Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Linde Verbal, Reasoning Ability Questions with Answers

Posted on :19-04-2016

Directions for Questions 1, 2:
Rearrange the following five sentences in proper sequence so as to form a meaningful paragraph, then answer the questions given below them.

A) But, we all helped in the first few days.
B) Chandrapur is considered as a rural area.
C) Manohar was transferred to his office recently.
D) Initially he was not getting adjusted to the city life.
E) Now, Manohar is very proud of his colleagues.
F) Before that he was working in chandrapur branch of our office.

Q1. Which of the following should be the second sentence?

a) B
b) C
c) D
d) E
e) F

ANS: e

 
Q2. Which of the following should be the third sentence?

a) E
b) F
c) A
d) B
e) C

ANS: d

 
Questions (3 to 6): Choose the word which is the exact OPPOSITE of the given words.
 
Q3. ANNOY

a) Praise
b) Rejoice
c) Please
d) Reward

ANS: c

 
Q4. COMIC

a) Emotional
b) Tragic
c) Fearful
d) Painful

ANS: b

 
Q5. NIGGARDLY

a) Frugal
b) Thrifty
c) Stingy
d) Generous

ANS: d

 
Q6. HAPLESS

a) Cheerful
b) Consistent
c) Fortunate
d) Shapely

ANS:

 
Q7. Find the correctly spelt words.

a) Asspersion
b) Voluptuous
c) Voguei
d) Equestrain

ANS: b

 
Q8. Fill the blank in the middle of the series or end of the series.

DEF, DEF2, DE2F2, _____, D2E2F3

a) DEF3
b) D3EF3
c) D2E3F
d) D2E2F2

ANS: d

 
Q9. Fill the blank in the middle of the series or end of the series. 

FAG, GAF, HAI, IAH, ____

a) JAK
b) HAL
c) HAK
d) JAI

ANS: a

 
Q10. Fill the blank in the middle of the series or end of the series.

B2CD, _____, BCD4, B5CD, BC6D

a) B2C2D
b) BC3D
c) B2C3D
d) BCD7

ANS: b

 
Q11. Fill the blank in the middle of the series or end of the series.
 
ELFA, GLHA, ILJA, _____, MLNA

a) OLPA
b) KLMA
c) LLMA
d) KLLA

ANS: d

 
Q12. Look at this series: U32, V29, __, X23, Y20,... What number should fill the blank?

a) W26
b) W17
c) Z17
d) Z26

ANS: a

 
Q13. Look at this series: 22, 21, 23, 22, 24, 23, ... What number should come next?

a) 22
b) 24
c) 25
d) 26

ANS: c


Q14. Look at this series: 1000, 200, 40, ... What number should come next?

a) 8
b) 10
c) 15
d) 20

ANS: a

 
Q15. Look at this series: 5.2, 4.8, 4.4, 4, ... What number should come next?

a) 3
b) 3.3
c) 3.5
d) 3.6

ANS: d

 
Q16. Look at this series: 80, 10, 70, 15, 60, ... What number should come next?

a) 20
b) 25
c) 30
d) 50

ANS: a

 
Q17. Look at this series: F2, __, D8, C16, B32, ... What number should fill the blank?

a) A16
b) G4
c) E4
d) E3

ANS: c

 
Q18. Look carefully for the pattern, and then choose which pair of numbers comes next. 8 12 9 13 10 14 11

a) 14 11
b) 15 12
c) 8 15
d) 15 19
e) 8 5

ANS: b

 
Q19. Look at this series: VI, 10, V, 11, __, 12, III, ... What number should fill the blank?

a) II
b) IV
c) IX
d) 14

ANS: b


Q20. Look at this series: (1/9), (1/3), 1, ____ , 9, ... What number should fill the blank?

a) (2/3)
b) 3
c) 6
d) 27

ANS: b


Q21. Look at this series: J14, L16, __, P20, R22, ... What number should fill the blank?

a) S24
b) N18
c) M18
d) T24

ANS: b


Q22. Look at this series: XXIV, XX, __, XII, VIII,... What number should fill the blank?

a) XXII
b) XIII
c) XVI
d) IV

ANS: c

 
Q23. The young boy was not wearing ___________ cloths

a) a
b) any
c) nothing

ANS: c

 
Q24. The following paragraph is made of sentences which are jumbled. Can you unjumble these paragraphs and sort the sentences in their proper order?

A. A pact to form a new government.
B. the NDP and the Liberals have said they plan to bring down the Harper Conservative government next Monday.
C. Should the current one collapse due to lack of confidence,
D. Canada’s opposition leaders have signed

a) ABCD
b) DABC
c) DACB
d) ADCB

 

Q25. In the question below the sentences have been given in Direct/Indirect speech. From the given alternatives, choose the one which best expresses the given sentence in Indirect/Direct speech.

She said to her friend, "I know where is everyone"

a) She told that she knew where was everyone.
b) She told her friend that she knew where was everyone.
c) She told her friend that she knew where is everyone.
d) She told her friend that she knows where was everyon

ANS: b


Q26. Choose the one which can be substituted for the given word/ sentence.

Medical study of skin and its diseases

a) Dermatology
b) Endocrinology
c) Gynealogy
d) Orthopaedics

ANS: a


Directions for questions 27, 28: Select the most closely related the capital word:

Q27. FULSOME:

a) Excessive
b) Trival
c) Thorough
d) Eager

ANS: a


Q28. GABBLE:

a) To bring to together
b) Add a proof
c) Take rapidly
d) Jump and skip about

ANS: c
 
 
Q29. In the question given below a part of the sentence is italicised and underlined. Below are given alternatives to the italicised part which may improve the sentence. Choose the correct alternative.

Will you kindly open the knot?

a) untie
b) break
c) loose
d) No improvement

ANS: a


Questions (30, 31) complete the sentence with appropriate words
 

Q30. “You can have _ the chicken dish __ the fish dish for dinner tonight.”

a) as, as
b) whether, or
c) either, or

ANS: c


Q31._ my aunt _ my uncle live in India.

a) Either, nor
b) Both, and
c) Whether, or

ANS: b


Q32. In the question below a sentence broken into five or six parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

1. left
2. the
3. house
4. he
5. suddenly

a) 12435
b) 21354
c) 45123
d) 52341

ANS: c

 
Q33. In the questions below the sentences have been given in Active/Passive voice. From the given alternatives, choose the one which best expresses the given sentence in Passive/Active voice.

She makes cakes every Sunday.

a) Every Sunday cakes made by her.
b) Cakes are made by her every Sunday.
c) Cakes make her every Sunday.
d) Cakes were made by her every Sunday.

ANS: b
 
 
Read the passage below and answer the questions (34 to 37)

At this stage of civilisation, when many nations are brought in to close and vital contact for good and evil, it is essential, as never before, that their gross ignorance of one another should be diminished, that they should begin to understand a little of one another's historical experience and resulting mentality.

It is the fault of the English to expect the people of other countries to react as they do, to political and international situations. Our genuine goodwill and good intentions are often brought to nothing, because we expect other people to be like us. This would be corrected if we knew the history, not necessarily in detail but in broad outlines, of the social and political conditions which have given to each nation its present character.

 
Q34. According to the author his countrymen should

a) read the story of other nations
b) have a better understanding of other nations
c) not react to other actions
d) have vital contacts with other nations

ANS:
 

Q35. The need for a greater understanding between nations

a) was always there
b) is no longer there
c) is more today than ever before
d) will always be there

ANS: c


Q36. Englishmen like others to react to political situations like

a) us
b) themselves
c) others
d) each others

ANS: b


Q37. The character of a nation is the result of its

a) mentality
b) cultural heritage
c) gross ignorance
d) socio-political conditions

ANS: d


Q38. In the question below, passage consist of six sentences. The first and sixth sentence is given in the beginning. The middle four sentences in each have been removed and jumbled up. These are labelled as P, Q, R and S. Find out the proper order for the four sentences.

S1:  Throughout history man has used energy from the sun.
P:    Today, when we burn wood or use electric current we are drawing an energy.
Q:   However we now have a new supply of energy.
R:   All our ordinary life depends on sun.
S:    This has come from the sun.
S6:  This energy comes from inside atoms.

The Proper sequence should be:

a) SQPR
b) RQPS
c) QSRP
d) PSRQ

ANS: d

 

Q39. Which of phrases given below each sentence should replace the phrase printed in bold type to make the grammatically correct?

The man to who I sold my house was a cheat.

a) to whom I sell
b) to who I sell
c) who was sold to
d) to whom I sold
e) No correction required

ANS: d

 
Q40. Choose the word which best expresses the meaning of the given word.
LAUD

a) Lord
b) Eulogy
c) Praise
d) Extolled

ANS: c


Q41. Choose the word which best expresses the meaning of the given word.

IMPROMPTU

a) Offhand
b) Unimportant
c) Unreal
d) Effective

ANS: a


Q42. The question below contains one or two blanks. These blanks signify that a word or set of words has been left out. Below each sentence are five words or sets of words. For each blank, pick the word or set of words that best reflects the sentence’s overall meaning.
 

The _____ professor made the students stand in their desks for the rest of the class when they answered a question _____.

a) conventional … wrong
b) enthusiastic … truthfully
c) eccentric … incorrectly
d) avuncular … fleetingly
e) respected … doubtfully

ANS: c


Q43. The questions present a related pair of words linked by a colon. Five lettered pairs of words follow the linked pair. Choose the lettered pair of words whose relationship is most like the relationship expressed in the original linked pair

DRIP: GUSH

a) cry: laugh
b) curl: roll
c) stream: tributary
d) dent: destroy
e) bend: angle

ANS: d

 
Q44. Find the analogy Topaz: Yellow::

a) diamond: carat
b) jeweler: clarity
c) sapphire: red
d) amethyst: purple
e) amber: blue

ANS: d

 
Q45. Complete the sentence with appropriate word(s)

Grandmother was considered the _____ of the family. If she raised one eyebrow like a scepter, her _____ also known as family would rush to do her bidding.

a) glue … subordinates
b) queen … peons
c) worker … bosses
d) manipulator … juniors
e) matriarch … subjects

ANS: e
 

Q46. Choose the word that best completes the analogy. INEPT: SKILL :: FLIMSY:

a) Power
b) Weight
c) Strength
d) Thickness

ANS: c
 

Q47. Choose the correct meaning of proverb/idiom

To keeps one's temper

a) To become hungry
b) To be in good mood
c) To preserve ones energy
d) To be aloof from
e) None of these

ANS: b


Q48. Read the each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any will be in one part of the sentence. The letter of that part is the answer.

a) I have got
b) my M.Sc. degree
c) in 1988.
d) No error.

ANS: a
 
 
Q49. Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
 
The grapes are now ...... enough to be picked.

a) ready
b) mature
c) ripe
d) advanced

ANS: c
 
 
Q50. In the question below, there is a sentence of which some parts have been jumbled up. Rearrange these parts which are labelled P, Q, R and S to produce the correct sentence. Choose the proper sequence.

Since the beginning of history 

P:    have managed to catch
Q:   the Eskimos and Red Indians
R:   by a very difficulty method
S:    a few specimens of this aquatic animal

The Proper sequence should be:

a) QRPS
b) SQPR
c) SQRP
d) QPSR

ANS: d
 


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop