Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Jindal - Important Technical Questions

Posted on :09-03-2016

Q1. CMRR is expressed commonly in ---.

Q2. Which filter is used for extracting SSB output?

Q3. What type of waveform is produced by RC oscillator?

Q4. Difference between inverter and oscillator output.

Q5. For a 6 phase 60 Hz half wave rectifier, what is the triple frequency of the output?

Q6. Which of the following modulation is digital? 

a) PCM
b) PAM
c) PWM
d) PTM

Q7. Which method of ctrl removes offset?

Q8. What is the equation of PID?

Q9. What is the integrated value of step function?

Q10. Differentiate the value of const function.

Q11. What is the kidney dialysis method(artificial) called?

Q12. What is the quantity analogous to current in pneumatics?

Q13. What is the quantity analogous to mass in rotational motion?

Q14. Which theorem is not used in filters?

ANS: Nortons theorem

Q15. Which of these is UHF?

a) 68MHz
b) 16.8MHz
c) 168MHz
d) 1680MHz

Q16. A compression member is a short column when slenderness ratio is.....

ANS: less than 12

Q17. For most durable buildings which kind of wood is used?

Q18. CBR test is done for checking what property?

Q19. The top view of orthographic projection is called a .....

a) elevation
b) plan
c) key plan
d) none of these

Q20. What is the hollow portion provided on brick top called?

Q21. Hardness and tensile strength can be increased by which process?

Q22. Geneva mechanism will be used in?

Q23. Velocity of a body while ascending will be more or less than the velocity while descending?

Q24. Biot number is used for solid or liquid?

Q25. What is the relation between poissons ratio and young modulus?

Q26. T time of flight in projectile motion is?

Q27. Bearing is made up of which material for carrying high load?

Q28. Double PN junction is used in ---.

a) rectifier
b) transistor
c) photo voltaic cell

Q29. If the velocity of a body on two different points on radius of a circle are given than find the radius of that circle?

Q30. Gear ratio is defined as ----.

Q31. If load will be increased on free end of cantiliver beam than it will break 4m fixed or free end?

Q32. Tension on tight side of rope drive will be?

Q33. What is the formula for Coefficient of fluctuation of speed in governor?

Q34. Boundary separation will occur when press gradient will----.

Q35. Elongation in tapered bar will be ----.

Q36. Small numerical on parallel flow heat exchanger?

Q37. Grashoof number expression.

Q38. Shear stress on principal plane is?

Q39. Reynolds number is---.

Q40. Expression of torque in hollow and solid shaft.

Q41.   The weakest part in flange coupling is---.

ANS: key

Q42. When a mass of critically damped style, degree of freedom of system is deflected from its equilibrium position and then it is released then-----.

ANS: It will oscillate with increasing time period.

Q43. Cage is provided in ball bearing to ----.

ANS: keep balls in position

Q44. 30(+0.05)(-0.03) is-----.

ANS: bilateral type of tolerance.

Q45. For large power transmission, square threads ---.

a) wear out
b) less efficient
c) production is costly

Q46. The gear which resists axial thrust---.

ANS: Herringbone gears

Q47.  The process of joining two metals is----.

a) sintering
b) thumbling
c) coining

Q48. Ratchet is provided in micrometer screw gauge to ----

ANS: maintain uniform pressure

Q49. Strain energy is ----.

ANS: The energy stored up to elastic limit.

Q50. Taper angle is measured by----.

a) Sine bar
b) bevel protector

Q51. A centrifugal governor is ----.

a) Hartnell
b) Porter
c) Proell

Q52. Numerical on Gate design?

Q53. Equivalent length in saw is measured from----. 

a) start point to finish point
b) from first teeth to last teeth

Q54. Anemometer is used for measuring ----. 

a) temperature of air
b) velocity of air
c) viscosity of fluid

Q55. In neutral equilibrium, position of meta center is ---. 

ANS: coincides with center of gravity.

Q56. If youngs modulus increases, what is the change on thermal coefficient of expansion?

Q57. Kaplan turbine- 

a) low head
b) high discharge

Q58. Strain- (L-l)/L..

Q59. Economisor is used for---.

ANS: Pre heating feed water.

Q60. In reciprocating compressor, clearance is provided for--- 

ANS: cushioning effect and saves the piston from hitting the cylinder head.

Q61. Function of governor is ---. 

ANS: maintain a constant speed in parting load conditions.

Q62. Heat Transfer from hot body to cold body takes place without affecting intervening medium is ----.

ANS: radiation.

Q63. When conduction will not take place?

ANS: when temperature of both bodies are equal.

Q64. Which of these defines pitch circle diameter?

a) circular pitch
b) module
c) diametral pitch
d) All of these.

Q65. Which governor is known as dead weight governor?

ANS: Portor governor.

Q66. Property which resist elastic deformation---.

ANS: stiffness.

Q67. Continuous beam is a beam with---. 

ANS: more than 2 supports.

Q68. What is the permissible BOD of waste water?

Q69. For self locking of screw-

ANS: helix angle > friction angle.

Q70. Involute profile is preferred in gears because----.

ANS: It transmits maximum power.



  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop