Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

IBM Verbal Ability paper 2014

Posted on :01-02-2016

Q1. What does vector processing do?

Q2. What is the use of software configuration management?

Q3. What command is used to append two files using who that is listed by ls

Q4. If there is a problem in a network during transmission which is used to detect that?

a. Protocol analyzer,
b. SNMP...

Q5. In C, x-=y+1 how will u represent it..

a. x=x+y+1, 
b.-x-y-1, c.-x+y+1...

Q6. What does Trigger do?

Q7. In which topology we use less amount of cables.
ring, bus, star, mesh....

Q8. Which sorting techniques is best for already sorted array...?.

ANS: Bubble sort

Q9. Which is said to be a real time system.?

1. Credit card system
2. Online flight reservation system
3. Bridge control system...not sure

Q10. Decimal to octal conversion problem? 

ANS: A

Q11.  A person having a/c number, a/c name, bank name, a/c type.. which is the primary among the above?

Q12. Why data integrity is used?

Q13. If a primary key is an attribute of another one table means........

1. candidate key
2. foreign key
3. seconds

Q14. int (*a)[4]. Explain this expression

Q15. Difference between 0123 and 123 in c

ANS: 40

Q16. In c r+ is used for

1. read only
2. writing only
3. both 1 and 2

Q17. Parity bit for what?

Q18. YWCC is what in options they had specified for compiler..

Aptitude :

Q1. Which 3 consecutive prime numbers gives the total

ANS: 49 (13,17,19)

Q2. Rational numbers between 1 and 5

1. 3
2. 2
3. 0

Q3. If boat travels in 10km / hr in still water. it travels 14 kmhr in upstream and 26km / hr downstream What is speed of stream?

Q4. A cube of 3 unit has 6 surface is painted.If u cut the cube of 1 unit each how many cubes remain unpainted on all sides.

ANS: 1

Q5. A person sold an article at Rs.141 at 6% loss,to gain a profit of 10% at what price the article should be sold.

ANS: 165

Q6. If person 20 min at 12 kmph. then how many Kmph in 15 minutes

ANS:16

Q7. Three person shared bullets equally. 4 were shot total no of bullets remaining is equal to the no of bullets initially divided

ANS: 18

Q8. 1st day of the year 1999 is sunday and what will be last day of the same year

ANS: Sunday

Q9. 4 thieves enter a bakery and stoled bread one after the other.Each one took half of the total number of breads + half a loaf. If 3 breads were remaining what is the total number of breads.

Q10. If a ball is dropped from 8ft and it bounces half the height each time. Then the total distance travelled

ANS: 24

Q11. 6 squares of equal size are placed side by side to form a rectangle whose perimeter is 182. Find the perimeter of the single square.

ANS: 52

Q12. The average age of students in a class is 16.when a teacher of age 40 is added , the average becomes 17. What is the total number of students?

ANS: 23

Q13. In 1930 a mans age is the last 2 digit of the year interchanged in which he born and his granpas age also like the same.

Q14. 10 pow 10 pow 10 if one takes 1 sec to write a single digit then how long will it take to write the above expression.

Q15. 2 trains coming in opposite directions in 12 km/hr distance between the trains is 24 km. an insect starts at the same time when the train starts at a speed of 18km/hr. How many km the insect might have travelled before it got crashed between the 2 trains.

Q16. Less than 30 of them are there. Among those 1/3rd know french 1/4th knows english, 1/2 knows german, then 1/8 of them donnt know any of the languages. Then find out how many are there totally.

Q17. What is the probability that 2 of them selected randomly have got the same month of birth?


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop