Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Huawei Placement Paper

Posted on :15-02-2016

Q1. B2CD, _____, BCD4, B5CD, BC6D
    
A. B2C2D        
B. BC3D        
C. B2C3D        
D. BCD7

ANS: B

Explanation: 

Because the letters are the same, concentrate on the number series, which is a simple 2, 3, 4, 5, 6 series, and follows each letter in order.

Q2. DEF, DEF2, DE2F2, _____, D2E2F3
    
A. DEF3       
B. D3EF3        
C. D2E3F        
D. D2E2F2

ANS: D

Explanation: 

In this series, the letters remain the same: DEF. The subscript numbers follow this series: 111, 112, 122, 222, 223, 233, 333, ...

Q3. 10 women can complete a work in 7 days and 10 children take 14 days to complete the work. How many days will 5 women and 10 children take to complete the work?
    
A. 3        
B. 5        
C. 7        
D. Cannot be determined

ANS: C

Explanation: 

1 womans 1 days work=1/70 1 childs 1 days work =1/140 (5 women + 10 children)s days work =5/70 +10/140=1/14 +1/14=1/7 5 women and 10 children will complete the work in 7 days.

Q4. A alone can do a piece of work in 6 days and B alone in 8 days. A and B undertook to do it for Rs. 3200. With the help of C, they completed the work in 3 days. How much is to be paid to C?
    
A. Rs. 375   
B. Rs. 400    
C. Rs. 600        
D. Rs. 800

ANS: B

Explanation: 

Cs 1 days work = 1/3 - [1/6 + 1/8]= 1/3 - 7/24= 1/24 As wages : Bs wages : Cs wages = 1/6: 1/8: 1/24= 4 : 3 : 1. Cs share (for 3 days) = Rs.[3 x 1/24 x 3200] = Rs. 400.

Q5. The product of two numbers is 9375 and the quotient, when the larger one is divided by the smaller, is 15. The sum of the numbers is:
    
A. 380       
B. 395        
C. 400        
D. 425

ANS: C

Explanation

Let the numbers be x and y. Then, xy = 9375 and x/y=15 Xy/(x/y)=9375/15 y2 = 625. y = 25. x = 15y = (15 x 25) = 375. Sum of the numbers = x + y = 375 + 25 = 400.

Q6. The length of a rectangle is halved, while its breadth is tripled. What is the percentage change in area?
    
A.25% increase        
B.50% increase        
C.50% decrease        
D.75% decrease

ANS: B

Explanation 

Let original length = x and original breadth = y. Original area = xy. New length =x/2 New breadth = 3y. New area=[(x/2)*3y]=(3/2)xy Increase % =[(1/2)xy*(1/xy)*100]%=50%

Q7. The difference between the length and breadth of a rectangle is 23 m. If its perimeter is 206 m, then its area is:
    
A.1520 m2        
B.2420 m2        
C.2480 m2        
D.2520 m2

ANS: D

Explanation: 

We have: (l - b) = 23 and 2(l + b) = 206 or (l + b) = 103. Solving the two equations, we get: l = 63 and b = 40. Area = (l x b) = (63 x 40) m2 = 2520 m2.

Q8. In a certain school, 20% of students are below 8 years of age. The number of students above 8 years of age is 2/3 of the number of students of 8 years age which is 48. What is the total number of students in the school?
    
A.72        
B. 80        
C.120        
D.100

ANS: D

Q9. Point out the error in the program?

#include int main()
{
struct emp
{
char name[20];
float sal;
};
struct emp e[10];
int i;
for(i=0; i<=9; i++)
 scanf("%s %f", e[i].name, &e[i].sal);
 return 0;
}
    
A. Error: invalid structure member    
B.Error: Floating point formats not linked    
C.No error    
D.None of above

ANS: B

Explanation:

At run time it will show an error then program will be terminated. Sample output: Turbo C (Windows) Sample 12.123 scanf : floating point formats not linked Abnormal program termination

Q10. Point out the error in the program?

#include int main()
{
struct emp
{
char name[20];
float sal;
};
struct emp e[10];
int i;
for(i=0; i<=9; i++)
scanf("%s %f", e[i].name, &e[i].sal);
return 0;
}
    
A.Error: invalid structure member    
B.Error: Floating point formats not linked    
C.No error    
D.None of above

ANS: B

Explanation: 

At run time it will show an error then program will be terminated. Sample output: Turbo C (Windwos) c:>myprogram Sample 12.123 scanf : floating point formats not linked Abnormal program termination

Q11. The fourth proportional to 5, 8, 15 is:
    
A.18        
B.24        
C.19        
D.20

ANS: B

Explanation: 

Let the fourth proportional to 5, 8, 15 be x. Then, 5 : 8 : 15 : x 5x = (8 x 15) x=(8*15)/5=24

Q12. If 40% of a number is equal to two-third of another number, what is the ratio of first number to the second number?
    
A. 2 : 5        
B. 3 : 7        
C. 5 : 3        
D. 7 : 3

ANS: C

Explanation: 

Let 40% of A=2/3 B Then,40 A/100=2B/3 => 2A/5=2B/3 => A/B-[2/3 - 5/2]=5/3p A : B = 5 : 3.

Q13. The salaries A, B, C are in the ratio 2 : 3 : 5. If the increments of 15%, 10% and 20% are allowed respectively in their salaries, then what will be new ratio of their salaries?
    
A. 3 : 3 : 10    
B. 10 : 11 : 20    
C. 23:33:60    
D. 32 :43:53

ANS: C

Explanation:  

Let A = 2k, B = 3k and C = 5k. As new salary = 115/ 100 of 2k =[115/ 100 x 2k]= 23k/ 10 Bs new salary = 110/ 100 of 3k = [110/ 100x 3k] = 33k/ 10 Cs new salary = 120/ 100 of 5k = [120/ 100 x 5k] = 6k New ratio = 23k : 33k :       6k = 23 : 33 : 60

Q14. A bag contains 6 black and 8 white balls. One ball is drawn at random. What is the probability that the ball drawn is white?
    
A.3/4        
B.4/7        
C.1/8        
D.3/7

ANS: B

Explanation:  
 
Let number of balls = (6 + 8) = 14. Number of white balls = 8. P (drawing a white ball)=8/14=4/7

Q15. One card is drawn at random from a pack of 52 cards. What is the probability that the card drawn is a face card?
    
A.1/13        
B.3/13        
C.1/4        
D.9/5

ANS: B

Explanation: 

Clearly, there are 52 cards, out of which there are 12 face cards. P (getting a face card)=12/52=3/13

Q16. Two cards are drawn together from a pack of 52 cards. The probability that one is a spade and one is a heart, is:
    
A.3 /20        
B.29/ 34        
C.47/ 100    
D.13 /102

ANS: D

Explanation: 

Let S be the sample space. Then, n(S) = 52C2 = 52 * 51/ (2*1)= 1326. Let E = event of getting 1 spade and 1 heart. n(E) = number of ways of choosing 1 spade out of 13 and 1 heart out of 13 = (13C1 x 13C1) = (13 x 13) = 169. P(E)     =n (E)/n(S) = 169/ 1326= 13/102

Q17. A bag contains 4 white, 5 red and 6 blue balls. Three balls are drawn at random from the bag. The probability that all of them are red, is:
    
A.1/ 22        
B.3/ 22        
C.2/ 91        
D.2/ 81

ANS: C

Explanation:

Let S be the sample space. Then, n(S)= number of ways of drawing 3 balls out of 15 = 15C3 = (15 x 14 x 13)/ (3 x 2 x 1) = 455. Let E = event of getting all the 3 red balls. n(E) = 5C3 = 5C2 = (5 x 4)/ (2 x 1)= 10. P(E) = n(E) / n(S)= 10/ 455 = 2/ 91

Q18. A card is drawn from a pack of 52 cards. The probability of getting a queen of club or a king of heart is:
    
A.1 /13        
B.2 /13        
C.1 /26        
D.1 /52

ANS: C

Explanation: 

Here, n(S) = 52. Let E = event of getting a queen of club or a king of heart. Then, n(E) = 2. P(E) =n(E)/ n(S)= 2/ 52= 1/ 26

Q19. Two number are in the ratio 3 : 5. If 9 is subtracted from each, the new numbers are in the ratio 12 : 23. The smaller number is:
    
A.27        
B.33        
C.49        
D.55

ANS: B

Explanation: 

Let the numbers be 3x and 5x. Then ,(3x-9)/(5x-9)=12/13 23(3x - 9) = 12(5x - 9) 9x = 99 x = 11. The smaller number = (3 x 11) = 33.

Q20. In a bag, there are coins of 25 p, 10 p and 5 p in the ratio of 1 : 2 : 3. If there is Rs. 30 in all, how many 5 p coins are there?
    
A.50        
B.100        
C.150        
D.200

ANS: C

Explanation:

Let the number of 25 p, 10 p and 5 p coins be x, 2x, 3x respectively. Then, sum of their values=Rs[(25x/100)+(10*2x)/100+(5*3x)/100]=Rs 60x/100 60x/100=30 =>x=(30*100)/60=50 Hence, the number of 5 p coins = (3 x 50) = 150.



  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop