Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

IKOS Interview Questions with Answers on Hedge Funds

Posted on :28-04-2016

Q1.  What is a hedge fund?

ANS:

It is a private, unregistered investment pool encompassing all types of investment funds, companies, and private partnerships that can use a variety of investment techniques such as borrowing money through leverage, selling short, and derivatives for directional investing and options. 


Q2. What makes hedge funds different from mutual funds?

ANS:

The main distinguishing characteristics are that hedge funds use derivatives, can short sell, and have the ability to use leverage.


Q3. What is convertible arbitrage?

ANS:

It is an investment strategy that seeks to exploit pricing inefficiencies between a convertible bond and the underlying stock. Managers will typically long the convertible bond and short the underlying stock.


Q4. What are the Structural Advantages of Hedge Funds?

ANS:

1. Lack of Regulation
2. Lack of Transparency
3. Lack of Investment Constraints
4. Illiquidity
5. High Fees/Complex Incentive Structures


Q5. What are the Structural Disadvantages of Hedge Funds?

ANS:

1. Lack of Regulation – Hedge funds are often less regulated than many other structures, and this lack of oversight is a common complaint
2. Lack of Transparency – Hedge funds are notoriously opaque
3. Lack of Investment Constraints – Hedge funds pose a greater risk of strategy and style drift
4. Illiquidity – Hedge funds do not typically offer daily or even monthly liquidity to investors, with long notice periods and the potential for fund gating
5. High Fees/Complex Incentive Structures – Hedge fund fee structures can provide an asymmetric payout to the manager, and can induce excessive risk taking to regain fund high water marks or attempt to generate greater performance fees


Q6. What is diversification?

ANS:

Diversification is allocating your funds into different types of assets. It may be a portion of your money going into stocks while another portion goes into bonds. You are looking to vary your long term and short term returns so that you have a continual income coming in from your assets. This is where having an asset management firm to control your financial portfolio comes in handy.


Q7. What is passive management?

ANS:

Passive management is one of the styles of management for controlling and influencing your assets. He or she will interfere with your portfolio as little as possible in order to keep fees down to a minimum. The stocks, bonds or other assets being managed will more than likely be long-term investments that do not require daily monitoring.


Q8. What are the types Of Hedge Funds?

ANS:

There are 4 main kinds of hedge fund:
• Directional
• Global Macro
• Event Driven
• Relative Value


Q9. What is meant by Directional Hedge Fund?

ANS:

These are probably the most algorithmic orientated hedge funds. Their basic aim is to determine current market trends and to trade on them, i.e. if the market is going up, they will go long etc. If the hedge fund is large enough it can actually influence the market to continue to trend, and this gives it a lot of power. 

Directional hedge funds have the most exposure to the global markets and can either be immensely profitable or hit very hard by sudden volatile fluctuations in the markets. 

These types of hedge funds will usually invest in any kind of asset, as long as it is trending strongly and they can make a profit out of it.


Q10. What is meant by Global Macro Hedge Fund?

ANS:

Hedge funds which operate on a global macro strategy will trade according to events in the global economy, usually in currency, bond and equity markets. They will trade on information such as government fiscal & monetary policy, geopolitical events and much more. 

Global macro funds attempt to seek out global imbalances and investment opportunities and to take advantage of these inefficiencies. 
Due to the fact that their investments are spread throughout the world, they are susceptible to events in localities such as banking collapses, political risk etc, exchange rates etc.


Q11. What is meant by Event Driven Hedge Fund?

ANS:

Event Driven funds invest based on the likelihood of some given event occurring and then profiting out of it. For example, an event driven fund speculating on the future of the Eurozone would invest in European government bonds and a currency pair involving the Euro. 

A well known example of Event driven hedge funds are those which did not buy into the hype over CDOs in the mid 2000s and instead bought CDSs on those CDOs and profited massively when they defaulted, i.e. Paulson & Co. Event driven funds will invest in all kinds of events such as IPOs, scandals, mergers, wars, political turmoil etc.


Q12. What is meant by Relative Value Hedge Fund?

ANS:

Relative Value funds are perhaps the easiest to understand and the least risky to operate. They essential engage in value investing based on fundamental analysis, i.e. buying securities which are valued incorrectly in the market and then taking their profit when the prices correct themselves. 

The difference between hedge funds and mutual funds when it comes to value investing is that hedge funds can also short assets that are overvalued and be more speculative through the use of derivatives, as well as investing in a far broader range of assets (i.e. real estate).


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop