Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Mahindra Ltd Aptitude Questions

Posted on :08-03-2016
MAHINDRA Aptitude Test

Q1. A cricketer played 80 innings and scored an average of 99 runs. His score in the last inning was zero run. To have an average of 100 at the end, his score in the last innings should have been

A) 60
B) 80
C) 10
D) 1
E) None of these

ANS: B

Explanation:

Let x be the score in the last inning to make the average of 100
Therefore, when average is 99, total score of 80 innings = 80 * 99 = 7920
And when the average is 100, total score of 80 innings = 80 * 100 = 8000
Therefore, x = 8000 - 7920 = 80


Q2. A man spends an average of Rs. 1,694.70 per month for the first 7 months and Rs.1,810.50 per month for the next 5 months. His monthly salary if he saves Rs. 3,084.60 during the whole year is

A) 1000
B) 2000
C) 2400
D) 3000
E) None of these

ANS: B 

Explanation:
Monthly Salary=


Q3. A and B undertake to do a piece of work for Rs. 2,200. A alone can do it in 8 days, while B can do it in 6 days. With the help of C, they complete it in 3 days. Find Cs share.

A) 150
B) 275
C) 245
D) 175
E) none Of these

ANS: B

Explanation:

Let 1 be the total work
Therefore, Cs one day work = (1/3)-[(1/8)+(1/6)]= 1/24
Ratio of share of A, B and C 
i.e. A:B:C = 1/8:1/6:1/24=> [1/3] - {[1/8]+[1/6]} = (1/24) 3 : 4 : 1
So, Cs share = {1/8} *2200=275-/


Q4. By selling an article at 80% of its marked price, a trader makes a loss of 10%. What will be the profit percentage if he sells it at 95% of its marked price?

A) 5.9
B) 12.5
C) 6.9
D) 5
E) None of these

ANS: C

Explanation:

Let us assume the MP to be 900/-
Therefore, SP = 80% of MP = 0.80 * 900 = 720/-
As loss is 10%, so CP = 720/90 *100=800
Now, if SP = 95% of MP = 0.95 *900 = 855/-
Profit% = 855-800 /800 =55/8=6.9


Q5. By selling an umbrella for Rs. 30, a shopkeeper gains 20%. During a clearance sale, the shopkeeper allows a discount of 10% of the marked price. His gain during the sale season is

A) 8
B) 9
C) 7
D) 7.5
E) None of these

ANS: A

Explanation:

Given that SP of umbrella = 30/- and profit% = 20.
Therefore, CP of umbrella = 30/120 *100=25
SP of umbrella after 10% discount = 90/100 *30=27
Thus, profit% = 27-25 /25 =8


Q6. From a vessel containing 100 ltr. of wine, 10 ltr. are drawn out and an equal amount of water is added. From the mixture, 10 ltr. is again drawn out and same quantity of water is added. What is the final ratio of wine and water?

A) 91 : 9
B) 81 : 19
C) 80 : 20
D) 90 : 10
E) None of these

ANS: B

Explanation:

This is the question of removal and replacement If a vessel contains "x" litres of liquid A and if "y" litres be withdrawn and replaced by liquid B, then if "y" litres of the mixture be withdrawn and replaced by liquid B again, and the operation is repeated "n" times in all, then: 


So, in the given question, we have A as wine and B as water and 2 operations have occurred.
Therefore, quantity of wine after 2 operations
Thus, in a mixture of 100 ltr, 81 is wine, so water will be 100 - 81 = 19 ltr
Required ratio of wine and water is 81 : 19


Q7. From each of two given numbers, half the smaller number is subtracted. After such subtraction, the larger number is 4 times as large as the smaller number. What is the ratio of the numbers?

A) 4 : 1
B) 4 : 5
C) 5 : 2
D) 1 : 4
E) None of these

ANS: C

Explanation:

 

Q8. Men, women and children are employed to do a work in the proportion of 3 : 2 : 1 and their wages per person are in the proportion of 5 : 3 : 2. When 90 men are employed, total daily wages of all amounts to Rs. 10,350. Find the daily wage of a man.

A) 115
B) 75
C) 45
D) 57.90
E) None of these

ANS: B

Explanation:

Let the daily wages be 5k, 3k and 2k of men, women and children respectively.
We are given that there are 90 men and total amount of wages is 10350/-
Thus, men, women and children are 90, 60 and 30 respectively.
Hence, total wages = 90 x 5k + 60 x 3k + 30 x 2k = 10350
=>k = Rs.15
Thus, daily wages of each man = 5k = Rs.15 x 5 = Rs. 75


Q9. The population of a town is 3,11,250. The ratio between women and men is 43 : 40. If there are 24% literate among men and 8% literate among women, the total number of literate persons in the town is

A) 56,800
B) 99,600
C) 41,800
D) 48,900
E) None of these

ANS: D

Explanation:

Total number of literate people is 24 % of 40 % of men and 8 % of 43 % of women.
Therefore, No of literate persons = [24/100 *40/83* 311250 ] + [ 8/100 * 43/83 * 311250] = 48900


Q10. In an examination, 52% of the candidates failed in English and 43% failed in Mathematics. If 17% failed in both the subjects, then the percentage of candidates, who passed in both the subjects, was

A) 25
B) 22
C) 23
D) 21
E) None of The above

ANS:  B

Explanation:

% of students failed in Mathematics only = 43%,17% = 26%
% of students failed in English only = 52%, 17% = 35%. So % of students passed in both = 100 – (26 + 35 + 17) = 100, 78 = 22%

Alternate Solution:

% of students failed in Mathematics or English or both = 52% + 43% -17% = 78%
So % of students passed in both = 100% - 78% = 22%. Hence, option B is correct.


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop