Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Microsoft Exam pattern

Posted on :02-02-2016
Microsoft Placement Paper Pattern:-

There were almost 40 technical questions and 10 analytical questions. Total 50 questions..

About analytical questions:

Q1. Find perimeter of a trapezium wit 3 sides given and distance b/w parallel sides given...

Q2.  A triangle ABC is given, a line DE is parallel to base side and that cuts the triangle.. the ratio of area of triangle to the area of trapezium. Given DE/BC=3/5.

Q3. Four concentric circles r given .the radius of 1st circle is x.next is 2x,then 3x and 4x. given that area b/w 2nd and 1st is A and 4th and 3rd circles being B.find ratio of A to B

Q4. Difference b/w the perimeters of two concentric circles is 66.find the difference b/w radius..

ANS: 10.5

Q5. 3/p=6,3/q=15......find p-q

Quantitative were simple mostly geometrical type technical questions

Q1. Which of the following is connection less protocol

ANS: UDP

Q2. 

#define clrscr() 100
main()
{
clrscr();
printf("%d",clrscr());
}


Q3. Which of the following is used for avoiding network

A) congestion
B) buffering
C) caching
D) source quench
E) all of the above

Q4. Whats output of this program. What will b printed?


main()
{
int a;
printf("%d",scanf(%d,&a));
}

ANS: 0

Q5. What will b printed?

main()
{
printf("as");
printf("hi");
printf("is ");
}

Q6. What is o/p of the program?

main()
{
unsigned short a=-1;
unsigned char b=a;

printf("%d %d ",a,b);
}

a. 65535 -1
b. 65535 65535
c. -1 -1

Q7. Arrays base address is 1000....array is a[5][4]..then what is The correct address of a[4][3]...

ANS: 1056

Q8. One packet is 64bytes..no of pkts send is 16000..then total no of bytes send is

ANS: 1024000

Q9. 

#define maxval 5
int main (void)
{
int i=1;
if(i-maxval)
{
printf("inside");
}
else
{
printf("out");
}
find o/p???


Q10. What is o/p?

#define a 3+3
#define b 11-3
main()

{
printf("%d",a*b);
}

Q11. A question in which segment address is given ..logical address is 800..base addresses also given ..u hav 2 find physical address..

Q12. Stack is used in a task

ANS: temporary variables values

Q13. Which of the following is not stored in activation record..

ANS: some heap area

Q14. Whats o/p?

main{
printf("%d",-1<<4);

}

ANS: 0xfff0

Q15. Whats o/p?

main()
{
int* s
s=10
printf("%d,%d,%d,%d,%d,%d",*s++,(*s)++,++*s,++(*s));

}

Q16. There was a question on processor speed in nanocycles..then it performs a instruction in x cycles..dont remember

Q17. Whats o/p?

main()

{
int *i;

int s=(int *)malloc(10*sizeof(int));
for (i=0;i<10;i++)
{
printf("%d",i*i)
}


COMPUTER AWARENESS TEST:-


Q1. In the command scanf, h is used for

ANS: Short int

Q2. A process is defined as

ANS: Program in execution


Q3. A thread is

ANS: Detachable unit of executable code)


Q4. What is the advantage of Win NT over Win 95

ANS: Robust and secure


Q5. How is memory management done in Win95

ANS: Through paging and segmentation


Q6. What is meant by polymorphism

ANS: Redfinition of a base class method in a derived class


Q7. What is the essential feature of inheritance

ANS: All properties of existing class are derived


Q8. What does the protocol FTP do

ANS: Transfer a file b/w stations with user authentification


Q9. In the transport layer ,TCP is what type of protocol

ANS: Connection oriented


Q10. Why is a gateway used

ANS: To connect incompatible networks


Q11. How is linked list implemented

ANS: By referential structures


Q12. What method is used in Win95 in multitasking

ANS: Non preemptive check


Q13. What is meant by functional dependency


Q14. What is a semaphore

ANS: A method synchronization of multiple processes


Q15. What is the precedence order from high to low ,of the symbols ( ) ++ /

ANS: ( ) , ++, /


Q16. Pre order of A*(B+C)/D-G

ANS: *+ABC/-DG

Q17. B-tree (failure nodes at same level)


Q18. Dense index (index record appears for every search -key in file)


Q19. What is the efficiency of merge sort

ANS: O(n log n)


Q20. A program on swapping (10,5 )was given (candidate cannot recollect)


Q21. In which layer are routers used

ANS: In network layer


Q22. In which layer are packets formed (in network layer )


Q23. Heap (priority queue )


Q24. Copy constructor (constant reference )


Q25. Which of the following sorting algorithm has average sorting behavior --Bubble sort,merge sort,heap sort,exchange sort

ANS: Heap sort


Q26. In binary search tree which traversal is used for getting ascending order values--In order, post order,pre order

ANS: In order


Q27. What are device drivers used for

ANS: To provide software for enabling the hardware


Q28. Irrevalent to unix command ( getty)


Q29. What is fork command in unix?

ANS: System call used to create process


Q30. What is make command in unix?

ANS: Used for creation of more than one file


Q31. In unix .profile contains

ANS: Start up program


Q32. In unix echo is used for ?

ANS: C


Q33. In unix ls stores contents in

ANS: Inode block


QUANTITATIVE SECTION


Q1. In a class composed of x girls and y boys what part of the class is composed of girls

A. y/(x + y) 
B. x/xy 
C. x/(x + y) 
D. y/xy

ANS: C


Q2. What is the maximum number of half-pint bottles of cream that can be filled with a 4-gallon can of cream(2 pt.=1 qt. and 4 qt.=1 gal)

A. 16   
B. 24   
C. 30        
D. 64

ANS: D


Q3. If the operation,^ is defined by the equation x ^ y = 2x + y,what is the value of a in 2 ^ a = a ^ 3

A. 0    
B. 1    
C. -1    
D. 4

ANS: B


Q4. A coffee shop blends 2 kinds of coffee, putting in 2 parts of a 33p. a gm. grade to 1 part of a 24p. a gm.If the mixture is changed to 1 part of the 33p. a gm. to 2 parts of the less expensive grade,how much will the shop save in blending 100 gms.

A. Rs.90   
B. Rs.1.00
C. Rs.3.00    
D. Rs.8.00

ANS: C


Q5. There are 200 questions on a 3 hr examination.Among these questions are 50 mathematics problems.It is suggested that twice as much time be spent on each maths problem as for each other question.How many minutes should be spent on mathematics problems

A. 36    
B. 72    
C. 60    
D. 100

ANS: B


Q6. In a group of 15,7 have studied Latin, 8 have studied Greek, and 3 have not studied either.How many of these studied both Latin and Greek

A. 0    
B. 3    
C. 4    
D. 5

ANS: B


Q7. If 13 = 13w/(1-w) ,then (2w)2 =

A. 1/4    
B. 1/2    
C. 1    
D. 2

ANS: C


Q8. If a and b are positive integers and (a-b)/3.5 = 4/7, then

(A) b < a    
(B) b > a    
(C) b = a    
(D) b >= a

ANS: A


Q9. In June a baseball team that played 60 games had won 30% of its game played. After a phenomenal winning streak this team raised its average to 50%.How many games must the team have won in a row to attain this average?

A. 12    
B. 20    
C. 24    
D. 30

ANS: C


Q10. M men agree to purchase a gift for Rs. D. If three men drop out how much more will each have to contribute towards the purchase of the gift/

A. D/(M-3)    
B. MD/3    
C. M/(D-3)    
D. 3D/(M2-3M)

ANS: D


Q11. A company contracts to paint 3 houses. Mr.Brown can paint a house in 6 days while Mr.Black would take 8 days and Mr.Blue 12 days. After 8 days Mr.Brown goes on vacation and Mr. Black begins to work for a period of 6 days. How many days will it take Mr.Blue to complete the contract?

A. 7    
B. 8    
C. 11    
D. 12

ANS: C


Q12. 2 hours after a freight train leaves Delhi a passenger train leaves the same station travelling in the same direction at an average speed of 16 km/hr. After traveling 4 hrs the passenger train overtakes the freight train. The average speed of the freight train was?

A. 30    
B. 40    
C. 58    
D. 60

ANS: B

Q13. If 9x-3y=12 and 3x-5y=7 then 6x-2y = ?

A. -5    
B. 4    
C. 2    
D. 8

ANS: D

ANALYTICAL ABILITY

The office staff of XYZ corporation presently consists of three bookkeepers--A, B, C and 5 secretaries D, E, F, G, H. The management is planning to open a new office in another city using 2 bookkeepers and 3 secretaries of the present staff . To do so they plan to separate certain individuals who do not function well together. 

The following guidelines were established to set up the new office

I. Book Keepers A and C are constantly finding fault with one another and should not be sent together to the new office as a team
II. C and E function well alone but not as a team , they should be separated
III. D and G have not been on speaking terms and should not go together
IV Since D and F have been competing for promotion they should not be a team

Q1. If A is to be moved as one of the bookkeepers, which of the following cannot be a possible working unit.

A. ABDEH    
B. ABDGH    
C. ABEFH    
D. ABEGH

ANS: B

Q2. If C and F are moved to the new office, how many combinations are possible

A. 1    
B. 2    
C. 3    
D. 4

ANS: A

Q3. If C is sent to the new office, which member of the staff cannot go with C

A. B    
B. D    
C. F    
D. G

ANS: B

Q4. Under the guidelines developed, which of the following must go to the new office

A. B    
B. D    
C. E    
D. G

ANS: A


Q5. If D goes to the new office, which of the following is/are true

I. C cannot go    
II. A cannot go    
III. H must also go

A. I only    
B. II only    
C. I and II only    
D. I and III only

ANS: D


After months of talent searching for an administrative assistant to the president of the college the field of applicants has been narrowed down to 5--A, B, C, D, E .It was announced that the finalist would be chosen after a series of all-day group personal interviews were held.The examining committee agreed upon the following procedure

I. The interviews will be held once a week
II.3 candidates will appear at any all-day interview session
III. Each candidate will appear at least once
IV. If it becomes necessary to call applicants for additional interviews, no more 1 such applicant should be asked to appear the next week
V. Because of a detail in the written applications, it was agreed that whenever candidate B appears, A should also be present.
VI. Because of travel difficulties it was agreed that C will appear for only 1 interview.

Q1. At the first interview the following candidates appear A,B,D. Which of the following combinations can be called for the interview to be held next week.

A. BCD    
B. CDE    
C. ABE    
D. ABC

ANS: B


Q2. Which of the following is a possible sequence of combinations for interviews in 2 successive weeks

A. ABC; BDE    
B. ABD; ABE    
C. ADE; ABC    
D. BDE; ACD

ANS: C


Q3. If A ,B and D appear for the interview and D is called for additional interview the following week,which 2 candidates may be asked to appear with D?

I. A    
II B    
III. C   
IV. E

A. I and II    
B. I and III only    
C. II and III only    
D. III and IV only

ANS: D


Q4. Which of the following correctly states) the procedure followed by the search committee

I. After the second interview all applicants have appeared at least once
II. The committee sees each applicant a second time b If a third session, it is possible for all applicants to appear at least twice

A. I only    
B. II only    
C. III only    
D. Both I and II

ANS: A

A certain city is served by subway lines A,B and C and numbers 1 2 and 3 When it snows , morning service on B is delayed When it rains or snows , service on A, 2 and 3 are delayed both in the morning and afternoon When temp. falls below 30 degrees fahrenheit afternoon service is cancelled in either the A line or the 3 line, but not both. When the temperature rises over 90 degrees fahrenheit, the afternoon service is cancelled in either the line C or the 3 line but not both. When the service on the A line is delayed or cancelled, service on the C line which connects the A line, is delayed. When service on the 3 line is cancelled, service on the B line which connects the 3 line is delayed.

Q1. On Jan 10th, with the temperature at 15 degree farhenheit, it snows all day. On how many lines will service be affected, including both morning and afternoon.

(A) 2    
(B) 3    
(C) 4    
(D) 5

ANS: D


Q2. On Aug 15th with the temperature at 97 degrees fahrenheit it begins to rain at 1 PM. What is the minimum number of lines on which service will be affected?

(A) 2   
(B) 3   
(C) 4   
(D) 5

ANS: C


Q3. On which of the following occasions would service be on the greatest number of lines disrupted.

(A) A snowy afternoon with the temperature at 45 degree fahrenheit
(B) A snowy morning with the temperature at 45 degree fahrenheit
(C) A rainy afternoon with the temperature at 45 degree fahrenheit
(D) A rainy afternoon with the temperature at 95 degree fahrenheit

ANS: B


In a certain society, there are two marriage groups, red and brown. No marriage is permitted within a group. On marriage, males become part of their wives groups; women remain in their own group. Children belong to the same group as their parents. Widowers and divorced males revert to the group of their birth. Marriage to more than one person at the same time and marriage to a direct descendant are forbidden

Q1. A brown female could have had

I. A grandfather born Red    
II. A grandmother born Red   
III Two grandfathers born Brown

(A) I only    
(B) III only    
(C) I, II and III    
(D) I and II only

ANS: D


Q2. A male born into the brown group may have

(A) An uncle in either group    
(B) A brown daughter    
(C) A brown son    
(D) A son-in-law born into red group

ANS: A


Q3. Which of the following is not permitted under the rules as stated.

(A) A brown male marrying his fathers sister    
(B) A red female marrying her mothers brother
(C) A widower marrying his wifes sister    
(D) A widow marrying her divorced daughters ex-husband

ANS: B


Q4. If widowers and divorced males retained their group they had upon marrying which of the following would be permissible (Assume that no previous marriage occurred)

(A) A woman marrying her dead sisters husband    
(B) A woman marrying her divorced daughters ex-husband
(C) A widower marrying his brothers daughter    
(D) A woman marrying her mothers brother who is a widower.

ANS: D


I. All Gs are Hs    
II. All Gs are Js or Ks    
III All Js and Ks are Gs    
IV. All Ls are Ks    
V. All Ns are Ms    
VI. No Ms are Gs

Q1. If no Ps are Ks which of the following must be true

(A) No P is a G    
(B) No P is an H    
(C) If any P is an H it is a G    
(D) If any P is a G it is a J

ANS: D


Q2. Which of the following can be logically deduced from the stated conditions

(A) No Ms are Hs   
(B) No Hs are Ms    
(C) Some Ms are Hs   
(D) No Ns are Gs

ANS: D


Q3. Which of the following is inconsistent with one or more conditions

(A) All Hs are Gs    
(B) All Hs are Ms    
(C) Some Hs are both Ms and Gs    
(D) No Ms are Hs

ANS: C


Q4. The statement "No Ls are Js" is

I. Logically deducible from the conditions stated
II Consistent with but not deducible from the conditions stated
III. Deducible from the stated conditions together with the additional statements "No Js are Ks"

(A) I only    
(B) II only    
(C) III only    
(D) II and III only

ANS: D


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop