Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Motorola Aptitude Test Questions 07 Dec 2014

Posted on :11-03-2016

Quantitative Ability:

Q1. If 5 spiders can catch five flies in five minutes. How many flies can hundred spiders catch in 100 minutes?

A. 100
B. 1000
C. 500
D. 2000

ANS: D

Explanation:

One spider catches one fly in 5 minutes. 100 spider catches 100 fly in 5 minutes. In 100 minutes 100 - 20 = 2000 flies will be caught.


Q2. The average of 5 quantities is 6. The average of 3 of them is 8. What is the average of the remaining two numbers?

A. 6.5
B. 4
C. 3
D. 3.5

ANS: C

Explanation: 

The average of 5 quantities is 6. Therefore, the sum of the 5 quantities is 5 * 6 = 30. The average of three of these 5 quantities is 8. Therefore, the sum of these three quantities = 3 * 8 = 24. The sum of the remaining two quantities = 30 - 24 = 6. Average of these two quantities = 6/2= 3.


Q3. What is the total worth of Lakhirams assets? 
Statement 1: Compound interest at 10% on his assets, followed by a tax of 4% on the interest, fetches him Rs. 15000 this year. 
Statement 2: The interest is compounded once every four months. Let Lakhirams assets be worth Rs. X.

A. using 1st Statement only
B. using 2nd statement only
C. using both 1st and 2nd statement
D. using 1st or 2nd statement

ANS: C

Explanation: 

In the case of compound interest, the period of reckoning or calculation of CI is very important. This information is given in statement (b). The annual CI rate is 10%, so the rate for 4 months is (4/12) 10 = (10/3) %. So the total CI after one year, in terms of X, may be written as: CI = X [(1 + ((10/3)/100)]3, because in a year, there are 3 terms of 4 months. This interest is followed by a tax of 4% paid by him which ultimately fetches Lakhiram Rs. 1500. This data us to find the value of X, so the answer is (3).


Q4. Find the next term in series? 17 14 14 11 11 8 8

A. 8 5
B. 5 2
C. 8 2
D. 5 5

ANS: D

Explanation:  

In this simple subtraction with repetition series, each number is repeated, then 3 is subtracted to give the next number, which is then repeated, and so on.


Q5. The function f(x) = |x - 2| + |2.5 - x| + |3.6 - x|, where x is a real number, attains a minimum at:-

A. x = 2.3
B. x = 2.5
C. x = 2.7
D. none of the above

ANS: B


Q6. A rainy day occurs once in every 10 days. Half of the rainy days produce rainbows. What percent of all the days do not produce rainbow?

A. 95%
B. 10%
C. 50%
D. 5%

ANS: A

Explanation: 

Two rainy days occur in 20 days. So, rainbow will occur once in 20 days. Rest 19 days will have not rainbow. % of not producing rainbows = 19/ 20 * 100 = 95%


Q7. What is the ratio of the two liquids A and B in the mixture finally, if these two liquids kept in three vessels are mixed together?
Statement 1: The ratio of liquid A to liquid B in the first and second vessel is, respectively, 3: 5, 2: 3. 
Statement 2: The ratio liquid A to liquid B in vessel 3 is 4:3.

A. using 1st Statement only
B. using 2nd statement only
C. using both 1st and 2nd statement
D. using 1st or 2nd statement
E. Cannot be answered even by using both the statement

ANS: E

Explanation:

Although the containers are of equal volume, it is not known to what extent these containers are filled by the liquids A and B. (i.e. the first container might be half full, while the second might be two-thirds full). Until such details are known, the final ratio of liquids A and B cannot be found out.


Q8. What is the number of type 2 widgets produced, if the total number of widgets produced is 20,000? 
Statement 1: If the production of type - 1 widgets increases by 10% and that of type-2 decreases by 6%, the total production remains the same.
Statement 2: The ratio in which type - 1 and type - 2 widgets are produced is 2: 1. If the number of type - 1 widgets produced is A and that of type - 2 widgets is B,

A. using 1st Statement only
B. using 2nd statement only
C. using both 1st and 2nd statement
D. using 1st or 2nd statement

ANS: C

Explanation:

Then we get the basic equation [A + B = 20,000] from the data in the question. From 1st statement, we get [1.1 A + 0.94 B = 20,000]. This is enough to give us the value of B. Similarly from 2nd statement, we get A = 2B. This is enough to give us the value of B.


Q9. How many different triangles can be formed? 
Statement 1: There are 16 coplanar, straight lines in all. 
Statement 2: No two lines are parallel.

A. using 1st Statement only
B. using 2nd statement only
C. using both 1st and 2nd statement
D. using 1st or 2nd statement
E. Cannot be answered even by using both the statement

ANS: E

Explanation: 

Although it is known that none of the lines are parallel to each other, there might be the case wherein all the lines have exactly one point of intersection, or eight lines with one point and the other eight with another point of Intersection. Unless something about the relative arrangement of these lines is known, one cannot arrive at definite answer.


Q10. How old is Sachin in 1997? 
Statement 1: Sachin is 11 years younger than Anil whose age will be prime number in 1998. 
Statement 2: Anils age was a prime number in 1996.

A. using 1st Statement only
B. using 2nd statement only
C. using both 1st and 2nd statement
D. using 1st or 2nd statement
E. Cannot be answered even by using both the statement

ANS: E

Explanation:
 
Anils age was a prime number in 1996 and 1998. So Anils age in these two yeas can be a pair of such numbers which are prime, and differ by 2. We have many such pairs - (3, 5), (5, 7), (11, 13)..... And it is not possible to arrive at a unique answer.


Q11. A sequence of numbers a1, a2..... is given by the rule an 2 = an+1. Do 3 appear in the sequence? 
Statement 1: a1 = 2 
Statement 2: a3 = 16

A. using 1st Statement only
B. using 2nd statement only
C. using both 1st and 2nd statement
D. using 1st or 2nd statement

ANS: D

Explanation:

Put n = 1 in an2 = an+1 a12 = a2, a22 = a3, a32 = a4 etc From statement 1: a12 = a2 i.e. 22 = a2 or a2 = 4 Now, a22 = a3 i.e. 42 = a3 or a3 = 16, etc Thus, a1 = 2, a2 = 4, a3 = 16, etc


Q12. A, B, C, D, E are five positive numbers. A + B < C + D, B + C < D + E, C + D < E + A. Is A the greatest? 
Statement 1: D + E < A + B. 
Statement 2: E < C.

A. using 1st Statement only
B. using 2nd statement only
C. using both 1st and 2nd statement
D. using 1st or 2nd statement

ANS: C

Explanation:

A + B < C + D B + C < D + E C + D < E + A D + E < A + B E < C Adding, A + 2B < 2A + B i.e. B < A



Reasoning Ability:

DIRECTIONS for Questions 13 and 16: Answer the questions on the basis of the information given below: 

A and B are two sets (e.g. A = mothers, B = women). The elements that could belong to both the sets (e.g. women who are mothers) is given by the set C = A.B. The elements which could belong to either A or B, or both, is indicated by the set D = AOB. A set that does not contain any elements is known as a null set, represented by @(for example, if none of the women in the set B is a mother, then C = A.B. is a null set, or C = @. Let V signify the set of all vertebrates; M the set of all mammals; D dogs; F fish; A Alsatian and P a dog named Pluto. If P . A = @ and P U A = D

Q13. Given that X = M.D. is such that X = D, which of the following is true?

A. All dogs are mammals
B. Some dogs are mammals.
C. X = @
D. All mammals are dogs.

ANS: A

Explanation: 

X = Mammals ∩ Dogs = Dogs, hence dogs are mammals.


Q14. Which of the following is true?

A. Pluto and Alsatian are dogs
B. Pluto is an Alsatian
C. Pluto is not an Alsatian
D. D is a null set.

ANS: A

Explanation:

P . A = @ implies P into is not an Alsatian, but P U A = D implies both. P and A are dogs.


Q15. If Z = (P.D.) OM, then

A. The elements of Z consist of Pluto the dog or any other mammal.
B. Z implies any dog or mammal.
C. Z implies Pluto or any dog that is a mammal.
D. Z is a null set.

ANS: 

Explanation: 

Z = (Pluto ∩ Dogs) U Mammals = Pluto U Mammals.


Q16. If y = FO (D.V.) is not a null set, it implies that:

A. All fish are vertebrates.
B. All dogs are vertebrates.
C. Some fish are dogs.
D. None of the above.

ANS: C

Explanation:
 
Fish U (Dogs ∩ Vertebrate) not equal to @ implies that some elements are common between Fish and Dogs.


DIRECTIONS for Questions 17 and 19: Answer the questions on the basis of the information given below. 

In a local pet store, seven puppies wait to be introduced to their new owners. The puppies, named Ashlen, Blakely, Custard, Daffy, Earl, Fala and Gabino, are all kept in two available pens. Pen 1 holds three puppies, and pen 2 holds four puppies. If Gabino is kept in pen 1, then Daffy is not kept in pen 2. If Daffy is not kept in pen 2, then Gabino is kept in pen 1. If Ashlen is kept in pen 2, then Blakely is not kept in pen 2. If Blakely is kept in pen 1, then Ashlen is not kept in pen 1.


Q17. If Earl shares a pen with Fala, then which of the following MUST be true?

A. Gabino is in pen 1 with Daffy.
B. Custard is in pen 2.
C. Blakely is in pen 2 and Fala is in pen 1.
D. Earl is in pen 1.

ANS: B

Explanation:

If Earl shares a pen with Fala, then Earl and Fala can both be either in pen 1 or in pen 2, Now, if Earl and Fala both are in pen 1 then one of Ashlen and Blakely have to be in pen 2 as they both cannot be together in one pen. Therefore Custard has to be in pen 2. If Earl and Fala both are in pen 2 then also one of Ashlen and Blakely have to be in pen 2. Then Gabino and Daffy will be in pen 1 with one of Ashlen and Blakeley. Therefore Custard will be in pen 2. Therefore In both the cases Custard will be in pen 2. Hence, option B


Q18. Which of the following groups of puppies could be in pen 2?

A. Gabino, Daffy, Custard, Earl.
B. Blakely, Gabino, Ashlen, Daffy
C. Ashlen, Gabino, Earl, Custard
D. Blakely, Custard, Earl, Fala.

ANS: C

Explanation: 

Consider option A: If Gabino, Daffy, Custard and Earl are in pen 2, then Ashlen and Blakely will be in pen 1 which is not possible according to the last condition given. Therefore Option 1 is not correct. Consider option B: According to condition 3 both Ashlen and Blakely cannot be in pen 2 together. Therefore Option 2 is not correct. Consider option C: In the second condition it is given that if Daffy is not kept in pen 2 then Gabino is kept in pen 1. Therefore Option 3 is not correct.


Q19. If Earl and Fala are in different pens, then which of the following must NOT be true?

A. Gabino shares a pen with Ashlen.
B. Earl is in a higher-numbered pen than Blakely.
C. Blakely shares pen 2 with Earl and Daffy.
D. Custard is in a higher-numbered pen than Fala.

ANS:

DIRECTIONS for Questions 20 and 24: 

Answer the questions on the basis of the information given below: 

Five numbers A, B, C, D and E are to be arranged in an array in such a manner that they have a common prime factor between two consecutive numbers. These integers are such that: A has a prime factor P B has two prime factors Q and R C has two prime factors Q and S D has two prime factors P and S E has two prime factors P and R.

Q20. Which of the following is an acceptable order, from left to right, in which the numbers can be arranged?

A. D, E, B, C, A
B. B, A, E, D, C
C. B, C, D, E, A
D. B, C, E, D, A

ANS: C

Explanation: 

No.1 A ---- P D----(S/ P) E ----- (P/R) B ------ (R/Q) C ----- (Q/S) OR D ---(S/P) A---- P E ---- (P/R) B -----(R/Q) C ----- (Q/S) NO.2 A ---- P E ----- (P/R) B ------ (R/Q) C ----- (Q/S) D----(S/ P) NO.3 A ---- P E ----- (R/P) D----(P/S) C ----- (S/Q) B ------ (Q/R)


Q21. If number E is not in the list and the other four numbers are arranged properly, which of the following must be true?

A. A and D cannot be the consecutive numbers.
B. A and B are to be placed at the two ends in the array.
C. A and C are to be placed at the two ends in the array.
D. C and D cannot be the consecutive numbers.

ANS: B

Explanation:
 
A ---- P D----(P/S) C ----- (S/Q) B ------ (Q/R)


Q22. If B must be arranged at one end in the array, in how many ways the other four numbers can be arranged?

A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

ANS: B

Explanation:

B ------ (R/Q) C ----- (Q/S) D----(S/ P) E ----- (P/R) A ---- P OR B ------ (R/Q) E ----- (P/R) A ---- P D----(S/ P) C ----- (Q/S)


Q23. If the number E is arranged in the middle with two numbers on either side of it, all of the following must be true, EXCEPT:

A. A and D are arranged consecutively
B. B and C are arranged consecutively
C. B and E are arranged consecutively
D. A is arranged at one end in the array

ANS: D


Q24. If number B is not in the list and other four numbers are arranged properly, which of the following must be true?

A. A is arranged at one end in the array.
B. C is arranged at one end in the array.
C. D is arranged at one end in the array.
D. E is arranged at one end in the array.

ANS: C

Explanation:

A ---- P E ----- (P/R) D----(S/ P) C ----- (Q/S) or E ----- (P/R) A ---- P D----(S/ P) C ----- (Q/S)


DIRECTIONS for Questions 25 and 29: 

Answer the questions on the basis of the information given below. 

Five colleagues pooled their efforts during the office lunch-hour to solve the crossword in the daily paper. Colleagues: Mr. Bineet, Mr. Easwar, Ms. Elsie, Ms. Sheela, Ms. Titli. Answers: Burden, Barely, Baadshah, Rosebud. Silence. Numbers: 4 down, 8 across, 15 across, 15 down, 21 across. Order: First, second, third, fourth, fifth. 

1. Titli produced the answer to 8 across, which had the same number of letters as the previous answer to be inserted, and one more than the subsequent answer which was produced by one of the men. 
2. It was not Bineet who solved the clue to Burden, and Easwar did not solve 4 down. 
3. The answers to 15 across and 15 down did not have the same number of letters. 
4. Silence, which was not the third word to be inserted, was the answer to an across clue. 
5. Barely was the first word to be entered in the grid, but Baadshah was not the second answer to be found. 
6. Elsies word was longer than Bineets; Sheela was neither the first nor the last lo come up with an answer.

Q25. Fifth one to be worked out was an answer to an across clue. What was Sheelas word?

A. Baadshah
B. Silence
C. Rosebud
D. Barely

ANS: B


Q26. What was Bineets word?

A. Barely
B. Burden
C. Silence
D. Rosebud

ANS: A


Q27. What was Titlis order?

A. First
B. Second
C. Third
D. Fourth

ANS:. C


Q28. What could be Titlis answer?

A. First
B. Second
C. Third
D. Fourth

ANS: C


Q29. What was Easwars number?

A. 4 down
B. 21 across
C. 8 across
D. 15 down

ANS: 




Q30. Around a circular table six persons A, B, C, D, E and F are sitting. Who is on the immediate left to A? 
Statement 1: B is opposite to C and D is opposite to E 
Statement 2: F is on the immediate left to B and D is to the left of B.

A. using 1st Statement only
B. using 2nd statement only
C. using both 1st and 2nd statement
D. using 1st or 2nd statement

ANS: C


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop