Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Mindtree Question Paper 2013

Posted on :17-02-2016
Q1. A person losses and gains 10% on selling a object for 200. 

ANS: he losses 


Q2. Sum of 1 to 100 is divisible by 

1. 1,2,4,8 
2. 2 & 4 
3. 2 
4. none 

ANS: 2 


Q3. How many nos start and end with 2 b/w 100 and 300? 


Q4. If a sphere of diameter 3 cm is melted & formed into 3 spheres , the diameter of 1st is 1.5 cm and that of second is 2.0 cm , what is the diameter of the third? 


Q5. If prizes are increased by 25% , by how much should i reduce the consumption to keep the expenditure same?


Q6. COURTESY - how many words can be constructed with C in the begining and Y at the end 


Q7. My mothers husbands father in laws sons child->what is the relation? 


Q8. 3 glasses containing mixture of water and also in ratio 2:3 , 3:4 , 5:9 when all 3 are mixed what is the new ratio? 


Q9. A father has 8 children ,he takes 3 at a time to a zoo.probability of a child going to the zoo.
 

Q10. A ball is dropped from a height of 10 feet.Every time it rebounces to half of the height. how many feet it travelled?


Q11. There are 3 jars. The ratio of spirit to water in each of these jars is 3:2,4:5,5:7. the three jars are mixed into a single jar. What is the ration of spirit to water in single jar. 


Q12. What is the relation with your mothers sisters brothers wifes child with you? 


Q13. A father has six children .all the children are born at regular intervels. if the sum of their ages of all the children and father is 186. calculate the age of the elder son, when the younger sons age is 3. 


Q14. All elephants are trained a few animals are trained - syllogism questions

Q15. What is the 7th digit of (202)3


Q16. To type the digits from 1-1000 how many key strokes are needed? 


Q17. A problem on the margin of votes involving winning percentage between two candidates. 


Q18. Time & Distance- A is running faster than B by .. kms. How much increase of speed is needed by B to become first? 


Q19. Problem on three pipes- two of them loading water into a tank the other one emptying, what time will it take to fill the tank? (2 problems) 


Q20. Four horses are tied up by rope on four corners of a square grass field. What would be the ungrazed area by them? 


Q21. If a person gets A% profit on cost price A. Determine the cost price? Four alternatives were given --Ans. 40. As the thing was sold at 56/cost price--40. 


Q22. Determine the angle between the hour & minute hand when the time is 40 past 3. 


Q23. There is a Square. One Circle which is touching all the arms of the square is inscribed in it. Another smaller square which ahs all corners touching the circle is inscribed inside the circle. Obtain the ratio of the area of the two squares.
 

Q24. In a zoo there are animals & birds. No of heads are,  No of legs, obtain the number of birds & animals. 


Q25. Simple aptitude type problems on probability. (2 problems) 


Q26. Problems on percentage. 


Q27. The C program was on simple binary tree. 


GD Topic 

Q1. Westernization of INDIA-- right or wrong 


Q2. IT boom in INDIA blessing or curse. 


Q1. We have to count the 3 letter,4 letter and 5 letter words from a file and print the number of 3 letter,4 letter and 5 letter words. Delimiter is space, tab, hifen. Also we should not consider the line in the file after we encounter # in that line. (ie after # we should not consider the portion of line) 


Q2. In file count the number of characters, number of words, number of line. Delimiter between words is given as command line argument. 1hour 15 min is given for the test. we have to answer both aptitude and program with in this time. Some of the aptitude questions. 1. the is a meeting organized, every person shake hands with the other only once. if there are 60 shake hands, how many persons are there in the meeting?. 2.A faster has 8 children ,he takes 3 at a time to a zoo. probability of a child going to the zoo. 


Q3. A father has six children .all the children are born at regular intervels. if the sum of their ages of all the children and father is 186. calculate the age of the elder son, when the younger sons age is 3. 


Q4. Count the numbers between 100 and 300, that starts with 2 and ends with 2. 

ANS: 10. 


Some reasoning questions :

Q1. There are six steps,5 people a,b,c,d,e . conditions are , a is two steps below c,no two people are on same step,b is next to d. 4 Questions based on this. 


Q2. 5 people participating in the race .conditions are given about the positions. 


Q3. A ball is dropped from a height of 10 feet. Every time it rebounces to half of the height. how many feet it traveled? 


Q4. There are 3 jars. The ratio of spirit to water in each of these jars is 3:2,4:5,5:7. The three jars are mixed into a single jar. What is the ratio of spirit to water in single jar. 


Q5. What is the relation with your mothers sisters brothers wifes child with you?


Q6. What is the relation with your mothers husbands father-in-laws sons child with you? 


Q7. We were asked to fill the series, alphabet series 4 questions are given. 


Q8. 5 questions are given, we are asked to find the logical connection between them. like all managers are drinkers, all drinker are smokers, questions like this. 


Simple Mathematics: 

Q1. A triangle on a grid was given : find the area of it. 

ANS: 2 


Q2. Out of the four options which is not a right angle . 

ANS: D (12,9,16) 


Q3. In a class of 100 members 50 plays soccer 45 badminton 50 volley ball and 15 plays all the three then how many of them play two games. 

ANS: Cant be determined (D) verify 


Q4. In a class the no. of boys are more than that of girls by 25% of the total strength of the class then the ratio of boys to girls. 

ANS: (5:3)(d) 


Q5. The radius of the circle is reduced from 5 cm to 4 cm then the % change of area . 

ANS: 36% 


Q6. Two workers can type two pages in two minuets then how many persons can type 18 pages in 6 minuets 

ANS: 6 


Q7. If p+q+r = 0 then p^2 / qr + q^2 / pr + r^2 / pq=?

ANS: 3


Q8. The sum of 7 consecutive numbers is 1617 then the number of prime numbers in it.

ANS: 2 


Q9. In a nock out tournament the total number of games played are 63 then the no. of participants 

ANS: 64 


Q10. Fresh mango consists of 70% water and dry mango consists of 10% water then 20 Kg of fresh mango is equivalent to how much of dry mango 

ANS: 6.66 kg 


Q11. The number of 3 digit numbers which when divide by 7 or 8 gives a reminder of 4 

a) 16 
b) 17 
c) 18 
d) 19 


Set II 

Q1) A man sold a product for rs.56 and gained x% .Its original cost is rs. x, what is the cost? 


Q2) 2 power 300,3 power 200 which is greater? 


Q3) How many zeros are there from 1 to 10000?


Q4) If a and b do a job together in 6 days b and c together in 10 days a and c together in 7.5 days then: no of days when i) a,b,c together ii) if a alone does the job. 


Q5) There are 12 yes/no types of questions ,in how many ways can they be answered? 


Q6) Find odd one out of 125,8 power 3,521,729 


Q7) One got 20 % marks and failed by 10 marks, other got 42% marks and got 12 % more than the passing requirement What is the maximum marks?


Q8) --,32,224,


Q9) Rs 50000 is divided into two parts One part is given to a person with 10% interest and another part is given to a person with 20 % interest. At the end of first year he gets profit 7000 Find money given by 10%? 


Q10) Time shown by a watch is 2.20 Find the angle between them


Q11) Avg cost of 5 apples+4 mangoes=Rs.36 Avg cost of 7 apples + 8
 mangoes=Rs.48 Find total cost of 24 mangoes and 24 apples 


Q12) Management : How ways it can be arranged without 2 as as continuous 


GD TOPICs 

Q1) Working in MNCs (+ve and -ve) 


Q2) Working with Spouse in the same company (+ve and -ve) 

1. An expression was given like B + A .B + !A .B + . . . . . and what will be the final expression o/p :- ( Easy ) 
2. state diagram was given and what state will be detected? 


Q3. Counter and three states were given( 13 , 15 , 14 , 10 ) what will be the next value ? 

ANS: 11 Gray counter 


Q4. For one circuit inputs are ABCD and output is zero for first eight inputs and 1 for next eight . What will be the expression for circuit ? 

ANS: A


Q5. What is octal representation of 01010101? 

ANS: 125  


Q6. D flip-flop with inverted feedback was given and question was based on maximum frequency allowed (setup , hold etc. times were given) 


Q7. Question based on instruction T states and CPI was asked . 


Q8. What happens when HALT instruction is executed? (Enter wait state and waits for interrupt or reset , Enters in to sleep state , etc. ( ans. Waits for interrupt or reset ) 


Q9. What happens when PUSH instruction is executed : (content of accumulator is saved,content of PC is changed , stack pointer is decremented and value value is saved) 


Q10. Two bulbs of 40 Watt and 60 Watts were added in series. What will happen? 

a) 40 watt will be brighter
b) 60 watts will be brighter
c) both will have same brightness
d) none

ANS: 40 watt 


Q11. If widths of all PMOS an NMOS are doubled in any circuit then what will be effect onnoise margin? 

ANS: No effect 


Q12. If gate and one end of NMOS are connected to Vdd , what will be the output at second end of NMOS? ( Vdd- Vth NMOS are bad 1 s) 


Q13. A band limited signal is sampled at Nyquist rate , to reconstruct it the output will be given to: ( RC filter , Envelope detector , LPF with -- ) 


Q14. What is expression for Noise figure? Always @ ( B or C) if( B) D=C Circuit will work as 

a) Mux
b) Tri state buffer
c) Latch
d) None 

ANS: Tri state Buffer 


Q1. A man crosses a circle of perimeter 35 m in 44 sec and he runs a hexagon of 42 m side. In how many second he finishes the complete perimeter of the hexagon. 


Q2. A+b do a work in 6 days. A+c do the work in 10 days, c+a in 7.5 days. How many days will it take for a+b+c to do the work and also find the number of days required by a alone. 


Q3. Totally there are 12 yes or no questions. In how many different ways can he attend? 


Q4. Complete the series 7 49 56 392


Q5. Complete the series 36 252 63 441 110.25..


Q6. Find the odd one out: 8 125 512 729? 


Q7. Number of zeros between 0 and 10000 


Q8. A regular hexagon is inscribed in a circle. What is the perimeter of the hexagon in relation with the radius of the circle? 


Q9. A circular path has a perimeter of 120 m.a, b,c travel at 5 7 15 m/s respectively. They start simultaneously. At what time do they meet next? 


Q10. Totally there are 12 pipes. Some pipes fill the tank and some empties the tank (data will be given). If all the pipes are opened simultaneously when will the tank be filled? 


Q11. Which is greater 2^300 or 3^200? 


Q12. Average age of 24 students is 36. When the age of teacher is added the average age is increased by 1 year. What is the age of the teacher? 


Q13. Water and milk are mixed in the ratio 2:1,5:3 and 9:4.when all the mixtures of equal volume are mixed together what is the ratio water and milk in the resulting solution. 


Q14. Average rate of five orange and four apples is 12 and 7 orange and 8 apples are 86. Find the total rate of 24 orange and 24 apples. 


Q15. In how many ways the letters in the word MANAGEMENT can be arranged such that As does not come together. 


Q16. A give B a start of 20 sec and leads by 20m. When he starts off 25 sec he finishes at the same time. What is the speed of A. (wordings not sure). 


Q17. An array of integer is given. Write a pseudo code to find the sub array with the largest sum. 


Q18. A string is given. Write an algorithm to implement the backspace from the end of the string. The string contains 1 byte and 2-byte character. For 1 byte char first bit is 0 and for 2 byte char first bit is 1.


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop