg more for Rs. 800. The original price of rice per kg is

a) Rs. 14
b) Rs. 16/-
c) Rs. 12/-
d) Rs. 15/-

ANS: b

Explanation:

Let the price of rice is Rs x / kg
As per the question
800/ 0.8x - 800 / x = 12.5 
160/0.8x = 12.5


Q4. If A:B = 3:4 and B:C = 6:5, then C:A is

a) 10:9
b) 9:10
c) 8:9
d) 9:8

ANS: a

Explanation:

A : B = 3 : 4 and B : C = 6 : 5,
Then C : A will be = A : B : C = 9 : 12 : 10
Hence, ratio of C : A = 10: 9.
Hence, answer is option A.


Q5. When n is divided by 6, the remainder is 4. When 2n is divided by 6, the remainder is

a) 2
b) 0
c) 4
d) 1

ANS: a

Explanation:

When n is divided by 6, the remainder is 4. Hence,the number can be written as
n = 6k +4
hence, 2n = 12k + 8 and when 2n is divided by 6 : remainder will be ( 12 k + 8 ) / 6 = 2
So,12k gives remainder 0 with 6 and 8 gives remainder 2 with 6. So, remainder is 0 + 2 = 2.Hence, Ans is option A.


Q6. Let a = 1/(2 - sqrt 3) + 1/(3 - sqrt 8) + 1/(4 - sqrt 15). Then we have

a) a > 18
b) a >= 18
c) a = 18
d) a = 9

ANS: a

Explanation:



Q7. The value of is 1/20 + 1/30 + 1/42 + 1/56 + 1/72 + 1/90 is

a) 1/10
b) 3/5
c) 3/20
d) 7/20

ANS: c

Explanation:

1/(4x5) + 1/(5x6) + 1/(6x7) + 1/(7x8) + 1/(8x9) + 1/(9x10)
= (1/4 - 1/5) + (1/5 - 1/6) + (1/6 - 1/7) + (1/7 - 1/8) + (1/8 - 1/9) + (1/9 - 1/10)
= 1/4 -1/10 = 3/20
So answer is option C.


Q8. The greatest of the following numbers 0.16, Sqrt 0.16, (0.16)2, 0.04 is

a) 0.16
b) Sqrt 0.16
c) 0.04
d) (0.16)2

ANS: b

Explanation:

Check Each Option
A => 0.16
B => 0.4
C => 0.04
D => (0.16)2 = 0.0256
Hence, the greatest number is 0.4
So, Ans is option B.


Q9. In two alloys A and B, the ratio of zinc to tin is 5 : 2 and 3 : 4 respectively. Seven kg of the alloy A and 21 kg of the alloy B are mixed together to form a new alloy. What will be the ratio of zinc and tin in the new alloy?

a) 2:1
b) 1:2
c) 2:3
d) 1:1

ANS: d

Explanation:

Alloy A : which weighted 7 kg has zinc & tin in ratio = 5 : 2 i.e Zinc in alloy A = 5 kg & tin in alloy A = 2kg
Alloy B : which weighted 21 kg has zinc & tin in ratio = 3 : 4 i.e Zinc in alloy A = 9 kg & tin in alloy A = 12kg
Hence, total Zinc : total tin = 14 : 14 = 1 : 1 So, answer is option D.


Q10. If a number is increased by 25% and the resulting number is decreased by 25%,then the percentage increase or decrease finally is

a) No change
b) Decreased by 6 1/4%
c) Increased by 6 1/4%
d) Increased by 6%

Ans: b

Explanation:

Let the number be 100.
So 100 + 25% = 125
125 - 25% = 93.75 
So net change = 100 - 93.75 = 6.25%


Reasoning Ability

DIRECTIONS for questions 11-13:  In these questions there are four groups of letters, words or numbers listed under numbers (1) to (4). One of the group does not belong to the same category as others. Find the odd one out.

Q11. 
a) 999
b) 3374
c) 2196
d) 324

ANS: d


Q12.
 
a) BAT
b) RAT
c) EAT
d) MAT

ANS: c



Q13.
 
a) USTO
b) OOTU
c) TTOU
d) SSTO

ANS: a



DIRECTIONS for questions 14 -15:  Find out -the missing letter / number in place of ?

Q14. 
 

a) 11
b) 5
c) 9
d) 13

ANS: c



Q15.

a) M
b) Q
c) P
d) S

ANS: c

Explanation:

If you number the letters from A - 1 to Z - 26 ,you will find the numbers given are basically the sum of the two letters.


DIRECTIONS for questions 16-18:  
Seven poles A, B, C, D, E, F and G are put in such a way that the distance between the next two decreases by 1 meter. The distance between the first two poles, A and B is 10 meters. Now answer the following questions.

Q16. If a monkey hops from G to C pole, how much distance did it cover?

a) 26 m.
b) 19 m.
c) 22 m.
d) None of these.

ANS: a



Q17. What is the distance between the first pole A and the last pole G?

a) 40 m.
b) 49 m.
c) 45 m.
d) None of these.

ANS: c


Q18. If the authorities decide to remove one pole and place the remaining on equal distance among the poles, each set of two poles would be ..................... metres apart.

a) 8 1/2
b) 7 1/2
c) 9
d) None of these.

ANS: c


DIRECTIONS for questions 19-20:  Study the following figure carefully and answer these questions.


Q19. Count the number of triangles in the figure.

a) 10
b) 12
c) 17
d) 14

ANS: c


Q20. How many squares are there in the figure?

a) 5
b) 6
c) 7
d) 8

ANS: b


Technical Questions:

Q21. What is meant by parametric polymorphism?

a) A function or a data type can be written generically so that it can handle values identically without depending on their type
b) A function or a data type can be written generically so that it can handle values identically being dependant on their type
c) A function or a data type that can accept parameters
d) Both (a) and (c)

ANS: a


Q22. Follow the code snippet and chose the correct statement(s)

Int m;
void f2()
{
int m=1; // line1
::m=2; // line2
m=2; //line3
}

a) The statement inline 1 throws a compilation error
b) Inline 2, m=2 is assigned to the global m
c) Inline 3, m=2 is assigned to the global m and line2 throws compilation error
d) Both a and b

ANS: b


Q23. ____________allows for these paration of object interactions from classes and inheritance in to distinct layers of abstraction.

a) Dispatching
b) Loosening
c) Decoupling
d) Detaching

ANS: c


Q24. Assume that the Point class is existing with the following snippet in the header file

Point.h:
class Point
{ Point(); Pont(int, int); int GetX();
int GetY();
void SetX(int);
void SetY(int);
};

If the objects of Point are created as Point oPointOne, oPointTwo(2,3); Which of the following statements are correct?
(i) The statement oPointOne.SetX(20); will compile and run successfully. 
(ii) The statement oPointOne.SetX(20).SetY(30); will compile successfully but will give a run time error.

a) Only (i) is correct
b) Both (i) and (ii) are correct
c) Both (i) and (ii) are incorrect
d) Only (ii) is correct

ANS: a 


Q25. The least frequently used (LFU) page replacement algorithm requires

a) the page with the smallest count to be replaced.
b) the page with the longest count to be replaced.
c) the page with the smallest count was brought in,yet to be used.
d) the page with the longest count was brought in,yet to be used.

ANS: a


Q26. Recursive functions are executed in a

a) last in first out order
b) first in first out order
c) parallel order
d) last in last out order

ANS: a

Explanation: 

During recursive function call contents are pushed/pop into/from stack. Stack work on the principle of LIFO.


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop