Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

iNautix Technical Test 16th September 2014

Posted on :31-03-2016

SECTION A: PROGRAMMING QUESTIONS:

Q1. What is the output of the following program?

main( )
{
static char str[ ] = { 48, 48, 48, 48, 48, 48, 48, 48, 48, 48};
char *s;
int i;
s = str;
for(i = 0; i <=9; i++)
{
if(*s)
printf(%c, *s);
s++;
}
}

a) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0   
b) 1 1 1 1 1  1 1 1 1  1  
c) 48 48 48 48 48 48 48 48 48 48  
d) None a

ANS: a.


Q2. What is the output of the following program?

main( )
{
struct s1
{
char*str;                                                                            
int i;
struct s1*ptr;
};
static struct s1 a[ ] ={
{Nagpur, 1, a + 1},
{Raipur,  2, a + 2},
{Kanpur, 3, a}
};
struct s1*p = a;
int j;
for (j = 0; j <=2; j++)
{
printf(%d,  --a[j].i);
printf(%sn, ++a[j].str);
}
}

a) 1    aipur        
0    agpur             
2      anpur           

b) 0     agpur    
1     aipur           
2     anpur       

c) 0      aipur      
1      agpur  
2      anpur    

d) None
              

Q3. What is the output of the following program?

main( )
{
struct a
{
int i;
int j;
};
struct b
{
char x;
char y[3];
};
union c
{
struct a aa;
struct b bb;
};
union c u;      
u.aa.i = 512;
u.aa.j = 512;
printf(%d%d, u.bb.x, u.bb.y[0]);
printf(%d%d, u.bb.y[1], u.bb.y[2]);
}                          

a) 2020             
b) 0022               
c) 0202                        
d) None


Q4. What is the output of the following program?

main( )
{
int i = 1; 
if(!i )
printf(Recursive calls are real pain!);
else
{
i = 0;
printf(Recursive calls are challengingn);
main( );
}
}  

a) Recursive calls are challenging     
b) Recursive calls are challenging   
c) Error  
d) None

ANS: a.                                                                                                      


Q5. What is the output of the following program?

int i = 0;
main( )
{
printf(in main i =%dn, i);
i ++;
val( );
printf(in main i =%dn, i);   
}
val( )
{
int i = 100;
printf(in val i = %dn, i);
i ++;
}  
                     
a) 101  1             
b) Error message               
c) 1  100                  
d) None

ANS: d.


Q6. What is the output of the following program?

main( )
{
int a[ ]={10,20,30,40,50};
char *p;
p=(char *)a;
printf(%d,*((int *)p+4));         
}

a. 50                
b. 10                
c. Error            
d. None

ANS: a.


Q7. What is the output of the following program?

main( )
{
printf(%c,7[sundaram]);
}

a. S            
b. m            
c. r         
d. Error

ANS: b.


Q8. What is the output of the following program? 

main( )
{
int b;
b=f(20);
printf(%d,b);
}
int f(int a)
{
a>20? return (10):return (20);
}

a. 20          
b. 10           
c. No output        
d. Error

ANS: d.


Q9. What is the output of the following program?

main( )
{
static char a[]=Bombay;
char *b=Bombay;
printf(%d %d,sizeof(a),sizeof(b));
}

a. 1 6         
b. 1 1            
c. 6 6        
d. None

ANS: d.


Q10. What is the output of the following program?

main( )
{
 int a = 3, b = 2, c =1, d;
 d = a| b & c;
 printf(d = %dn, d);
 d = a| b & ~ c;
 printf(d =%dn, d);                                                               
 }

a) d = 2  d = 2       
b) d = 3       d = 3              
c) d = 1     d = 1
d) None
       

ANS: b.


Q11. What is the output of the following program?

#define NO
#define YES
main( )
{
int i = 5, j;
if( i > 5)
j = YES;
else
j = NO;
printf(%d, j);
}
         
a)  Yes  Yes  Yes   Yes   Yes   Yes   
b) Error Message  
c) None    
d ) No No No

ANS: b.


SECTION B: TECHNICAL:

For each question in this section, select the best of the answer choices given

Q12. The channel in the data communication model can be

a. Postal mail services
b. Telephone lines  
c. Radio signals
d. All the above

ANS: d.


Q13. Which of the following terms is the most closely related to main memory?

a. Non-volatile
b. permanent
c. Control unit    
d. Temporary

ANS: c.


Q14. Which of the following affects the processing power?

a. Data bus capacity
b. Addressing scheme
c. Register size
d. All the above

ANS: d.
       

Q15. Which of the following are true?

a. Fields are composed of bytes
b. Fields are composed of characters
c. Records are composed of fields
d. All the above

ANS: d.


Q16. What is the name of the programming technique, which emphasizes breaking large and complex tasks into successively smaller sections?

a. Scrambling
b. Structured Programming
c. Micro Programming
d. Sub Programming

ANS: b.


Q17. The transfer of data from a CPU to peripheral devices of a computer is achieved through

a. Modems
b. Computer ports
c. Interface
d. Buffer memory

ANS: c.


Q18. The systematic  access of small computers in a distributed data processing system is referred to as

a. Dialed service
b. Multiplexing
c. Polling
d. Conversational mode

ANS: b.


Q19. Execution of instructions from different and independent programs by a computer at the same instant time is called

a. Multiprogramming
b. Multiprocessing
c. Concurrent Programming
d. Multitasking


Q20. Which of the following hardware component is most volatile?

a. ROM
b. RAM
c. PROM
d. EEPROM

ANS: b.


Q21. A characteristic of a multiprogramming system is

a. Simultaneous execution of Program instructions from two applications
b. Concurrent processing of two or more programs
c. Multiple CPUs
d. All the above

ANS: c.


SECTION C: APTITUDE QUESTIONS:

Q22. The seventh number in a sequence of numbers is 31 and each number after the first number in the sequence is 4 less than the number immediately preceding it. What is the fourth number in the sequence?

a. 15
b. 19
c. 35
d. 43
e. 51

ANS: d.


Q23. If Biff can shape 3 surfboards in 50 minutes, how many surfboards can he shape in 5 hours?

a. 16
b. 17
c. 18
d. 19
e. 20


Q24. The digits of a three-digit number add up to 18. If the tens digit is twice the hundreds digit is 1/3 the units digit, what is the number?

a. 246
b. 369
c. 531
d. 855
e. 893

ANS: b.


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop