Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Mindtree Placement Paper 2014

Posted on :17-02-2016

MindTree Placement Papers 2014 

Q1) Study the following information and answer the questions based on it: A, B, C, D, E, F, G, H, I, J are ten persons sitting in waiting hall. J is sitting two table right of F, who is right side of H. In between E and B two persons are sitting where B is sitting left of G. In between E and J eight persons are sitting. C is sitting immediate right of E and left of B. G is sitting four seats left of J. G and F have two persons in between where one person is I. I is sitting immediate right of G. H is sitting in seventh seat. 
Who is sitting to the right of E?

Explanation: 

E C A/D B G I H F D/ A J C is sitting to the right of E.


Q2) Who is sitting at Eight seat?

Explanation:  

From E C A/D B G I H F D/ A J sitting combination. F is at Eight seat.


Q3) Which of the following pairs of people are sitting at the extreme ends?

Explanation:  

From E C A/D B G I H F D/ A J sitting combination. We know that E & J occupies the extreme position.


Q4) Immediately between which of the following pairs of people is I sitting?

Explanation: 

From given data sitting arrangement as follows: E C A/D B G I H F D/A J I is sitting between G & H.


Q5) Who is sitting to the right of A?

Explanation:  

As their is two possible sitting combination and are as follows: E C A B G I H F D J or E C D B G I H F A J So, we cannot determine the person sitting right to A.


Q6) What will be the output of the program?

void main()

{
    int i=0;
    i++;
    if(i<=5)
    {
       printf("Freshers World");
       exit(1);
       main();
    }
}

A . Prints "Freshers World" 5 times
B . Function main() does not calls itself
C . Infinite loop
D . Prints "Freshers World"

ANS: D

 
Q7) Find the output of the program?

void main()
{
int i=5;
printf("%d",i+++++i);
}

A . 12
B . 12
C . L value required
D . Cannot be determined

ANS: C

Explanation

Compiler Error : L value required 


Q8) What will be the output of the program?

void main()
{
int i=4, j=-1, k=0, x,y;
x = i || j || k;
y = i && j && k;
printf("%d, %d",x,y);
return 0;
}

A . 0, 0
B . 0, 1
C . 1, 0
D . 1, 1

ANS: C

Explanation

x = i || j || k; becomes w = 4 || -1 || 0;. Hence it returns TRUE. So, w=1 y = i && j && k; becomes x = 4 && -1 && 0; Hence it returns FALSE. So, x=0


Q9) What will be the output of the program?

void  main()
{
int x=55;
printf("%d, %d, %d ", x<=55, x=40, x>=10);
  }

Explanation

here x<=55 returns Boolean value : TRUE hence it prints 1. x=40 here x is assigned to 40 Hence it prints 40. x>=10 returns TRUE. hence it prints 1. Hence the output is "1, 40, 1".


Q10) Find the output of following snippet?

void main()
{
int arr[]={1,6,0,4,5,6},i;
int *ptr = arr;
*((char*)ptr)++;
*ptr=1;
printf("%d %d  ",arr[0],arr[1]);
}

A . 11
B . 6
C . Garbage Value
D . Compiler Dependent

ANS: A


Q11) Study the following information and answer the questions based on it: Six persons A, B, C, D, E and F are sitting in two rows, three in each. E is not at the end of any row D is second to the left of F. C the neighbour of E is sitting diagonally opposite to D. B is the neighbour of F. Which of the following are sitting diagonally opposite to each other?


Explanation: 

The given information can be analysed as follows: E is not at end. So, E must be in the middle of one of the rows. D is second to the left of F. So, order o the row must be D __ F. C is neighbour of E and is sitting diagonally opposite to D means C is under F in the other row i.e., D __ F __ E C B is the neighbour of F. So, the arrangement must be D B F A E C Other than D and C, A and F are sitting diagonally opposite to each other, as seen in arrangement.


Q12) Who is facing B?

Explanation: 

Clearly, E is opposite to B in the other row. So, E is facing B.


Q13) Which of the following are in same row?

Explanation: 

Clearly, from amongst the given alternatives, A and E are in the same row.


Q14) Which of the following are in one of the two rows?

Explanation: 

Clearly, from among the given alternatives, D, B and F are in the same row.


Q15) After interchanging seat with E, who will be the neighbours of D in the new position?

Explanation: 

Neighbours of E are A and C. So, on interchanging the seat with E, the new neighbours of D will be A and C.


Q16) Study the following information and answer the questions based on it: I. P, Q, R, S, T and U are six members of family, each of them engaged in a different profession-Doctor, Lawyer, Teacher, Engineer, Nurse and Manager. II. Each of them remains at home on a different day of the week from Monday to Saturday. III. The lawyer in the family remains at home on Thursday. IV. R remains at home on Tuesday. V. P, a Doctor, does not remain at home either on Saturday or on Wednesday. VI. S is neither the Doctor nor the Teacher and remains at home on Friday. VII.Q is the Engineer and T is the Manager. Which of the following combinations is not correct?

A. R-Teacher
B. Q-Engineer
C. S-Nurse
D. All are correct.

ANS: D


Q17) Which of the following combinations is correct?

A. Teacher-Wednesday
B. Manager-Friday
C. Engg-Thursday
D. Nurse-Friday

ANS: D


Q18) Who is the Nurse?

A. S
B. T
C. R
D. Data Inadequate

ANS: A


Q19) Who among them remains at home on the following day of the nurses?

A . Q
B . Q to T
C . S
D . None of these

ANS: B


Q20) Who remains at home on Saturday ?

A . S
B . T
C . Q or T
D . None of these

ANS: D


Q21) The speeds of three cars are in ratio 2:3:4 the ratio between the times taken by these cars to travel the same distance is:

Explanation: 

Let the 3 cars be A, B and C And We know that ratio of the speeds of A,B and C is a : b : c, then the ratio of the times taken by then to cover the same distance is 1/a:1/b:1/c i.e 1/2 : 1/3 : 1/4 LCM of 2,3 and 4 is 12 Multiply with 12 (1/2 : 1/3 : 1/4) * 12 = 6:4:3


Q22) The average age of students of a class is 15.8 years. The average age of boys in the class is 16.4 years and that of the girls is 15.4 years. The ratio of the number of boys to the number of girls in the class is:

Explanation: 

Let the ratio be K: 1 Kx16.4 + 1x 15.4 = (K+1) x 15.8 (16.4 - 15.8) k = (15.8 - 15.4) 0.6k = 0.4 K = 0.4/0.6 = 2/3 The required ratio = 2/3:1 = 2:3


Q23) What is the probability that the product of two integers randomly selected from the numbers 1 through 20 inclusive, is odd?

Explanation: 

The product of two integers is odd when both integers are odd. Hence, the probability of the product being odd equals the probability of both numbers being odd. Since there is one odd number in every two numbers (there are 10 odd numbers in the 20 numbers 1 through 20 inclusive), the probability of a number being odd is 1/2. The probability of both numbers being odd (mutually exclusive case) is 1/2 * 1/2 = 1/4.
    

Q24) There are 12 YES or NO questions. How many ways can these are answered?

Explanation: 

Each of the questions can be answered in 2 ways (YES or NO). Therefore, number of ways of answering 12 questions = 212 = 4096 ways.


Q25)  A is two years older than B who is twice as old as C. If the total of the ages of A, B and C be 27, the how old is B?

Explanation: 

Let Cs age be x years. Then, Bs age = 2x years. As age = (2x + 2) years. (2x + 2) + 2x + x = 27 5x = 25 x = 5. Hence, Bs age = 2x = 10 years.


Q26) Two fair coins are tossed. Find the probability of getting head?

Explanation:

Here S = {H,T} and E = {H} P(E) = N(E) / N(S) = 1/2


Q27)  From a group of boys and girls, 15 girls leave. There are then left 2 boys for each girl. After this, 45 boys leave. There are then 5 girls for each boy. Find the number of girls in the beginning?

Explanation:

Let at present there be x boys. Then, number of girls at present=5x Before the boys had left: number of boys=x+45 And number of girls=5x X+45=2*5x 9x=45 x=5 Number of girls in the beginning=25+15=40.


Q28) Find sum of all odd number between 100 and 200?

Explanation: 

From arithmetic series sum(Sn where n = number of terms) is defined as follows: Sn = 101+103+105+...........+197+199 i.e. Sn = n/2 (a+l). where a is first term in the series i.e. 101. l is last term in the series i.e. 199. Lets find the n value of above series. an = a+(n-1)*d Where an = l = 199 d = common difference i.e. 103 - 101 = 2 199 = 101 +(n-1)* 2 On simplifying n = (199 - 101) /2 + 1 = 50 Sn = 50/2 (101 + 199). i.e. Sn = 7500.


Q29) If 30 oxen can plough 1/7th of a field in 2 days. How many days 10 oxen will take to do the remaining work ?

Explanation:

Remaining Work = (1-1/7) = 1/3. Number of days to complete the work = X days. No of people Time Work 30 2 1/7 10 X 1/3 Work = no of people * work. i.e (P1 * T1)/W1 = (P2 * T2)/W2 (30 * 2)/(1/7) = (10 * X )/(1/3) X = (30*2*7)/(10*3) X = 14 Days.


Q30)  A cask contains a mixture of 49 litres of wine and water in ratio 5:2. How much water must be added to it so that the ratio of wine to water become 7:4?

Explanation: 

Suppose the can initially contains 5x and 2x of mixtures wine and water respectively. Quantity of wine in mixture = 49 * (5/7) = 35 litres. Quantity of wine in mixture = 49 * (2/7) = 14 litres. After adding X litres of water = (35+X)/(14+X) = 7/4 (35+X)*4 = (14+X)*7 35* 4 + 4X = 14*7 + 7X 140 - 98 = 7X - 4X 3X = 42 X = 14 liters.


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop