Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Jindal Technical Test April 15, 2008

Posted on :08-03-2016

Q1. The amount of heat required to raise the temperature of 1kg of water through 1 degree celcius is called -------    
    
ANS: specific heat at constant pressure


Q2. The internal resistance which the body offers to meet with two load or ext force is called---

ANS: stress


Q3. The ratio of specific heat of a liquid to that of specific heat of standard liquid---

ANS: specific gravity


Q4. What is the principle on which centrifugal compressors works ---

ANS: conversion of K.E to potential energy


Q5. A chemical fuel is a substance which releases_______________on combustion.

ANS: heat energy


Q6. _________ has a non linear stress strain curve.

ANS: Rubber


Q7. Which of the following is correct? -------------

ANS: absolute pressure =gauge pressure + atmospheric pressure


Q8. In roto dynamic pump the increase in energy level is due to ---

ANS: pressure energy only


Q9. A __________ pair is a pair of 2 equal and opposite forces acting on body in such a way that the lines of action of 2 forces are not in same straight line.

ANS: couple


Q10. The Fourier law of conduction---

ANS: Q= -K.a. dt/dx


Q11. The force which do not meet at one point and line of action do not lie on the same plane is known as _________force. 


Q12. Source of energy is ---

ANS: coal, oil, uranium


Q13. Which of the gears is recommended for speed reduction ---

ANS: 50:1


Q14. The % of oxygen by weight in atmosphere is ---

ANS: 23


Q15. The condition of equillibrium for coplanar non concurrent forces are ----

ANS: sigmaH=0, sigmaV=0, sigma M=0.


Q16. Due to which of the following reasons, the flexible coupling is used----

ANS: easy to resemble


Q17. The value of universal gas constant-------

ANS: 8.314k j/kg degree k


Q18. ____________springs are used to absorb shocks and vibrations.

ANS: torsion


Q19. _________has a highest value of poissons ratio.

ANS: Rubber


Q20. The ignition quality of petrol engine fuel is-------

ANS: octane number


Q21. For the petrol engine for vehicles the air fuel ratio for maximum power generation is of the order of----

ANS: 12:1


Q22. Why feasible plug is fitted in a small boiler?

ANS: To extinguish fire if water level in boiler falls below alarming limit


Q23. Draught which chimney produces is called----

ANS: Natural draught


Q24. What is equivalent evaporation?

ANS: It is the amount of water evaporated from and at 100 degree celsius into dry saturated steam.


Q25. __________is a non +ve displacement compressor.

ANS: Reciprocating compressor


Q26. In a ball bearing______-made harder than stress.

ANS: Ball


Q27. Hardness is the measure of ---

ANS: Toughness


Q28. If e=0 the bodies are ---

ANS: Perfectly elastic


Q29. In cross belt drives the power transmission between pulley rotations is ---

ANS: Opposite disc


Q30. The material having same elastic property in all direction are called as _________ materials.

ANS: Isotropic


Q31. The bar c/s, A is subjected to a tensile force P the normal stress as on oblique plane will be max when inclination of plane to the axis of bar ----.

ANS: 45 degree


Q32. In which of the following cases unsteady heat flow occurs----.

ANS: Anealing or casing


Q33. The monochromatic emissivity of white body at all wave lengths and temperature is equal to----.

ANS: Unity


Q34. Due to which of the following reasons hydrogen cannot be liquified at room temperature---- .


Q35. Equillibrium condition for coplanar concurrent forces are---.

ANS: sigma H=0, sigma V=0


Q36. The working of which of the following hydraulic units is based on Pascals law---.

ANS: Hydraulic press


Q37. The centrifugal pump calculation is reduced by ---.

ANS: Reducing the suction level


Q38. The flow is said to be turbulent when Re>4000


Q39. The tendency of an unclosed body to be lifted up in the fluid due to upward force opposite to gravity----.

ANS: Buoyancy


Q40. An ice cube is floating in a glass of water, as cube melts water level -------.


Q41. Re=inertia force/viscous force


Q42. In a cantilever beam of length l L causing a load alone intensity varying uniformly from 0 at the free end to upper unit runs at fixed end. The maximum bending is ---.

ANS: WL2/3


Q43. The point of contraflexture in a load and deforms to the section---.

ANS: Bending moment changes sign


Q44. A simply supported beam of span L is carrying a point load W at the mid span, what is the deflection at the center of beam---.

ANS: WL3/48EI


Q45. Which of the following is a theories suitable for ductile material?

ANS: Maximum shear stress theory


Q46. In India largest power plant is located at----.

ANS: Neyveli


Q47. ____steel is widely used for railway track.

ANS: High carbon


Q48. _______ is the important component which controls the physical properties of steel.

ANS: Carbon


Q49. In resistent welding, pression ios released ---.

ANS: after the weld coils


Q50. Which of the following casting methods are steel and cast iron pipes cast---.

ANS: Centrifugal casting


Q51. When the speed of engine fluctuates continuous above and below mean speed, the governor is said---.

ANS: Hunting.



  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop