Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

L & T Model Question Paper With Answer

Posted on :09-02-2016
LnT ECC model question for practice

Q1. In a certain company, 20% of the men and 40% of the women attended the annual company picnic. If 35% of all the employees are man, what percent of all the employees went to the picnic?

ANS: 33%

Explanation:

Men - 20% of total 35% is 7% of all employees
Women - 40% of total 65% is 26% of all employees
So total (26+7) = 33% employees went to picnic.


Q2. There are 6561 balls out of them 1 is heavy. Find the minimum number of times the balls have to be weighed for finding out the heavy ball.

ANS: 8

Explanation:

Divide the balls into 3 groups - each of size 6561/3 = 2187.
Comparing weight of two groups. Now take the heaviest - and sub-divide into 3 more groups 2187/3 = 729
Take the heaviest - divide into 3 - 729/3 = 243.
Similarly continue weighing the group of balls.
Take the heaviest - divide into 3 - 243/3 = 81.
Take the heaviest - divide into 3 - 81/3 = 27.
Take the heaviest - divide into 3 - 27/3 = 9
Take the heaviest - divide into 3 - 9/3 = 3.
Take the heaviest - divide into 3 - 3/3 = 1.
So, minimum number of weights = 8


Q3. A thief steals half the total number of loaves of bread plus 1/2 loaf from a bakery. A second thief steals half the remaining number of loaves plus 1/2 loaf and so on. After the 5th thief has stolen there are no more loaves left in the bakery. What was the total number of loaves did the bakery have at the beginning?

ANS:
let y be the total number of loaves
a be the remaining loaves after 1st thief
b be the remaining loaves after 2nd thief
.e = 0 be the remaining loaves after 5th thief
a = y - 0.5y - 0.5
= 0.5y - 0.5
b = a - 0.5a - 0.5
= 0.5a - 0.5
c = 0.5b - 0.5
d = 0.5c - 0.5
e = 0.5d - 0.5 but e = 0,
thus,
d = 1
c = 3
b = 7
a = 15
y = 31


Q4. Calculate the angle between the two hands of clock when the clock shows 5 : 25 p.m.

ANS: 12.5 degrees

Explanation:

Since at 5 : 25 the minute hand will be at 5 and the angle between them will be same as the distance covered in degree by the hour hand in 25 minutes
Required angle = distance of hour hand = speed × time = 1/2*25 =12.5 degrees


Q5. The total of the ages of Amar, Akbar and Anthony is 80 years. What was the total of their ages three years ago?

ANS: 71 years

Explanation:

Required sum = (80 - 3 x 3) years = (80 - 9) years = 71 years.


Q6. If STRAY is coded as TUSBZ then how will MOURN be coded?

ANS: NPVSO


Q7. In a row of girls, Nivedita is 15th from the left and Vimla is 23rd from the right. If they interchange their positions, then Nivedita becomes 18 th from the left. Then at what position will Vimla be from the right?

ANS: 26th


Q8. Statements :
All apples are oranges
Some oranges are papayas

Conclusions :
I. Some apples are papayas
II. Some papayas are apples
if only conclusion I follows
if only conclusion II follows
if either I or II follows

ANS: if neither I or II follows


Q9. Statements:
All puppets are dolls
All dolls are toys

Conclusions:
I. Some toys are puppets
II. All toys are puppets

ANS: if only conclusion I follows


Q10. Grain : Stock : : Stick : ?

ANS: Bundle 


Q11. 84% of a particular total is 630 marks. What is 90% equal to?

ANS: 675


Q12. If I decrease my speed by 20% of original speed, I reach office 7 minute late. What is my usual time and new time of reaching office?

ANS: 35 minutes

Explanation:

Since speed is decreased by 20% i.e. 1/5 of the original. New speed will become 4/5 of the original speed.
For the same distance, the time will become 5/4 of original time.
Therefore new time increase by 4 1 of the original.
This is given equal to 7 minutes.
So Usual time = 7 - 4 = 28 minutes and New time = 28 + 7 = 35 minutes.


Q13. A man wears socks of two colours - Black and brown. He has altogether 20 black socks and 20 brown socks in a drawer. Supposing he has to take out the socks in the dark, how many must he take out to be sure that he has a matching pair ?

ANS:
Since there are socks of only two colours, so two out of any three socks must always be of the same colour.


Q14. If CRY is coded as MRYC then how will GET be coded?

ANS: METG


Q15. If BURNER is coded as CASOIS then how will ALIMENT be coded?

ANS: EMONIOU


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop