Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Intel Written Test Questions & Answers 2012

Posted on :18-02-2016
INTEL Written Test Questions:
 
Q1.  The microcomputer, Intel MCS-80 is based on the widely used Intel.

A. 8080 microprocessor
B. 8085 microprocessor
C. 8086 microprocessor
D. 8082 microprocessor

ANS: A
 

Q2. If a and b are positive integers and (a-b)/3.5 = 4/7, then

A. b < a
B. b > a
C. b = a
D. b >= a

ANS: A


Q3. In a microprocessor the clock signal is

A. Is always generated internally
B. Is always supplied externally
C. May be generated internally or supplied externally
D. Is mostly supplied externally

ANS: C


Q4. What is the selling price of a car if the cost of the car is Rs.60 and a profit of 10% over selling price is earned?

A.  Rs 68
B.  Rs 67
C.  Rs 69
D.  Rs 66

ANS: 
 

Q5. Which of the following identifiers is invalid in Pascal?

A. BETA
B. MAX 40
C. 2ND
D. A MAX

ANS: C
   

Q6. Computers Basic input output system is generally stored in RAM chips.

A. True    
B. False

ANS: A
 

Q7. There are 5 red shoes, 4 green shoes. If one draw randomly a shoe what is the probability of getting a red shoe is?

A.  5C1/ 4C1
B.  4C1/ 9C1
C.  5C1/ 9C1
D.  9C1/ 5C1

ANS: C
 

Q8. In 8085

A. The upper 8 address bits appear on address bus and lower 8 bits on address data bus
B. The lower 8 address bits appear on address bus and the upper 8 address bits appear on address          data bus
C. Either upper or lower 8 address bits may appear at address bus
D. Either upper or lower 8 address bits may appear at address data bus

ANS: A


Q9. The stack is a data storage area in RAM used by certain microprocessor operations.

A. True    
B.  False

ANS: A


Q10. A company contracts to paint 3 houses. Mr.Brown can paint a house in 6 days while Mr.Black would take 8 days and Mr.Blue 12 days. After 8 days Mr.Brown goes on vacation and Mr. Black begins to work for a period of 6 days. How many days will it take Mr.Blue to complete the contract?

A.  7
B.  8
C.  11
D.  12

ANS: C
 

Q11. Which of the following is true?

A. Intel 8080 was the ancestor of Intel 8085
B. Intel 8080 was the ancestor of Intel Z 80
C. Intel 8080 was the ancestor of both Intel 8085 and Z 80
D. Intel 8085 was the ancestor of Intel 8085

ANS: C
 

Q12. 2 hours after a freight train leaves Delhi a passenger train leaves the same station travelling in the same direction at an average speed of 16 km/hr. After travelling 4 hrs the passenger train overtakes the freight train. The average speed of the freight train was?

A.  30
B.  40
C.  58
D.  60

ANS: B
 

Q13. When was the first 8-bit microprocessor introduced?

A. 1969    
B. 1974    
C. 1979    
D. 1985

ANS: B
 

Q14. In June a baseball team that played 60 games had won 30% of its game played. After a phenomenal winning streak this team raised its average to 50%. How many games must the team have won in a row to attain this average?

A. 12
B. 20
C. 24
D. 30

ANS: C


Q15. Which is a machine-oriented high-level language for the GEC 4080 series machines?

A. LOGO
B. SNOBOL
C. Babbage
D. ALGOL

ANS: C


Q16. If 9x-3y=12 and 3x-5y=7 then 6x-2y = ?

A.  -5
B.   4
C.   2
D.   8

ANS: D


Q17. A program that is employed in the development, repair or enhancement of other programs is known as

A. System software
B. Software tool
C. Applications program
D. Utility program

ANS: B
 

Q18. The price of a product is reduced by 30% . By what percentage should it be increased to make it 100% ?

A. 42.857% 
B. 43%
C. 45%
D. 41%

ANS: A
 

Q19.  A program component that allows structuring of a program in an unusual way is known as

A.  Correlation
B.  Coroutine
C.  Diagonalization
D.  Quene

ANS: B
 

Q20. The radian of a number system

A. Is variable
B. Has nothing to do with digit position value
C. Equals the number of its distinct counting digits
D. Is always an even number

ANS: C


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop