Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

McAfee Reasoning Ability Paper

Posted on :22-04-2016

DIRECTIONS for the question 1 to 2: 

The question below has three or four statements. Assuming these statements to be correct, mark that option as your answer, which contains a conclusion that CANNOT be derived from those statements. You have to consider these statements to be true even if they seem to be at variance with commonly known facts.

Q1. Statements: No happening is an event in a function. 
All occasions are functions. All incidents are occasions. 

A) All occasions being happening is a possibility
B) At least some incidents are events is a possibility
C) All happenings being functions is a possibility
D) No event is an occasion
E) All incidents are functions.

ANS: D

Explanation:


As clear from the diagram, events and occasions may or may not intersect.
Hence conclusion D does not follow.


Q2. Statements: All languages are communications. All promises are communications.
All communications dialects. No dialect is a talent.

A) No promise is a talent.
B) All talents are languages.
C) All promises being languages is a possibility
D) All promises are dialects
E) All languages are dialects.

ANS: B

Explanation:


 
Here,
L: languages 
C: Communications
D: Dialects 
T: Talent
P: Promises 

As clear from the diagram, the circle of T cannot intersect the circle of D, so it cannot intersect with the circle of L also, as all L are inside D. Hence conclusion 2 does not follow.



DIRECTIONS for the question 3 to 4 :

Read the information given below and answer the question that follows.

S, T, U, V, W, X, Y and Z are sitting in a straight line equidistant from each other (but not necessarily in the same order). Some of them are facing south while some are facing north.

(Note: Facing the same direction means, if one is facing north then the other also faces north and vice versa. Facing the opposite directions means, if one is facing North then the other faces south and vice versa.)

S faces north. Only two people sit to the right of S. T sits third to the left of S. Only one person sits between T and X. X sits to the immediate right of W. Only one person sits between W and Z. Both the immediate neighbors of T face the same direction. U sits fourth to the left to X. Z is to the immediate left of T. T faces the opposite direction as S. Y does not sit at any of the extreme ends of the line, V faces the same direction as W. Both Y and U face the opposite direction of Z.

Q3. How many persons in the given arrangement are facing North?

A) More than four
B) Four
C) One
D) Three
E) Two

ANS: D

Explanation:


The correct sitting arrangement according to the conditions given is as shown below:
 
          

As clear from above, Ans. D option


Q4. Four of the following five are alike in a certain way, and so form a group. Which of the following does not belong in the group?

A) W,X
B) Z,Y
C) T,S
D) T,Y
E) V,U

ANS: A 

Explanation:

The correct sitting arrangement according to the conditions given is as shown below:
 
 
1st option because w, x face same directions whereas all other pairs face opposite directions.


DIRECTIONS for the question 5 to 6:

Read the information given below and answer the question that follows.

8 players A, B, C, D, E, F, G and H from two different teams X and Y (4 players each) are seated around a square table - two on each side. Players from team X are facing towards the centre and players from team Y are facing away from the centre. Only one player of team X has both the neighbours from team Y while none of the players from team Y has both the neighbours from team X. Both the neighbours of A are from his own team. C and F belong to team Y and only E is sitting between them. G is facing away from the centre and is third to the left of H. B has a player from his own team on his immediate left.

Q5. Which of these does not belong to team X?

A) A
B) E
C) H
D) B
E) None of these

ANS: D

Explanation:

 

D option, B does not belong to team X.


Q6. Who is sitting to the immediate left of B?

A) C
B) E
C) F
D) H
E) Cant Say

ANS: E

Explanation:

 

E option, Cannot be determined as one among C or F will sit to the immediate left of B.


DIRECTIONS for the question 7:

The question below is followed by two statements marked I and II. Mark as your answer.


Q7. How many people are standing between R & T in a straight line of 18 people 
(Note: All are standing in a straight line facing north)?

I. S stands at extreme left end of the line. T stands eighth from right end. Only three people stand between U and S. Only two people stand between U and R.
II. K stands at the extreme right end of the line. Only two people stand between J and T. L stands fifth to the left of T. Only one person stands between L and R. R stands to the right of L.

A) The data in statement I alone are sufficient to answer the question, while the data in statement II alone are not sufficient to answer the question.
B) The data in even both statements I and II together are not sufficient to answer the question.
C) The data in both statements I and II together are necessary to answer the question.
D) The data in statement II alone are sufficient to answer the question, while the data in statement I alone are not sufficient to answer the question.
E) The data either in statement I alone or statement II alone are sufficient to answer the question.

ANS: D


 
DIRECTIONS for the question 8 & 9 : 


Read the information given below and answer the question accordingly.

P is 9 m to the south of K. K is 5 m to the east of H. H is 4 m to the north of B. L is 3 m west of B. D is 7 m south of L. G is 8 m east of D.


Q8. If point Z is 8 m to the west of Point P, then what is the distance between L and Z?

A) 8m
B) 9m
C) 5m
D) 2m
E) 6m

ANS: C

Explanation:


KP = HB+LZ= 9m.
LZ = 9-HB = 9 – 4 = 5m. Hence C.


Q9. How far and in which direction is point K from point G?

A) 11m to the south
B) 7m to the north
C) 11m to the north
D) 7m to the south
E) 16m to the north

ANS: C

Explanation:

 
As clear from the diagram, point K is 11 m north of point G. Hence C option.


Q10. Statements: P > J >= V = D > L <= C
Conclusions: I. P > C II. D >= C III. L < P IV. J > L

A) None is true
B) Only I and II are true
C) Only IV is true
D) Only III and IV are true
E) Only II is true

ANS: D

Explanation:

By arranging the given statements we get , 
P >J ≥ (V=D) > L 
& C ≥ L 
No relation can be drawn between P & C and also between D & C. Only conclusion 3 and 4 are true. 
Hence D


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop