Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

IGate Written Test 2013

Posted on :03-02-2016
Q1. How many degrees hours hand rotate in 10 minutes?

Q2. 1/(10 power 18) - 1/(10 power 20) = ?

Q3. 0 < 1: Which is greater? (1/(x square),1/x, x, x square)

Q4. c=a/b ; a-1=c What is the relation between a&b

Q5. N = ((8.42)**2)*(95. ....)/((0.982)*(64.....)**2) If N contains the first three digits as 988, Which of the following is the nearest answer (9.88,98.8,988,none)

Q6. The sum of 7 consecutive odd integers with 27 as the fourth number.

Q7. (66666666666666)**2 + 888888888888=?

Q8. 2486724...... Express it in product of 3 numbers.(The given number is not exactly correct. Choices are given. Very easy)

Q9. Radius of sphere is increased by 50%. By how much percentage is surface area is increased.

Q10. In which of the following , 2 as a common factor , can be eliminated.

ANS:  log(x square)/log(y square) = log(x)/log(y)

Antonyms :

Q11. AUSPICISIOUS

Q12. REHALISHLY


Reasoning :

a) If statement A alone is required
b) If statement B alone is required
c) If both statements A & B are required
d) Neither

Q13. Does Mr. Mathew give tution?

A) MAthew is a teacher
B) In school, the teacher is not expected to give tutions.

Q14. There is no power cut in advanced country If T is a city, Is there power cut in that city?

A) Z is a advanced country
B) T ia a capital city of country Z

Q15. Tanzanians are in East Africa. Tanzanizns are good in either Education , Dance or Music

A) Tanzanians are good at Education
B) East Africa are good at dance & Music.

Remaining questions 16 - 19 are of the same type.

Q16. On one day, 14 children are admitted in a school by their mothers. 2 are sisters, 3 are brothers,2 are brother and sister and 2 are twins. The rest are singles. How many mothers came? (5 , 7, 9, 14)

Q17. Problem Cisterns & pipes. 

It will take 8 hrs to fill a cistern. But due to leak at the bottom, it take 10 hrs to full it. In how many hrs, the full tank will be emptied because of leak.?  (18,8,40,10)

Q18. Question regarding men & work

A does alone a work in 4 days
B does alone a work in 8 days
C does alone a work in 10 days
A & B together ------
C & B together ------

Q19. In 3.5 Kg rod , there is 74% silver. If it is alloyed with a 0.5 Kg rod, the % of silver goes p to 84%. The percent of silver in 0.5 Kg rod?

Q20. Two chords of lengths 2L1 and 2L2 are drawn in a circle. Their lengths are inversely proportional to the straight distance joining the centre. Find the radius of circle.

Q21. A Kg of tea costs Rs 49.50 . But the supplier gives 10 gms less for every Kg he sold. What is the actual cost.

A question on transportation table. 5 questions were given.

A B C D E

-------------------------------------------------------
A X 12 8 20 6
-------------------------------------------------------
B 12 X 12 5 9
-------------------------------------------------------
C 20 8 X 4 7
-------------------------------------------------------
D 3 15 6 X 10
-------------------------------------------------------
E 12 5 8 3 X
-------------------------------------------------------

A,B,C,D,E denote the stages.
X denote the start of the stage.
The bus goes from A to E and E to A with back stops at B,C, & D
For each the charge is Rs.0.70
The numbers in the table are how many passengers are there in the bus upto that stage.( the numbers given the table are not correct)

Q22. Total no. of passengers in onward journey

Q23. Total amount in the conductors bag just before the bus reaches the stage C

Q24. How many Rs. 1.40 tickets are issued to passengers in backward journey.

Q25. If the bus breaks down between the stages C & D , the amount refunded to passengers.

Q26. If the ticket costs Rs.1.50, how much is the profit in Backward journey.


Remaining 4 questions may be from English.

Q27. At 6 -o clock clock ticks 6 times. The time between first and last ticks was 30 sec. How much time it takes at 12 -o clock.

ANS: 66 sec. 2 marks.

Q28. Three friends divided some bullets equally. After all of them shot 4 bullets the total no.of remaining bullets is equal to that of one has after division. Find the original number divided.

ANS: x x x

x-4 x-4 x-4
3x-12 = x
x= 6
Ans is 18 2 marks

Q29) A ship went on a voyage after 180 miles a plane started with 10 times speed that of the ship. Find the distance when they meet from starting point.

ANS: 180 + (x/10) = x

x = 20

Ans is 180+20 2 marks

Q30) Fill the empty slots.
played won lost draw Goals for Goals against
A 2 2 *0 *0 *7 1
B 2 *0 *1 1 2 4
C 2 *0 *1 *1 3 7

the slots with stars are answers. 4 marks
BC drew with 2-2
A won on B by 2-0
a won on C by 5-1

Q31) There are 3 societies a,b,c. a lent tractors to b and c as many as they had. After some time b gave as many tractors to a and c as many as they have. After sometime c did the same thing. At the end of this transaction each one of them had 24. Find the tractors each originally had.

ANS: a had 39 b had 21 c had 12 4 marks

Q32) There N stations on a railroad. After adding x stations 46 additional tickets have to be printed. Find N and X.

ANS: let N(N-1) = t;

(N+x)(N+x-1) = t+46;
trail and error method x=2 and N=11 4 marks

Q33)Given that April 1 is Tuesday. a,b,c are 3 persons told that their farewell party was on
a - May 8, Thursday
b - May 10,Tuesday
c - June 8, Friday

Out of a,b,c one is only correct one of the regarding month,day,date. Other told two correct and the third person told all wrong.What is correct date,month,day. 5 marks

Q34) There are 4 parties. df,gs,dl(depositloss),ew ran for a contest.
Anup,Sujit,John made the following statements regarding results.
Anup said either df or ew will definitely win
sujit said he is confident that df will not win
John said he is confident that neither ew nor dl will win
the result has come. only one of the above three has made a correct statement. Who has made the correct statement and who has won the contest. 5 marks. 

Q35)Five people a,b,c,d,e are related to each other. Four of them make one true statement each as follows.

i) b is my fathers brother. (ans. d said this)
ii) e is my mother-in-law. ( b )
iii) c is my son-in-laws brother. ( e )
iv) a is my brothers wife. (c)

10 marks.

Q36) All members of d are also members of a
All  e  d
all  c  both a and b
not all  a are members of d
not all  d  e

a) which of all following statements must be true

1) there are more common members between c and a than between c and e
2) there are more members in a than in c
3) there are more members in a than in e

i) 1 only         
ii) 3 only         
iii) 1,2 only         
iv) 2 and 3 only         
v)1,2,3

b)Which of all the following can be inferred from the statements above

1)some members of d are also members of b
2)all members of e are members of a
3)all members of a are members of b
4)some members of d are not members of c
5)all members of b are members of c

i) 1 only         
ii) 3 only         
iii)2 only         
iv) b and d only         
v)d,b and a only

c)Which of the following is not possible

i)some members of e are also members of c but are not members of b
ii)  d  both c and b
iii)all  e  a
iv)some  d are not  a
v)  e are  b

1) i only         
2) iii only         
3) i and iii only         
4) all the above 
5)none

e)if all members of b are also members of c then
i) all members of a are also members of b
ii)all  c
iii)  b  a
iv) some members c  e and b
v)  d and b

1) ii only         
2) iii and iv only         
3) iii only         
4) ii and iv only            
5)none

Q37) Boys are allowed to watch football at C.V. Raman auditorium subjected to conditions.

i)the boy over age 16 can wear overcoat
ii)no boy over age 15 can wear cap
iii)to watch the football either he has to wear overcoat or cap or both
iv) a boy with an umbrella or above 16 or both cannot wear sweater.
v) boys must either not watch football or wear sweater.

Q38. Which of the following is true?

a) Old and new have the same i-node number,2
b) old and new have the same i-node number,15768
c) old and new have nothing to do with each other
d) very old and new are linked
e) very old and old are linked


Q40. Which of the following is true about fork ()?

a) It transforms an executable binary file into a process that overlays the process which made the fork () system call. No new process is created 
b) Causes the creation of a new process the CHILD process with a new process ID.
c) Causes the creation of a new process, the child process with the same process ID as the parent 
d) fork() has nothing to do with processes.
e) fork() is not a system call

ANS:  B;

Q41. Which message is displayed when a window is destroyed?

A) WM-CLOSE             
B) WM-DESTROY             
C) WM-NCDESTROY             
D) WM-POST DESTROY

ANS: B

Q42. What is meant by SEND MESSAGE AND POST MESSAGE which is the message used to limit the size of the window?

A) WM-SIZE 
B) WM-RAWT 
C) WM-GETMINIMAX INFO 
D) WM-COMMAND
E) WM-CREATE

Q43. until |who|grep mary

do
step 60
done

a) is syntactically correct
b) waits 60 sec. irrespective of mary being logged in or not
c) waits until mary is logged in
d) waits till mary exists
e) none

ANS: C

Q43. The Unix system call that transform an executable binary file into a process:

Q44. fork() is a system call causes

ANS: causes the creation of a new process , the child person with a new process ID


Q45. 

main()
{
char *x="string"
char y[]="add";
char *z;
z=(char *) malloc(sizeof(x)+size of(y)+1)
strcpy(z,y);
strcat(z,x);
printf("%s+%s=%s",y,x,z);
}

ANS: Add+string=addstring (if it is in caps also true)

Q46. Char *(*(*a[n]())();

ANS: an array of n pointers to functions returning pointers to functions returning pointers to characters

Q47. Inter process command in Unix be achieved by

a) pipes             
b) messages             
c) semaphores             
d) shared memory         
e) all
 


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop