Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Microland Written Test 2013

Posted on :10-02-2016

Aptitude Questions:-

Q1. Excluding stoppages, the speed of the bus is 54 kmph and including stoppages, it is 45 kmph. For how many minutes does the bus stop per hour?

ANS: 10 min


Q2. 2 trains starting at the same time from 2 stations 200 km apart and going in opposite direction cross each other at a distance of 110 km from one of the stations.what is the ratio of their speeds?

ANS: 11:9


Q3. Two boys starting from the same place walk at a rate of 5kmph and 5.5kmph respectively. What time will they take to be 8.5km apart, if they walk in the same direction?

ANS: 17 Hours


Q4. A man covers a distance on scooter had he moved 3 kmph faster he would have taken 40 minutes less. If he had moved 2 kmph slower he would have taken 40 minutes more. The distance is?

ANS: 40 km


Q5. A train covers a distance in 50 min, if it runs at a speed of 48 kmph on an average.The speed at which the train must run to reduce the time of journey to 40 min will be?

ANS: 60 kmph


Q6. Walking at 3/4 of his usual speed, a man is late by 2 1/2 hour. The usual time is?

ANS: 7 1/2


Q7. Vikas can cover a distance in 1 hour, 24 minutes by covering 2/3 of the distance at 4 kmph and the rest at 5 kmph. The total distance is?

ANS: 6 km


Q8. In covering a distance, the speed of A & B are in the ratio of 3:4. A takes 30 minutes more than B to reach the destination.The time taken by A to reach the destinstion is?

ANS: 2 hour 
 

Q9. A thief steals a car at 2.30 pm and drives it at 60 kmph.The theft is discovered at 3 pm and the owner sets off in another car at 75 kmph. when will he overtake the thief?

ANS: 5 pm


Q10. Two trains start from A & B and travel towards each other at speed of 50 kmph and 60 kmph respectively. At the time of the meeting, the second train has traveled 120km more than the first. The distance between them is?

ANS: 1320 Km


Q11. Speed of boat in still water is 9km/hour. If boat moves upstream A to B in 2 hours & B to A in 1 hours, Then find the distance between A & B?

ANS: 12


Q12. The probability of a student possessing a ball point pen in exam is 3/5 & possessing an ink pen is 2/3. Find the probability of possessing at least one of them?

ANS: 13/15.


Q13. If a tap could fill entire tank in 18 hours due to leakage, then in how much time tank can be emptied by leakage, if tap can fill entire tank in 12 hours without leakage?


Q14. Find the probability that a five digit number formed by 1,2,3,4,5 ( not repeated) are divisible by 4?

ANS: 3/20


Q15. In an interview, the probability of appointing Husband is 1/5, while that of wife is 1/4. Find the probability that only one of them get selected in an interview?

ANS: 1/4


Q16. Three liquids were mixed in 5:4:1 ratios. If cost per kg for each of them is 4.50,3.75 & 5.10. Then in what price mixture should be sold to get 25% profit?


Q17. Product of two numbers is 900. The sum of two numbers is 30 greater than the difference of two numbers. Find the Number?

ANS: 60


Q18. How many four digit numbers can be written if all the four digits are even?


Q19. Anand is ten years older than Ram. After 5 years, Anand is twice than the age of Ram. Find Anands age after 3 years?

ANS: 18


Q20. Find the total number of palindromes between 100 and 1000?


Technical Questions:-

Q1. Which utility is used to partition a new hard drive in windows 98?

a. FDISK
b. Format
c. Partition Manager
d. Windows Explorer


Q2. What command will restore a backup copy of the registry from DOS?

a. CHKDSK
b. CHKREG
c. SCANREG
d. SCANDISK


Q3. Which device connects to a parallel port?

a. Mouse
b. Joystick
c. Keyboard
d. Printer


Q4. Which of the following conversions is possible in windows 98?

a. FAT 16 to NTFS
b. FAT 32 to FAT 16
c. Fat 16 to Fat32 and Fat32 to Fat 16
d. Fat 16 to Fat 32 but not Fat 32 to Fat 16


Q5. You have replaced the CMOS battery. What must you do next?

a. FDISK
b. Reinstall the OS
c. Set the date and time
d. Format the hard drive


Q6. The first physical sector in any bootable hard disk contains which of the following?

a. File Structure
b. Data structure
c. MBR
d. LBR


Q7. What must an IDE hard drive have in order for an AGP slot?

a. Active partition
b. Passive partition
c. Dynamic partition
d. Extended partition Associated entries in the FAT are removed.


Q8. Which of the following device is designed for an AGP slot?

a. HDD
b. Serial Port
c. Video card
d. External Storage Device


Q9. What has occurred when HDD fails, making a grinding noise?

a. controller failure
b. the read/ write head is in contact with the platter
c. hard drive is in power save
d. hard drive is in labor


Q10. Our customer has bought a second hard disk and added it an existing computer. The first hard disk is having one primary partition and extended partition. The extended partition is divided into two logical drivers D and E. when you install the second hard drive and format it, what would be the drive letter assigned to the first logical drive on the extended partition of hard disk? Assume that the second hard disk has one primary partition and only one logical drive on the extended partition.

a. D
b. E
c. F
d. F


Q11. From which control panel option in Windows 95 can u create a startup disk?

a. system
b. admin
c. add/remove programs
d. network


Q12. Which type of connector is used by analog modems?

a. AUI
b. BNC
c. RJ-11
d. RJ-45


Q13. Which port can the keyboard be connected to?

a. parallel port
b. VGA port
c. PS2
d. IEEE 1394


Q14. You get a CMOS checksum error upon boot. What is the most likely cause?

a. power supply failure
b. BIOS need to be updated
c. CMOS battery is nearing end of life
d. HDD types are incorrectly defined


Q15. You rare reported that the monitor at a clients place is having a problem. You are about to remove the CPU tower to trouble shoot the issue. What do you do just before opening the CPU tower?

a. wear wrist strap to prevent ESD damage to the monitor
b. Make sure that the power is switched off and the power cord is plugged out.
c. Make sure that the ESD is grounded properly
d. Connect the monitor as well as the wrist strap to the ground.


Q16. Which of the following files is NOT required for DOS to boot?

a. COMMAND.COM
b. MSDOS.SYS
c. IO.SYS
d. AUTOEXEC.BAT


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop