Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Linde Arithmetic Ability Questions

Posted on :19-04-2016

Q1. 1st July 1995 was Saturday then 1st 1999 is

a) Thursday
b) Friday
c) Saturday
d) Wednesday



Q2. The number of boys in a Class is 3 times the number of girls. The number that doesn't represent number of students in the class is

a) 48
b) 44
c) 42
d) 60

 

Q3. Find the value of (x-a) (x-b) (x-c) ……………..(x-z)

a) 1
b) 0
c) x [(-a(-b(-c ……..(-z) ]
d) Can't be determined

 

Q4. A boy was asked to multiply certain number by 25. He multiplied it by 52 instead and got an answer which was 324 higher. The number to be multiplied was:

a) 12
b) 15
c) 52
d) 25

 

Q5. The difference of simple and compound interest on Rs.2250 is Rs.3.60 for 2 year. The rate of interest p.a. is

a) 4%
b) 5%
c) 6%
d) 7%

 

Q6. The In Centre of the Triangle is the Intersection Point of

a) Medians
b) Perpendicular Bisectors
c) Altitudes
d) Angle Bisectors



Q7. How many pieces of a string of length 2.20m are required to complete 20 rounds of a ring of diameter 28 cm?

a) 12
b) 6
c) 8
d) 10



Q8. The age of a man is three times that of his son. 15 years ago the man was 9 times old as his son. What will be the age of man after 15 year?

a) 65 Year
b) 70 Year
c) 60 Year
d) 75 Year

 

Q9. The average speed of a train, including stoppages, was 27 km/hr and excluding stoppages is 30 km/hr. How many minutes per hour did the train stop? 

a) 6
b) 9
c) 12
d) None of above

 

Q10. 14, 30, 62, 126, ----. 

a) 228
b) 254
c) 264
d) None of above

 

Q11. The time taken by a boat to cover 13 km in downstream and 7km in upstream are equal; it can travel at 5km per 30 minutes in still water. What will be the speed of the stream?

a) 3 km/hr
b) 2.5 km/hr
c) 2 km/hr
d) 2.8 km/hr

ANS: a) 3 


Q12. A boat can cover 2.5 km in 15 minutes in still water. It takes 45 minutes more to cover 18 km upstream than to cover 18 km downstream. Find the speed of the stream.

a) 3 km/hr
b) 2.5 km/hr
c) 2 km/hr
d) 2.8 km/hr 

ANS: c) 2
 

Q13. A boat takes 7 hours to reach a certain point 96km away and return back to the starting point and the time taken by the boat to cover 8 km in the stream and 6km against the stream are equal. What would be the speed of stream?

a) 6 km/hr
b) 5 km/hr
c) 4 km/hr
d) 3 km/hr

ANS: c) 4

 
Q14. If P, Q, R, S and T are positive integers such that P + Q + R is even and S x T is odd then how many of them are at most can be odd?

a) 5
b) 4
c) 2
d) none of these

ANS: b) 4.
 

Q15. Let A be the set of all integers X such that, X is less than 201 and greater than 99 and X + X2 + 2X is odd. How many elements are there in A? 

a) 100
b) 51
c) 99
d) none of these

ANS: d) none of these.
 

Q16. If A, B and C are three different positive odd integers then which of the following is always true?

I. (A - B)(B + C)(A + B - C) is even.
II. (A + B - C)(A + B) is odd
III. [(A - B)2]C is odd

a) I only
b) II & III
c) I & III
d) I, II & III only.

ANS: a) I only
 

Q17. Consider any 8-digit number which is formed by repeating a 4-digit number such that 12111211, 78427842, etc. Which of the following is always an exact divisor of such 8-digit numbers of that form? 

a) 101
b) 11
c) 10001
d) 1001

ANS: c) 10001
 

Q18. A 6-digit number 528528 is divisible by:

a) 11 only
b) 11 & 13 only
c) 7 & 11 only
d) 7, 11 & 13 only

ANS: d) 7, 11 & 13 only.


Q19. Consider any 8-digit number which is formed by repeating a digit 8 times such that 22222222, 77777777, etc. Then any of such 8-digit number is:

a) divisible by 3 not by 11
b) divisible by 11 not by 3
c) divisible by both 3 & 11
d) neither divisible by 11 nor by 3

ANS: b) divisible by 11 not by 3
 

Q20. An empty chemical element cylinder has an outside diameter 24 cm, height 1.4 m and is 1 cm thick. The weight (in cm3) of the metal utilized in the cylinder is:

a) 10120
b) 9120
c) 10980
d) 19880

ANS: a) 10120
 

Q21. If a solid piece of lead get with constructing 98cm x 66cm x 45cm is melted into a cylinder of height 105 cm then the radius of the cylinder is:

a) 37.7cm
b) 22.6cm
c) 32.5cm
d) 29.7cm

ANS: d) 29.7cm
 

Q22. The radius of a solid metal ball is 7 cm. If it is reformed as a solid cylinder of base diameter 28 cm then the height of the cylinder is:

a) 2.8 cm
b) 3.2 cm
c) 3.7 cm
d) 2.3 cm

ANS: d) 2.3 cm.

 
Q23. Two toy trains start at same time from the same point on a circular track of circumference 1452 meters and run in opposite direction at 9 km/hr and 7.5 km/hr, respectively. They will meet in:

a) 4.12 minutes
b) 5.28 minutes
c) 3.92 minutes
d) none of these

ANS: b) 5.28 minutes


Q24. A car starts from a city X at 9 am and travels towards another city Y at 70 km/hr. Another car starts from the city Y at 10 am and travels towards the city X at 85 km/hr. If the distance between the cities X & Y is 690 km then at what time do they meet?

a) 1 pm
b) 1.30 pm
c) 2 pm
d) 2.15 pm

ANS: c) 2 pm.


Q25. Two toy trains X and Y run around a circular parallel tracks. They start from the same point at 2 am and run in opposite direction at 4 rounds per hour and 5 rounds per hour respectively. How many times shall they meet before 4 am?

a) 9
b) 12
c) 15
d) 18

ANS: d) 18.
 

Q26. A bill falls due in 1 year. The creditor agrees to accept immediate payment of the half and to defer the payment of the other half for 2 years. By this arrangement INS Rs. 40. What is the amount of the bill, if the money be worth 12-z%?

ANS:  Rs 3600


Q27. Evaluate: (313 x 313 + 287 x 287).

ANS: 180338.

 
Q28. Two pipes A and B can fill a tank in 36 hours and 46 hours respectively. If both the pipes are opened simultaneously, how much time will be taken to fill the tank?

ANS: 20  hours.

 
Q29. Two cards are drawn at random from a pack of 52 cards. What is the probability that either both are black or both are queen?

ANS: 55/221
 
 
Q30. What could be the maximum value of Q in the following equation? 

5P9 + 3R7 + 2Q8 = 1114

ANS: 9 
 
 
Q31. A train running at 54 kmph takes 20 seconds to pass a platform. Next it takes.12 sec to pass a man walking at 6 kmph in the same direction in which the train is going. Find the length of the train and the length of the platform

ANS: 140m

 
Q32. A is twice as good a workman as B and together they finish a piece in 18 days. In how many days will A alone finish the work?
 

ANS: 10 ¼ days

 
Q33. A dog takes 4 leaps for every 5 leaps of a hare but 3 leaps of a dog are equal to 4 leaps of the hare. Compare their speeds.

 
Q34. Find the cash realised by selling Rs.  2440, 9.5% stock at 4 discount (brokerage (1/4) %)
 
ANS: Rs 2298

 
Q35. What is the square root of 0.0009?

ANS: 0.03

 
Q36. 4/15 of 5/7 of a number is greater than 4/9 of 2/5 of the same number by 8.What is half of that number
 

ANS: 315


Q37. A sum at simple interests at 13 ½ % per annum amounts to Rs.2502.50 after 4 years find the sum.
 
ANS: Rs 1625
 
 
Q38. A bag contains 50 p, 25 P and 10 p coins in the ratio 5: 9: 4, amounting to Rs. 206. Find the number of coins of each type.
 
ANS: 50 p coins-360
10 p coins-160


Q39. A mixture contains alcohol and water in the ratio 4 : 3. If 5 litres of water is added to the mixture, the ratio becomes 4: 5. Find the quantity of alcohol in the given mixture

ANS: 10 litres

 
Q40. In a 100 m race, A runs at 8km per hour. If A gives B a start of 4 m and still him by 15 seconds, what is the speed of B?
 
ANS: 5.76 km/hr.

 
Q41. In a game of 80 points; A can give B 5 points and C 15 points. Then how many points B can give C in a game of 60?
 
ANS:  8 points.

 
Q42. A book was sold for rs 27.50 with a profit of 10%. If it were sold for rs25.75, then what would be % of profit or loss?
 

ANS: Profit% --3%

 
Q43. The difference of two numbers is 11 and one-fifth of their sum is 9. Find the numbers.
 
ANS: 28 and 17


Q44. Of two numbers, 4 times the smaller one is less than 3 times the 1arger one by 5. If the sum of the numbers is larger than 6 times their difference by 6, find the two numbers.
 
ANS: 59 and 43


Q45. In a simultaneous throw of pair of dice, find the probability of getting the total more than 7.
 
ANS: 5/12.

 


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop