Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Infosys placement paper 2012

Posted on :12-01-2016


Q1. A boy asks his father, what is the age of grand father? Father replied  He is x years old in x^2 years, and also said, we are talking about 20th century. what is the year of birth of grand father?

ANS: 1892


Q2. A boy travels in a scooter after covering 2/3rd of the distance the wheel got punctured he covered the remaining distance by walk. Walking time is twice that of the time the boys riding time. How many times the riding speed as that of the walking speed?

ANS: 4 times.


Q3. In a Knockout tournament 51 teams are participated, every team thrown out of the tournament if they lost twice. How many matches to be held to choose the winner?

ANS: 101 matches


Q4. A man sold 2 pens. Initial cost of each pen was Rs. 12. If he sell it together one at 25% profit and another 20% loss. Find the amount of loss or gain, if he sells them separately.

ANS: 60 Paise gain


Q5. Find the 3 digit no. whose last digit is the square root of the first digit and second digit is the sum of the other two digits.

ANS: 462



Q6. Meera was playing with her brother using 55 blocks. She gets bored playing and starts arranging the blocks such that the no. of blocks in each row is one less than that in the lower row. Find how many were there in the bottom most row?

ANS: 10



Q7. Two people are playing with a pair of dies. Instead of numbers, the dies have different colors on their sides. The first person wins if the same color appears on both the dies and the second person wins if the colors are different. The odds of their winning are equal. If the first dice has 5 red sides and 1 blue side, find the color(s) on the second one.

ANS: 3 Red, 3 Blue



Q8. A person travels in a car with uniform speed. He observes the milestone, which has 2 digits. After one hour he observes another milestone with same digits reversed. After another hour he observes another milestone with same 2 digits separated by 0. Find the speed of the car?

ANS: 45



Q9. Three persons A, B &C went for a robbery in different directions and they theft one horse, one mule and one camel. They were caught by the police and when interrogated gave the following statements


A: B has stolen the horse
B: I didnt rob anything.
C: both A & B are false and B has stolen the mule.

The person who has stolen the horse always tell the truth and
The person who has stolen the camel always tell the lie.

Find who has stolen which animal?

ANS:  A- camel
B- mule
C- horse

Q10. One quarter of the time till now from midnight and half of the time remaining from now up to midnight adds to the present time. What is the present time?

ANS: 9:36 AM



Q11. After world war II three departments did as follows First department gave some tanks to 2nd &3rd departments equal to the number they are having. Then 2nd department gave some tanks to 1st & 3rd departments equal to the number they are having. Then 3rd department gave some tanks to 2nd &1st departments equal to the number they are having. Then each department has 24 tanks. Find the initial number of tanks of each department?

ANS: A-39
B-21
C-12


Q12. A, B, C, D&E are having their birthdays on consecutive days of the week not necessarily in the same order. A s birthday comes before Gs as many days as Bs birthday comes after Es. D is older than E by 2 days. This time Gs birthday came on wednesday. Then find the day of each of their birthdays?

ANS: Birthday of D on SUNDAY
Birthday of B on MONDAY
Birthday of E on TUESDAY
Birthday of G on WEDNESDAY
Birthday of A on THURSDAY


Q13. A girl A told to her friend about the size and color of a snake she has seen in the beach. It is one of the colors brown/black/green and one of the sizes 35/45/55.

If it were not green or if it were not of length 35 it is 55.
If it were not black or if it were not of length 45 it is 55.
If it were not black or if it were not of length 35 it is 55.

a) What is the color of the snake?
b) What is the length of the snake?

Q14. There are 2 persons each having same amount of marbles in the beginning. after that 1 person gain 20 more from second person n he eventually lose two third of it during the play n the second person now have 4 times marble of what 1st person is having now. find out how much marble did each had in the beginning.

ANS:  100 each



Q15. A lady was out for shopping. she spent half of her money in buying A and gave 1 dollor to begger. further she spent half of her remaining money and gave 2 dollor to charity. further she spent half of remaining money n gave 3 dollor to some childrens. now she has left with 1 dollor. how much she had in the beginning?

ANS: $42



Q16. There are certain diamonds in a shop.

1. thief stole half of diamonds and 2 more.
2. thief stole half of remaining and 2 more
3. same as above
4. same as above.
5. came nothing was left for that.
how many dimands was there???

ANS: 60 diamonds



Q17. There are three freinds A B C.

1. Either A or B is oldest
2. Either C is oldest or A is youngest.
Who is Youngest and who is Oldest?

ANS: A  is youngest n B is oldest.

Q18. Father says my son is five times older than my daughter. my wife is 5 times older that my son. I am twice old from my wife and altogether (sum of our ages) is equal to my mother s age and she is celebrating her 81 birthday. so what is my sons age?

ANS: 5 years.

Q19. In Mulund, the shoe store is closed every Monday, the boutique is closed every Tuesday, the grocery store is closed every Thursday and the bank is open only on Monday, Wednesday and Friday. Everything is closed on Sunday.

One day A, B, C and D went shopping together, each with a different place to go. They made the following statements:

A) D and I wanted to go earlier in the week but there was not day when we could both take care of our errands.
B) I did not want to come today but tomorrow I will not be able to do what I want to do.
C) I could have gone yesterday or the day before just as well as today.
D)  Either yesterday or tomorrow would have suited me.
Which place did each person visit?


ANS: A-BOUTIQUE
B-BANK
C-GROCERY
D-SHOE



Q20. 5 hunters Doe, Deer, Hare, Boar and Row kill 5 animals. Each hunter kills an animal that does not correspond to his name. Also each hunter misses a different animal which again does not correspond to his name.

a) The Deer is killed by the hunter, known by the name of the animal killed by Boar.
b) Doe is killed by the hunter, known by name of animal missed by Hare.
c) The Deer was disappointed to kill only a Hare and missed the Roe.

Q21. A local forecast service has accuracy of 2/3 says No rain , and Meteorological service having accuracy of 4/3 says Rain. if Preference is as no rain what is the chance of rain?


Q22. a) 10 1 9 2 8 3 7 4 6 5 5 6 4 7 3 8 2 _ _
b) 2 4 16 512 _
Write the next elements in the series.


Q23. A Man is sitting in the last coach of train could not find a seat, so he starts walking to the front coach ,he walks for 5 min and reaches front coach. Not finding a seat he walks back to last coach and when he reaches there, train had completed 5 miles. What is the speed of the train.

Q24. The Old car of Mary requires tyres to be changed after each 24000 km. If she wants to go for 42000 km journey then how many minimum number of tyres she will need.

Q25. A coin is so unbalanced that it may come both heads in 2 tosses as it may come tails in a single toss. What is the probability of getting a head in a single toss.

Q26. A pen, pencil and eraser together cost $1.00. if 2E2P, and 3P>4E then what a single pen will cost?

Q27. A local forecast service has accuracy of 2/3 says No rain , and Meteorological service having accuracy of 4/3 says Rain. if Preference is as no rain what is the chance of rain?

Q28. Sherlock homes threatened the plan to kidnap Mrs mary when they were questioned Mercy and his two associated shippy and rany. when they were telling the story one of them told one thing wrong and other true, the other told both true, and the last told both false. examining the following tell the roles played by each

Mercy::

1) i wrote the ransome note
2) shippy broke into the window
rany

1) shippy wrote the ransome note
2) mercy ran away with the lady
shippy

1)i broke into the window
2)rany wrote the ran some note.

Q30. Tom asked kim did you like the stamps? She said yes ,me and rob too liked them. Kim again said that rob got 3 more than he would have got, if i would have kept 2 more than, what he got. Tom asked how many u gave Rob? She replied 2 more than what I got. Tell, how many stamps each rob and kim got?

Q31. The virgo club members used to meet every week to play cards. Each time they used to seat around a round table and for their memory they used all the possible combinations of positions each for a single time only. Can you tell for how many times they met?


Essays Asked
If you are given a chance to change a thing in you hometown, what would you change? Give examples why you want to do so.
Television is creating a communication gap among young generation.

Q32. A person needs 6 steps to cover a distance of one slab. If he increases his foot length (step length) by 3 inches he needs only 5 steps to cover the slabs length. What is the length of the each slab.

ANS: 31 inches.

Q33. There are 19 red balls and one black ball. Ten balls are put in one jar and the remaining 10 are put in another jar. What is the possibility that the black is in the right jar.

ANS: 1/2.

Q34. There is one lily in the pond on 1st June. There are two in the pond on 2nd June . There are four on 3rd June and so on. The pond is full with lilies by the end of the June.

(i) On which date the pond is half full?

(ii) If we start with 2 lilies on 1st June when will be the pond be full with lilies.

ANS: 29th June.

Q35. A lorry starts from Bangalore to Mysore at 6.00 A.M, 7.00 A.M, 8.00 am.....10 pm. Similarly one another starts from Mysore to Bangalore at 6.00 am, 7.00 am, 8.00 am.....10.00 pm. A lorry takes 9 hours to travel from Bangalore to Mysore and vice versa.

(i) A lorry which has started at 6.00 am will cross how many lorries. Ans: 10.
(ii) A lorry which had started at 6.00 pm will cross how many lorries. Ans: 14.

Q36. A person meets a train at a railway station coming daily at a particular time . One day he is late by 25 minutes, and he meets the train 5 k.m. before the station. If his speed is 12 kmph, what is the speed of the train.

ANS: 60 kmph. 

Q37. A theif steals half the total no of loaves of bread plus 1/2 loaf from a backerry. A second theif steals half the remaining no of loaves plus 1/2 loaf and so on. After the 5th theif has stolen there are no more loaves left in the backerry. What was the total no of loaves did the backerry have at the beggining.

ANS: 31.

Q38. A gardener plants 100 meters towards east, next 100 meters towards north,next 100 meters towards west. 98 meters towards east, 96 meters towards north and 96 meters towards west, 94 meters towards south. and 94 meters towards east and so on. If a person walks between the trees what is the total distance travelled by him before he reaches the center.

ANS: |---------------| | | | | | | | --------|- | ---------------------| -.

Q39. From a vessel, 1/3rd of the liquid evaporates on the first day. On the second day 3/4th of the remaining liquid evaporates. What fraction of the volume is present at the end of the second day.

ANS: 50%.

Q40. There is a 4 inch cube painted on all sides. This is cut down into of 1 inch cubes. What is the no of cubes which have no pointed sides?

ANS: 8.


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop