Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

KPIT Written Test April 2011

Posted on :02-04-2016

Q1. If 9x-3y = 12 and 3x-5y = 7 then what is 6x-2y =?

A. 5
B. 8
C. 11/4
D. -2
E. none

ANS: B


Q2. There are 200 questions on a 3 hr examination. Among these questions are 50 mathematics problems. It is suggested that twice as much time be spent on each Maths problem as for each other question. How many minutes should be spent on mathematics problems?

A. 36
B. 72
C. 60
D. 100

ANS: B


Q3. If 9x - 3y = 12 and 3x - 5y = 7 then 6x-2y =?

A. -5
B. 4
C. 2
D. 8

ANS: D


Q4. A person traveled 4 sides of the triangle with speed of a 100, 200, 300, 400 km/hr. What is the average speed of the whole journey?

ANS: 192 km/hr.


Q5. In a class composed of x girls and y boys, what part of the class is composed of girls?

A. y/(x + y)
B. x/xy
C. x/(x + y)
D. y/xy

ANS: C


Q6. A student scores 55% marks in 8 papers of 100 marks each. He scores 15% of his total marks in English. How much does he score in English?

A. 55
B. 66
C. 77
D. 44
E. None of these


Q7. If A runs faster than E but not as fast as D and D runs faster than C but not as fast as B, then the person who runs the fastest is:

A. A
B. B
C. C
D. D


Q8. In a class, 6 students can speak Gujarati, 15 can speak Hindi and 6 can speak Marathi. If two students can speak two languages and one student can speak all the three languages, then how many students are there in the class?

A. 21
B. 22
C. 23
D. 24


Q9. She is my grandmothers only sons daughter. Who is she to me?

A. mother
B. daughter
C. wife
D. aunt
E. none of them 

ANS: E (correct - answer should be sister)


Q10. For every correct answer 4 is awarded but for a wrong answer 2 is deducted. If there are a total of 150 questions and Sukanya scores 480. How many answers of Sukanya were correct?

ANS: 130


Q11. I am proceeding towards North. I take a turn to my right. After some time I take a turn to my left and again to my left. Then I go to my right. After some distance I again turn towards my right. The direction in which I am moving now:

A. East
B. West
C. North
D. South


Q12. There are 200 questions and time is 3 hours out of which 50 questions are from Maths. If time allotted for Maths problems is twice of that others, what is the time required for one Maths question?

ANS: 1/50 hr


Q13. M men agree to purchase a gift for Rs. D. If three men drop out, how much more will each have to contribute towards the purchase of the gift?

A. D/ (M-3)
B. MD/3
C. M/ (D-3)
D. 3D/ (M2-3M)

ANS: D


Q14. A 15 lt mixture contains water with 20% alcohol. If 5 more litres of water is added to the mixture what is the percentage of alcohol?

ANS: 15%


Q15. M persons plan to share the price of a gift. However when they went to buy 3 of them did not arrive. How much did each person pay for the gift?

ANS: g/(m-3)


Q16. How many times 3 occur from 3 to 3333?


Q17. A=1, B=1, do 5 times and find the value of A.

{
Add 1 to B.
A * B.
Assign this result to A.
}

ANS: 720


Q18. Mahua gets his salary on Sunday. She spends a quarter of her salary on Monday and 2/3 of the remaining on Tuesday. How much of her salary remains for the rest of the week?

ANS: 1/4


Q19. 9 circles of diameter of 2 each are in the square. Find the height of a square. There were three rows each having 3 circles.


Q20. Appu received the salary in Sunday. In Monday he expenses th of his salary. In Tuesday he expenses 2/3 rd of his remaining salary. What parts of salary are left?

ANS: 1/4 th


Q21. When Sumit is not working he can (cook or watch) TV?

A. cook and watch
B. cooking and watching
C. either watch or cook
D. watch the cook
E. either cook or watch


Q22. As a basketball player one should be good in (dribbling, running and pass) the ball.

A. dribbles, runs and passes
B. dribbling, running and passing 
C. dribbling, running and to pass
D. dribble, run and pass
E. dribbling, jumping and passing


Q23. Shyam travels at half the speed of Ram in opposite directions towards the station. At first day Ram was 5min late for the station and met Shyam at a distance of 1 km early from the station. At second day Ram was 10 min late and met Shyam at the station. Find total time for which Ram was late.


Q24. A certain number of men can finish a piece of work in 10 days. If however there were 10 men less it will take 10 days more for the work to be finished. How many men were there originally?

A. 110 men
B. 130 men
C. 100 men
D. none of these


Q25. There are seven persons up on the ladder. A is further up than E but is lower than C, B is in the middle. G is between A and B. E is between B and F. If F is between B and D, then the person on the top of the ladder will be:

A. A
B. B
C. C
D. D


Q26. Which of the following storage class(es) became the global variable for the entire program?

A. Extern
B. Static = 20
C. Auto
D. Register

ANS: A


Q27. A function without any return type declares return = 20

A. Integer
B. Float
C. Void
D. Syntax Error


Q28. Which of the following is not true incase of Command line arguments?

A. The argc parameter is used to hold the number of arguments in the = command line and is an integer
B. The argv parameter is a pointer to an array of a character = pointer and each one points to command line arguments
C. The argv[1] always point to program name
D. None of above

ANS: C


Q29. What is the index number of the last element of an array with 29 elements?

A. 29
B. 28
C. 0
D. programmer defined


Q30. In a classroom there are x girls and y boys. What part of the class are girls?

ANS: x/ (x+y)


Q31. When will you get maximum value for x if it lies between 0 to 1?

ANS: 1/x


Q32. In an auditorium, each row had 2 double seats and 3 single seats. If there are r number of rows then what is the total number of seats?

ANS: n = (2*2r+3r).


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop