Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Integra Arithmetic Ability Questions with Answers

Posted on :21-04-2016
Q1. A garrison of 3300 men has provisions for 32 days, when given at a rate of 850 grams per head. At the end of 7 days a reinforcement arrives and it was found that now the provisions will last 8 days less, when given at the rate of 825 grams per head. How many more men can it feed? 

ANS: 1700 men.


Q2. Find the smallest number in a GP whose sum is 38 and product 1728.

(a) 12
(b) 20
(c) 8
(d) none of these

ANS: (c)


Q3. The average age of 10 members of a committee is the same as it was 4 years ago, because an old member has been replaced by a young member. Find how much younger is the new member?

ANS: 40 years.


Q4. Pipe A can fill in 20 minutes and Pipe B in 30 mins and Pipe C can empty the same in 40 mins. If all of them work together, find the time taken to fill the tank.

(a) 17 1/7 mins
(b) 20 mins
(c) 8 mins
(d) none of these

ANS: (a)


Q5. One dog tells the other that there are two dogs in front of me. The other one also shouts that he too had two behind him. How many are they?

ANS: Three.


Q6. If it takes five minutes to boil one egg, how long will it take to boil four eggs?

ANS: Five minutes.


Q7. Daal is now being sold at Rs. 20 a kg. During last month its rate was Rs. 16 per kg. By how much percent should a family reduce its consumption so as to keep the expenditure fixed?

ANS: 20 %.


Q8. A man ate 100 bananas in five days, each day eating 6 more than the previous day. How many bananas did he eat on the first day?

ANS: Eight.


Q9. The minute hand of a clock overtakes the hour hand at intervals of 64 minutes of correct time. How much a day does the clock gain or lose?

ANS: 32 8/11 minutes.


Q10. Solve for x and y: 1/x - 1/y = 1/3, 1/x2 + 1/y2 = 5/9.

ANS: x = 3/2 or -3 and y = 3 or -3/2.


Q11. Find the least value of 3x + 4y if x2y3 = 6.

ANS: 10.


Q12. Can you find out what day of the week was January 12, 1979?

ANS: Friday.


Directions for questions 13 to 16: 

For a motorist there are three ways going from City A to City C. By way of bridge the distance is 20 miles and toll is $0.75. A tunnel between the two cities is a distance of 10 miles and toll is $1.00 for the vehicle and driver and $0.10 for each passenger. A two-lane highway without toll goes east for 30 miles to city B and then 20 miles in a northwest direction to City C.


Q13. Jim usually drives alone from City C to City A every working day. His firm deducts a percentage of employee pay for lateness. Which factor would most influence his choice of the bridge or the tunnel?

(a) Whether his wife goes with him
(b) scenic beauty on the route
(c) Traffic conditions on the road, bridge and tunnel
(d) saving $0.25 in tolls
(e) price of gasoline consumed in covering additional
10 miles on the bridge

ANS: (a)


Q14. Which is the shortest route from B to C?

(a) Directly on toll free highway to City C
(b) The bridge
(c) The Tunnel
(d) The bridge or the tunnel
(e) The bridge only if traffic is heavy on the toll free highway

ANS: (a)


Q15. In choosing between the use of the bridge and the tunnel the chief factor(s) would be: 

I. Traffic and road conditions
II. Number of passengers in the car
III. Location of ones homes in the center or outskirts of one of the cities
IV. Desire to save $0.25

(a) I only
(b) II only
(c) II and III only
(d) III and IV only
(e) I and II only

ANS: (a)


Q16. The most economical way of going from City A to City B, in terms of toll and distance is to use the

(a) tunnel
(b) bridge
(c) bridge or tunnel
(d) toll free highway
(e) bridge and highway

ANS: (a)


Q17. From 5 different green balls, four different blue balls and three different red balls, how many combinations of balls can be chosen taking at least one green and one blue ball?

ANS: 3720.


Q18. Three pipes, A, B, & C are attached to a tank. A & B can fill it in 20 & 30 minutes respectively while C can empty it in 15 minutes. If A, B & C are kept open successively for 1 minute each, how soon will the tank be filled?

ANS: 167 minutes.


Q19. A person walking 5/6 of his usual rate is 40 minutes late. What is his usual time? 

ANS: 3 hours 20 minutes.


Q20. Thirty men take 20 days to complete a job working 9 hours a day. How many hour a day should 40 men work to complete the job?

(a) 8 hrs
(b) 7 1/2 hrs
(c) 7 hrs
(d) 9 hrs

ANS: (b)


Directions for questions 21 to 24:

The letters A, B, C, D, E, F and G, not necessarily in that order, stand for seven consecutive integers from 1 to 10

D is 3 less than A
B is the middle term
F is as much less than B as C is greater than D
G is greater than F


Q21. A is as much greater than F as which integer is less than G?

(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) E

ANS: (a)


Q22. A - F = ?

(a) 1
(b) 2
(c) 3
(d) 4
(e) Cannot be determined

ANS: (a)


Q23. The fifth integer is

(a) A
(b) C
(c) D
(d) E
(e) F

ANS: (a)


Q24. If A = 7, the sum of E and G is

(a) 8
(b) 10
(c) 12
(d) 14
(e) 16

ANS: (a)


Q25. A boat travels 20 kms upstream in 6 hrs and 18 kms downstream in 4 hrs. Find the speed of the boat in still water and the speed of the water current?

(a) 1/2 kmph
(b) 7/12 kmph
(c) 5 kmph
(d) none of these

ANS: (b)


Q26. A goat is tied to one corner of a square plot of side 12m by a rope 7m long. Find the area it can graze?

(a) 38.5 sq.m
(b) 155 sq.m
(c) 144 sq.m
(d) 19.25 sq.m

ANS: (a)


Q27. Mr. Shah decided to walk down the escalator of a tube station. He found that if he walks down 26 steps, he requires 30 seconds to reach the bottom. However, if he steps down 34 stairs he would only require 18 seconds to get to the bottom. If the time is measured from the moment the top step begins to descend to the time he steps off the last step at the bottom, find out the height of the stair way in steps?

ANS: 46 steps.


Q28. If 2x - y = 4 then 6x - 3y = ?

(a) 15
(b) 12
(c) 18
(d) 10

ANS: (b)


Q29. If x = y = 2z and xyz = 256 then what is the value of x?

(a) 12
(b) 8
(c) 16
(d) 6

ANS: (b)


Q30. (1/10)18 - (1/10)20 = ?

(a) 99/1020
(b) 99/10
(c) 0.9
(d) none of these

ANS: (a)


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop