Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Integra Technical Test Questions

Posted on :20-04-2016

Q1. What is must for multitasking?

a) Process preemption
b) Paging
c) Virtual memory
d) None of the above


Q2. Which of the following handles page faults?

a) OS
b) MMU
c) Hardware logic


Q3. What is the essential requirement for a real-time systems?

a) pre-emption
b) virtual memory
c) paging


Q4. Integer needs 2 bytes, maximum value of an unsigned integer is ---.

a) {2 power 16} -1
b) {2 power 15}-1
c) {2 power16} 
d) {2 power 15} 


Q5. 5 - 2 - 3 * 5 - 2 will give 18 if 

a) - is left associative, * has precedence over -
b) - is right associative, * has precedence over - 
c) - is right associative, - has precedence over *
d) - is left associative, - has precedence over *


Q6. Preprocessing is done

a) either before or at beginning of compilation process
b) after compilation before execution
c) after loading
d) none of the above.


Q7. Process by which one bit pattern in to another by bit wise operation is 

a) masking
b) pruning
c) biting
d) chopping


Q8. Consider scanf and sscanf function, which is true?

a) no standard function called sscanf
b) sscanf(s,…) is equivalent to scanf(…) except that
input character are taken from string s.
c) sscanf is equivalent to scanf.
d) none of above.


Q9. What will return by the following code?

for( p=head; p!=null; p= p -> next)
free(p);

a) program run smooth.
b) compilation error.
c) run time error.
d) none of above.


Q10. Data records is collection of

a) fields
b) files
c) bits
d) documents

ANS: a) fields


Q11. The parallel interface is:

a) signal broken into bits and sent 1 by 1 on single line.
b) Used to connect printer.
c) ---
d) ---
e) none of these.

ANS: none of these.


Q12. Which protocol is used for sending mail on internet?

a) HTTP
b) SMTP
c) WWW
d) FTP
e) HTML

ANS: b) SMTP


Q13. Select the odd one out:

a) TCP
b) rlogin
c) FTP
d) TFTP
e) telnet

ANS: c) FTP


Q14. Debugging is done finding

a) logical errors 
b) run time errors 
c) both a and b 
d) none of the above 

ANS: c


Q15. In the following questions, answer the A, B, C, D depending on when the errors are detected?

A if no error is detected
B if semantic and syntactic checking
C if during Code generation & Symbol allocation
D run time

a) Array overbound
b) Undeclared identifier
c) stack underflow
d) Accessing an illegal memory location


Q16. Which of the following can be zero? (only one)

a) swap space
b) physical memory
c) virtual memory


Q17. For which of following is it not possible to write an algorithm?

a) To find out 1026th prime number
b) To write program for NP-complete problem
c) To write program which generates true Random numbers.


Q18. 

find(int x,int y)
{ return ((x
call find(a,find(a,b))

use to find

a) maximum of a, b
b) minimum of a, b
c) positive difference of a, b
d) sum of a,b


Q19. y is of integer type then expression 3*(y-8)/9 and (y-8)/9*3 yields same value if 

a) must yields same value
b) must yields different value 
c) may or may not yields same value
d) none of the above


Q20. What is the output of the following code?

printf(%f, 9/5); 

a) 1.8,
b) 1.0,
c) 2.0,
d) none


Q21. What is the output of the following code?

if (a=7)
printf( a is 7 );else 
printf(a is not 7); 

a) a is 7
b) a is not 7
c) nothing
d) garbage.


Q22. 

if (a>b)
if(b>c)
s1;
else s2;

s2 will be executed if 

a) a<= b,
b) b>c,
c) b<=c and a<=b,
d) a>b and b<=c.


Q23. What is the output of the following code?

main()
inc(); ,inc(); , inc(); 
}
inc()
{ static int x;
printf(%d, ++x);
}

a) 012,
b) 123,
c) 3 consecutive unpredictable numbers
d) 111.


Q24. What is the output of the following code?

printf(%d, sizeof());

a) error
b) 0
c) garbage
d) 1.


Q25. What is the output of the following code?

main()
int a=5,b=2;
printf(%d, a+++b);
}

a) results in syntax
b) print 7
c) print 8
d) none


Q26. Value of automatic variable that is declared but not initialized will be 

a) 0
b) -1
c) unpredictable
d) none


Q27. What is the output of the following code?

int v=3, *pv=&v;
printf( %d %d , v,*pv);

a) error
b) 3 address of v,
c) 3 3
d) none.


Q28. 

declaration
enum cities{bethlehem, jericho, nazareth = 1, jerusalem}

assign value 1 to

a) bethlehem
b) nazareth 
c) bethlehem & nazareth
d) jericho & nazareth


Q29. What is the output of the following code?

#include
#include
void main()
{
char buffer[82]={80};
char *result;
printf( input line of text, followed by carriage return :
);
result = cgets(buffer);
printf(text=%s
,result);
}

a) printf(length=%d,buffer[1]); 
b) printf(length=%d,buffer[0]);
c) printf(length=%d,buffer[81]);
d) printf(length=%d,buffer[2]);


Q30. 

#include
main()
{
char line[80];
scanf(%[^
],line);
printf(%s,line);
}

what scanf do?

a) compilation error . illegal format string.
b) terminates reading input into variable line.
c) and 
d) other two options.


Q31. ceil(-2.8) ?

a) 0
b) -3.0
c) -2.0
d) 2


Q32. What does the following returns?

int x[3][4] ={
{1,2,3},
{4,5,6},
{7,8,9}
}

a) x[2][1] = x[2][2] =x[2][3] = 0
b) value in fourth column is zero 
c) value in last row is zero
d) none of above.


Q33. What is the output of the following code?

main ()
printf(%u, main());
}

a) print garbage.
b) execution error
c) printing of starting address of function main.
d) infinite loop.


Q34. What is the output of the following code?

int a, *b = &a, **c =&b;
.......
.......
.......
a=4;
** c= 5;

a) does not change value of a
b) assign address of c to a.
c) assign value of b to a.
d) assign 5 to a.


Q35. What is the output of the following code?

i =5;
i= (++i)/(i++);
printf( %d, i);

a) 2   
b) 5    
c) 1   
d) 6  


Q36. Semaphore is used for ----.

ANS: synchronization of processes.


Q37. Hash table used for -----?

ANS: Quick access


Q38. CRC is used for -----?

ANS: Detection of errors


Q39. Micro processor 8086 is —— bit processor?

ANS: 16 bit


Q40. Where does the error occur in the following program?

define max 10
main()
{
int a,b;
int *p,*q;
a=10;b=19;
p=&(a+b);
q=&max;

a) error in p=&(a+b) 
b) error in p=&max 
c) error in both 
d) no error


Q41. 10,20,30,40,50,60: give the order when these values are put in a queue and in a stack.

ANS: Queue : 10,20,30,40,50,60
stack : 60,50,40,30,20,10


Directions for questions 42 to 45: Optimize the questions for time:

Q42.

int i;
if i=0 then i:=1;
if i=1 then i:=0;


Q43.

int i;
if i=0 then i:=1;
if i=1 then i:=0;


Q44.

int i;
if i=0 then i:=1;
else if i=1 then i:=0;


Q45.

int m,j,i,n;
for i:=1 to n do
m:=m+j*n


Directions for questions 46 to 50: Expand the following:

Q46. ISDN

Q47. CASE

Q48. CSMA/CD

Q49. OOPS

Q50. MIMD


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop