Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

IBS Arithmetic Paper - March 2011 in Pune

Posted on :16-02-2016
IBS Placement Paper - March 2011 in Pune:-

Q1. Each side of a rectangle is increased by 100%. By what percentage does the area increase?

ANS: 300%


Q2. City A-s population is 68000, decreasing at a rate of 80 people per year. City B having population 42000 is increasing at a rate of 120 people per year. In how many years both the cities will have same population?

ANS: 130 years.


Q3. Perimeter of the back wheel = 9 feet, front wheel = 7 feet on a certain distance, the front wheel gets 10 revolutions more than the back wheel. What is the distance?

ANS: 315 feet.


Q4. 20% of a 6 litre solution and 60% of 4 litre solution are mixed. What is the percentage of the mixture of solution?

ANS: 36%


Q5. Two cars are 15 kms apart. One is turning at a speed of 50kmph and the other at 40kmph. How much time will it take for the two cars to meet?

ANS: 3/2 hours


Q6. Perimeter of front wheel =30, back wheel = 20. If front wheel revolves 240 times. How many revolutions will the back wheel take?

ANS: 360 times


Q7. If the total distance of a journey is 120 km. If one goes by 60 kmph and comes back at 40 kmph, what is the average speed during the journey?

ANS: 48 kmph


Q8. If A/B = 3/5,then 15 A = ?

ANS: 9 B


Q9. There are two circles, one circle is inscribed and another circle is circumscribed over a square. What is the ratio of area of inner to outer circle?

ANS: 1:2


Q10. What is the selling price of a car? If the cost of the car is Rs.60 and a profit of 10% over selling price is earned.

ANS: Rs 66/-


Q11. To 15 litres of water containing 20% alcohol, we add 5 litres of pure water. What is % alcohol?

ANS: 15%


Q12. A school has 30% students from Maharashtra. Out of these 20% are Bombay students. Find the total percentage of Bombay?

ANS: 6%


Q13. An equilateral triangle of sides 3 inch each is given. How many equilateral triangles of side 1 inch can be formed from it?

ANS: 9


Q14. If PQRST is a parallelogram, what it the ratio of triangle PQS & parallelogram PQRST.

ANS: 1:2


Q15. A worker is paid Rs.20/- for a full day work. He works 1,1/3,2/3,1/8, 3/4 days in a week. What is the total amount paid for that worker?

ANS: 57.50


Q16. The price of a product is reduced by 30%. By what percentage should it be increased to make it 100%?

ANS: 42.857%


Q17. There are two candles of equal lengths and of different thickness. The thicker one lasts of six hours. The thinner 2 hours less than the thicker one. Ramesh lights the two candles at the same time. When he went to bed he saw the thicker one is twice the length of the thinner one. How long ago did Ramesh light the two candles?

ANS: 3 hours


Q18. There are 6 red shoes & 4 green shoes. If two of red shoes are drawn, what is the probability of getting red shoes?

ANS: 6c2/10c2


Q19. 1/3 of girls, 1/2 of boys go to canteen .What factor and total number of classmates go to canteen?

ANS: Cannot be determined.


Q20. The cost of an item is Rs 12.60. If the profit is 10% over selling price, what is the selling price?

ANS: Rs 13.86/-


Q21. There is a square of side 6cm. A circle is inscribed inside the square. Find the ratio of the area of circle to square.

ANS: 11/14


Q22. According to ANSI specifications which is the correct way of declaring main() when it receives command line arguments?

a) main(int argc, char *argv[]) 
b) main(argc,argv) int argc; char *argv[];
c) main() {int argc; char *argv[]; } 
d) None of the above


Q23. What is the output of the program?

void main()
{
char s[]=oracle is the best;
char t[40];
char *ss,*tt;
while(*tt++=*ss++);
printf(%s,t);
getch();
}

A. Oracle is the best
B. Core dump
C. Error Message
D. Goes into infinite loop

ANS: B. Core dump (Garbage value)


Q24. What is the output of the program?

#include
#include
void main()
{
int i=1*4/3-27%3^2+100*0.5-(4>3?1:2);
clrscr();
printf(%d,i);
getch();
}

A. 49
B. compile error
C. 51
D. 48

ANS: B


Q25. What is the output of the following program?

#include
void main()
{
char buffer[10]={Genesis};
printf(%d,&buffer[4]-(buffer));
}

A. 3
B. 4
C. 0
D. illegal pointer subtraction


Q26. What is the value of expression?

1+2/3*4+1

A. 2
B. 3
C. 4
D. 4.666666
E. 5


Q27. What is the output of the program?

void main()
{
int j[10]={9,7,5,3,1,2,4,6,9};
int i=1;
clrscr();
for(;i<9;i++)
printf(%d ,--j[i++]);
getch();
}

A. 6,2,1,5
B. 6,2,1,5,7
C. Error Message
D. core dump

ANS: A. 6,2,1,5


Q28. What is the output of the program?

#include
#include
void main()
{
char *st1[3]= {Hello,World,Oracle};
*st1=st1[2];
st1[1]=*st1;
free(st1[0]);
free(st1[1]);
clrscr();
printf(%s %s %s,st1,st1[1],st1[2]);
getch();
}

A. Garbage Garbage Oracle
B. oracle oracle oracle
C. Hello World Oracle
D. Core Dump: cannot Print after freeing the memory

ANS: D


Q29. What is the output of the program?

void main()
{
int i,j,k,n=5;
clrscr();
for(i=5;i>0;i--)
{
j=1
k=n&j;
k==0; printf(0):printf(1);
}
getch();
}

A. 00011
B. 11110
C. 11001
D. 11100

ANS: B. 11110


Q30. What is the output for the following code?

#include
main()
{
static int a[]={5,10,15,20};
int * ptr=a;
int ** ptr_ptr=&ptr;
printf( %d,**ptr_ptr++);
}

A. 5
B. 10
C. 15
D. 6


Q31. What would be the output of the following program?

main()
{
int y=128;
const int x=y;
printf(%d,x);
}

A. 128
B. Garbage value 
C. Error 
D. 0


Q32. If the following program (myprog) is run from the command line as myprog friday tuesday sunday, What would be the output?

main(int argc, char *argv[])
{
while(sizeofargv)
printf(%s,argv[--sizeofargv]);
}

A. myprog friday tuesday sunday 
B. myprog friday tuesday
C. sunday tuesday friday myprog 
D. sunday tuesday Friday


Q33. In the following program how would you print 50 using p?

main()
{
int a[]={10, 20, 30, 40, 50};
char *p;
p= (char*) a;
}

ANS: printf( %d,*((int*)p+4));


Q34. Would the following program compile?

main()
{
int a=10,*j;
void *k;
j=k=&a;
j++;
k++;
printf( %u%u,j,k);
}

A. Yes 
B. No, the format is incorrect
C. No, the arithmetic operation is not permitted on void pointers
D. No, the arithmetic operation is not permitted on pointers


Q35. What would be the output of the following program?

main()
{
const int x=5;
int *ptrx;
ptrx=&x;
*ptrx=10;
printf(%d,x);
}

A. 5 
B. 10 
C. Error
D. Garbage value


Q36. Will the program compile?

class A
{
public:
static int a;
A() {a=10};
};
int main()
{
A b;
Printf(%d,b.a);
Return 0;
}

A. yes
B. no


Q37. What is the difference between the following declarations?

const char *s;
char const *s;

ANS: No difference


Q38. Point out the error in the following program

main()
{
int a=10;
void f();
a=f();
printf( %d,a);
}
void f()
{
printf( Hi);
}

ANS: The program is trying to collect the value of a void function into an integer variable.


Q39. What error would the following function give on compilation?

f(int a, int b)
{
int a;
a=20;
return a;
}

A. missing parenthesis in the return statement 
B. The function should be declared as int f(int a, int b)
C. redeclaration
D. None of the above


Q40. Point out the error in the following program

main()
{
const char *fun();
*fun()=A;
}
const char *fun()
{
return Hello;
}

ANS: fun() returns to a const char pointer which cannot be modified.


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop