Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

L&T Verbal Ability

Posted on :08-02-2016
L&T ECC Verbal Ability

DIRECTIONS for question 1:  

Choose the word which best expresses the meaning of the underlined word in the sentence.

Q1. His conjecture was better than mine.

A) guess
B) Fact
C) Surprise
D) Doubt

ANS: A


DIRECTIONS for questions 2 to 3:  

Fill in the blank.

Q2. Family planning is essential for curbing the rapid __________ in population.

A) increase
B) Decline
C) Spread
D) Spurt

ANS: A


Q3. There was adequate grazing area for the herds since the land was _______ populated.

A) densely
B) Disproportionately
C) Inadequately
D) Sparsely

ANS: A


DIRECTIONS for questions 4 to 5: 

In each of these questions, choose the best option to complete the sentence.

Q4. The doctor warns him that unless he gives up smoking,

A) he will not suffer.
B) his health will soon be recovered.
C) he will not recover.
D) will he be able to recover.

ANS: C


Q5. George is so lazy that he

A) cant depend upon others for getting his work done.
B) can seldom complete his work on time.
C) always extends help to others to complete their work.
D) always completes his work on time.

ANS: B


DIRECTIONS for questions 6 to 10:  

Read the passage and answer the question based on it.

Management education gained new academic stature within US Universities and greater respect from outside during the 1960s and 1970s. Some observers attribute the competitive superiority of US corporations to the quality of business education. In 1978, a management professor, Herbert A. Simon of Carnegie Mellon University, won the Nobel Prize in economics for his work in decision theory. And the popularity of business education continued to grow, since 1960, the number of masters degrees awarded annually has grown from under 5000 to over 50,000 in the mid 1980s as the MBA has become known as the passport to the good life.

By the 1980s, however, US business schools faced critics who charged that learning had little relevance to real business problems. Some went so far as to blame business schools for the decline in US competitiveness.
Amidst the criticisms, four distinct arguments may be discerned. The first is that business schools must be either unnecessary or deleterious because Japan does so well without them. Underlying this argument is the idea that management ability cannot be taught, one is either born with it or must acquire it over years of practical experience. A second argument is that business schools are overly academic and theoretical. They teach quantitative models that have little application to real world problems. Third, they give inadequate attention to shop floor issues, to production processes and to management resources. Finally, it is argued that they encourage undesirable attitudes in students, such as placing value on the short term and bottom line targets, while neglecting longer term development criteria. In summary, some business executives complain that MBAs are incapable of handling day to day operational decisions, unable to communicate and to motivate people, and unwilling to accept responsibility for following through on implementation plans. We shall analyze these criticisms after having reviewed experiences in other countries.

In contrast to the expansion and development of business education in the United States and more recently in Europe, Japanese business schools graduate no more than two hundred MBAs each year. The Keio Business School (KBS) was the only graduate school of management in the entire country until the mid 1970s and it still boasts the only two year masters programme. The absence of business schools in Japan would appear in contradiction with the high priority placed upon learning by its Confucian culture. Confucian colleges taught administrative skills as early as 1630 and Japan wholeheartedly accepted Western learning following the Meiji restoration of 1868 when hundreds of students were dispatched to universities in US, Germany, England and France to learn the secrets of Western technology and modernization. Moreover, the Japanese educational system is highly developed and intensely competitive and can be credited for raising the literary and mathematical abilities of the Japanese to the highest level in the world.

Until recently, Japan corporations have not been interested in using either local or foreign business schools for the development of their future executives. Their in-company training programs have sought the socialization of newcomers, the younger the better. The training is highly specific and those who receive it have neither the capacity nor the incentive to quit. The prevailing belief, says Imai, is management should be born out of experience and many years of effort and not learnt from educational institutions. A 1960 survey of Japanese senior executives confirmed that a majority (54%) believed that managerial capabilities can be attained only on the job and not in universities.

However, this view seems to be changing: the same survey revealed that even as early as 1960, 37% of senior executives felt that the universities should teach integrated professional management. In the 1980s a combination of increased competitive pressures and greater multi-nationalisation of Japanese business are making it difficult for many companies to rely solely upon internally trained managers. This has led to a rapid growth of local business programmes and a greater use of American MBA programmes. In 1982-83, the Japanese comprised the largest single group of foreign students at Wharton, where they not only learnt the latest techniques of financial analysis, but also developed worldwide contacts through their classmates and became Americanized, something highly useful in future negotiations. The Japanese, then do not do without business schools, as is sometimes contended. But the process of selecting and orienting new graduates, even MBAs, into corporations is radically different than in the US. Rather than being placed in highly paying staff positions, new Japanese recruits are assigned responsibility for operational and even menial tasks. Success is based upon Japans system of highly competitive recruitment and intensive in-company management development, which in turn are grounded  in its  tradition of universal  and  rigorous academic  education,  life-long  employment  and  strong  group identification.
The harmony among these traditional elements has made Japanese industry highly productive and given corporate leadership a long term view. It is true that this has been achieved without much attention to university business education, but extraordinary attention has been devoted to the development of managerial skills, both within the company and through participation in programmes sponsored by the Productivity Center and other similar organizations.

Q6.Which of the following is absolutely true, about Japenese education system, according to the passage?

A) It is better than the American system.
B) It is highly productive and gives corporate leadership a long term view as a result of its strong traditions.
C) It is slowly becoming Americanized.
D) It succeeds without business schools, where as the US system fails because of it.

ANS: B


Q7. The following reasons were responsible for the growth of popularity of business schools among students except

a) Herbert A. Simon, a management professor winning the Nobel Prize in economics.
b) The gain in academic stature.
c) The large number of MBA degree awarded.
d) A perception that it was a passport to good life.

ANS: C


Q8. According to the passage

a) Learning, which was useful in the 1960s and 1970s became irrelevant in the 1980s.
b) Management education faced criticisms in the 1980s.
c) Business schools are insensitive to the needs of industry.
d) By the 1980s business schools contributed to the decline in US competitiveness.

ANS: B


Q9. A criticism that management education did not face was that

a) It imparted poor quantitative skills to MBAs.
b) It was unnecessary and deleterious.
c) It was irrevocably irrelevant.
d) It inculcated undesirable attitudes in students.

ANS: A


Q10. The absence of business schools in Japan

a) Is due to the prevalent belief that management ability can only be acquired over years of practical experience.
b) Was due to the high priority placed on learning as opposed to doing in Confucian culture.
C) is hard to explain for the proponents of business education.
d) Contributed a great deal to their success in international trade and business.

ANS: A


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop