Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Intergraph Verbal Ability Paper

Posted on :07-04-2016

DIRECTIONS for the question 1:  

Q1. A word has been written in four different ways out of which only one is correctly spelt. Choose the correctly spelt word.

A) Entreprenuer
B) Entrepraneur
C) Entrepreneur
D) Entreapreneur

ANS:

Explanation:

The correct spellings are – “Entrepreneur”



DIRECTIONS for the question 2 to 3:  

Choose the option which best expresses the meaning of the underlined idiom/phrase in the sentence.


Q2. He looks down upon his poor cousins.

A) despises
B) praises openly
C) neglects
D) cares a lot

ANS: A

Explanation:

To look down upon means to despise. 


Q3. Since things are progressing well, you need not do anything to rock the boat.

A) agitate against
B) conspire against
C) upset the balance
D) create difficulties

ANS: C

Explanation:

To rock the boat means to upset the balance.


DIRECTIONS for the question 4:

In each of these questions, choose the best option to complete the sentence.


Q4.

A) You will often find that
B) when you take your car
C) to Connaught Place
D) you has a parking problem.


ANS: D

Explanation:

The correct sentence is – “you have a parking problem.” With “you” we always use have.


Q5.

A) Both teams played well
B) but Indias performance
C) was best when compared
D) with the West Indies.

ANS: C

Explanation:

The correct sentence is – “was better when compared” because when comparing two things we use the comparative degree.


DIRECTIONS for the question 6 to 10:   

Read the passage and answer the question based on it. 

Corruption is today a world-wide phenomenon. In our own country some people in high positions have been charged for it. A corrupt person is termed immoral, dishonest and unscrupulous in his dealings. 
His disregard for honesty, righteousness and truth results in his alienation from society. He is treated with contempt. But as erosion of values leads to decadence, remedies for the social malaise remain elusive, and so no amount of contempt can eradicate corruption which is a symptom of decadence. Corruption is the most virulent when crises everywhere threaten the very existence of the society and the faith in life is shaken. It has always been there like the leech, but when the system grows weaker and the boat flounders, it gets bolder and drains its victims of the last drops of their blood. Corruption in Indian elections has always been a key issue. As corruption is also closely linked to crime and underworld activities, many laws have been promulgated and stringent rules instituted by the Election Commission. However, with corruption largely being a moral issue at the roots, law enforcing agencies have always found it hard to root out corruption through either enforcement or preventive surveillance. Now that the dates for Indian elections have finally been announced, the Election Commission and its representatives countrywide are keeping a watchful eye on the activities of parties and their candidates. The idea is to prevent unethical practices like bribery, intimidation and also a misuse of office and power. One of the main reasons of corruption in elections today is the lure of power which haunts the politicians so much that they feel no qualms of conscience in adopting any underhand method to come out successful. The Watergate Scandal in the U.S.A. is an eloquent example to testify to the fact how even the top level politicians can stoop to the lowest level in order to maintain themselves in power. Who does not remember how Adolf Hitler rode roughshod overall canons of electoral pro-priety to capture power? In India also the record of the various political parties is not clean. Corruption thrives in elections because those in the field play on the psychology of the electorate. The voters are swayed by the tall promises of the candidates to whose machinations they fall an easy prey. They are also susceptible to fall an easy prey to the adulations of the politicians due to their illiteracy. Besides, in the representative democracies today and particularly in big countries the constituencies are quite extensive obviating the possibility of corrupt practices being discovered. Anti-corruption laws are honored more in their breach than in their observance. Even the code of conduct to be observed by the parties fighting the elections becomes a dead letter in as much as it is jettisoned out of existence and thrown unscrupulously over board by the unfair politicians whose only aim is to maintain themselves in the saddle.




Q6. How does corruption flourish in elections?

A) All the politicians in the country are greedy and this greed further leads them to corruption.
B) A sizable part of the society is corrupt
C) There is natural connection between elections and corruption
D) The politicians are the people who misuse the electorate psychologically

ANS: D

Explanation:

Its given directly in the paragraph that the politicians are the people who misuse the sentiments of the people.


Q7. Why according to the writer do the voters easily believe the clever politicians?

A) They want to self their votes because of poverty
B) They are uneducated and do not understand what the politicians have in their minds
C) They are coward and surrender to the threats of physical violence
D) They are totally indifferent to what happens on the political front

ANS: B

Explanation:

They believe them because they are not well educated. The lines “The voters are …………. to their illiteracy” answers the question.



Q8. Why according to the writer, do the corrupt practices indulged in elections go unnoticed ?

A) Because nobody is interested in finding corrupt practices
B) The personal interests protect those who are involved in corrupt practices
C) Because provinces are so small and the politicians take the electorate into confidence
D) Because the provinces are so big that it becomes difficult to discover the corrupt practices

ANS: D

Explanation:

Its not easy to notice all the corrupt activities as the country is very big. It is clearly given in the lines “Besides, in the representative ……………. being discovered.” 


Q9. What happens to the anti-corruption laws ?

A) Anti-corruption laws do not exist at all
B) Anti-corruption laws are certainly honored but in a closed way
C) Anti-corruption laws are honored more in their indifference than in their observance
D) The Government does not want to enforce anti-corruption laws in the country

ANS: C

Explanation:

Option C is correct. It is given in the last lines “Anti-corruption laws……… their observance.”


Q10. Why the code of conduct in elections becomes a dead letter?

A) Because it is not observed at all, the clever politicians throw it away for their own benefit
B) It is observed only in a very closed manner
C) It is made in such a way that it leaves an escape for the practice of corruption in elections
D) The governing body made to enforce the code of conduct is defective

ANS: A


Explanation:

Its a dead letter as the cunning politicians use it according to their wishes. 


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop