Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Miraclesoft Aptitude Questions

Posted on :18-04-2016

Q1. What would be the compound interest drawn on an amount of Rs 18,400 @ 12 p.c.p.a. at the end of 3 years?

         A) Rs. 4680.96

B) Rs. 7450.6752

C) Rs. 6235.2143

D) Rs. 8042.16

E) None of these

 

ANS: B

Explanation:


The formula for compound interest is:
CI = P(1+R/100)t - P
The requireed interest :
= 18400×[ (112/100)×(112/100)×(112/100) ] - 18400
= Rs. 7450.6752

 

Q2. What should come in place of question mark (?) : 3 5 15 ? 1125 84375

         A) 75

B) 20

C) 45

D) 80

E) None of these

 

ANS: A

Explanation:


3 × 5 = 15
5 × 15 = 75
15 × 75 = 112
75 × 1125 = 84375
Hence 75 is the answer.

 

Q3. If the digits of a two-digit number are interchanged, the number so obtained is greater than the original number by 27. If the sum of the two digits of the number is 11, what is the original number?

         A) 47

B) 38

C) 74

D) Can't be determined

E) None of these

 

ANS: A

Explanation:


Let the original number be 10x + y
New number = 10y + x
Now, 10y + x - (10x + y) = 27
=> 9y - 9x = 27
We have, different of the two digits = 27 / 9 = 3
Sum of the two digits is = 11
Now, the two digits are (11+3 / 4) and (11-3 / 2) i.e. 7 and 4
Thus, the number is 47 because 47 < 74.
You can check it: 74 - 47 = 27
So the answer is A.

 

Q4. 59.99% of 255.012 + 22.98% of 182.005 = ?

         A) 162

B) 146

C) 195

D) 225

E) 178

 

ANS: C

Explanation:


59.99% of 255.012 + 22.98% of 182.005 can be written as :
~= 60% of 255 + 23% of 182
~= 153 + 41.86
~= 194.86

 

Q5. 12 × 958 ÷ 17 = ?

 

A) 532

B) 675

C) 765

D) 483

E) 806

 

ANS: B

Explanation:


12 × 958 ÷ 17 = 676

 

Q6. Wages for 40 women amount to Rs. 15000 in 60 days. How many men must work for 15 days to receive Rs. 6000? The daily wage of a man is double that of a woman.

 

A) 28 men

B) 30 men

C) 32 men

D) 35 men

E) None of these

 

ANS: C

Explanation:


Daily wage of woman = 15000 / (60*40) = 6.25
Therefore, daily wageof man = 2 × 6.25 = 12.5
Number of men = 6000 / (15×12.5) = 32

 

Q7. The simple interest on a certain sum of money for 2 years at 8% p.a. is Rs. 600. What is the compound interest at the same rate and for the same time?

 

A) Rs. 620

B) Rs. 624

C) Rs. 625

D) Rs. 630

E) None of these

 

ANS: B

Explanation:


SI for 1 year will be 600 / 2 = Rs.300.
As in 1st year SI and CI are same.
So 1st year CI will also be Rs.300.
In CI, in second year 300 will also be added in principal.
So second year CI = 300 + 8% of 300 = 324.
So total CI after 2 years = 300 + 324 = Rs. 624.

 

Q8. The cost of 13 kg of sugar is Rs. 195/-. The cost of 17 kg. of rice is Rs. 544/- and the cost of 21 kg. of wheat is Rs. 336/-. What is the total cost of 21 kg of sugar, 26 kg of rice and 19 kg of wheat?

         A) Rs. 1,451/-

B) Rs. 1,306/-

C) Rs. 1,500/-

D) Rs. 1,636/-

E) None of these

 

ANS: A

Explanation:


13 kg sugar costs 195. So 1 kg costs 15.
17 kg rice costs 544, so 1 kg costs 32.
21 kg wheat costs 336, so 1 kg costs 16.
Hence 21 kg sugar + 26 kg rice + 19 kg wheat = (21 × 15) + (26 × 32) + (19 × 16)
= 315 + 832 + 304 = Rs. 1451.

 

Q9. The difference between 38% of a number and 24% of the same number is 135.10. What is 40% of that number?

         A) 394

B) 370

C) 378

D) 386

E) None of these

 

ANS: D

Explanation:


Let the number be x
Therefore, 0.38x – 0.24x = 135.10
We get x = 965
Thus, 0.40 × 965 = 386

 

Q10. In an examination it is required to get 296 of the total maximum aggregate marks to pass. A student gets 259 marks and is declared failed. The difference of marks obtained by the student and that required to pass is 5%. What are the maximum aggregate marks a student can get?

 

A) 690

B) 780

C) 740

D) 749

E) None of these

 

ANS: C

Explanation:


Let the aggregate marks be x.
Therefore, 296 - 259 = 37 will be 5% of the x.
Thus (5 / 100) of x = 37 => x = 740.

 


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop