Huawei Placement Papers
Huawei Placement Paper
Huawei previous years Technical questions
Huawei Placement Paper August 03, 2006
Huawei Written Test Paper 2015
Huawei Placement Questions 2014
Huawei Placement Paper 2012
Huawei Aptitude Questions
Huawei Written Exam January 01, 2005
Huawei Written Test 2013
Huawei Placement paper 2011
Huawei Arithmetic Ability
Placement Papers for All Companies
Amiti Software Technologies
Ashok Leyland Ltd
AT & T
AXA Technology Services
Bharti Airtel Ltd
Blue Star Infotech
Citicorp Overseas Software Ltd
CtrlS Datacenters Ltd
Ernst & Young
Harita - TVS
HTC Global Services
IBS Software Services
IndiaBulls Power Limited
Jindal Steel and Power Limited
L & T
L & T Infotech
Linde India Ltd
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
SAP labs India
Sutherland Global Services
UTC Aerospace System
Huawei Verbal Ability Questions
Posted on :15-02-2016
DIRECTIONS for questions 1:
Each of these questions has an assertion (A) and a reason (R).
1. if both A and R are true and R is the correct explanation of A.
2. if both A and R are true but R is not the correct explanation of A.
3. if A is true but R is false.
4. if A is false but R is true.
Q1. Reason (R) : Clothes are not washed properly in hard water.
Assertion (A) : Hard water contains many minerals.
A) 1B) 2C) 3D) 4
The statement given as assertion is true, and so is the reason. Also the reason is the correct explanation of the first statement, hence the answer is option 1.
DIRECTIONS for question 2:
Fill in the blank.
Q2. Though Bonsai, a well known art form, originated in China, it was ______ by the Japanese.
A) FinishedB) BorrowedC) CultivatedD) Perfected
Even though the origin was in China, it was taken forward by the Japanese.
Hence the correct is option 3.
DIRECTIONS for question 3:
A word has been written in four different ways out of which only one is correctly spelt.
Q3. Choose the correctly spelt word.
A) SatelliteB) SateliteC) SatteliteD) Sattellite
The correct spellings are – SATELLITE.
DIRECTIONS for questions 4 to 5:
Choose the word which is opposite in meaning of the quoted word in the sentence.
Q4. The teacher told the student to "abridge" the essay he had written.
A) AmplifyB) ShortenC) NarrowD) Modify
The word abridge means shorten (a book, film, speech, etc.) without losing the sense; hence the answer is option 4, which means the opposite.
Q5. All these measures will "augment" employment opportunities
A) DevelopB) AmplifyC) DiminishD) Improve
The word augment means make (something) greater by adding to it; increase, hence the answer is option 4, which means the opposite.
DIRECTION for question 6 to 10:
Read the passage and answer the question based on it.
Reports of crises in once highly regarded companies dominated the business news during the first three years of the new millennium. WorldCom, Enron, Conseco, Global Crossing, United Airlines, Kmart . . . each month brought the sound of another titan crashing to earth. The six bankruptcies mentioned above alone caused over 125,000 layoffs and destroyed assets valued at US$ 300 billion. The use of “failure” when referring to a company doesnt necessarily mean bankruptcy. A dramatic fall from grace qualifies too. Former stock market stars such as ABB, AT&T, Daimler Chrysler, France Telecom, Time Warner, and Vivendi Universal share the pillory of shame as value destroyers. These six companies lost more than half their value, or US$510 billion, between 1998 and 2003.
What took decades to create was lost within months. Despite numerous practical examples of the failure of successful organizations, the phenomenon has to date raised less interest in the management literature than the ubiquitous search for their success factors. In general, failure is regarded as part of a natural process. Companies experience various life cycles at the end of which awaits the death of the old and weak organization. Failure is understood as the culmination of decades of decline and deteriorating financial performance unfortunately this view fails to explain the spectacular collapse of organizations over the past years. Until their collapse, companies such as ABB, Enron, Swissair, or WorldCom belonged to the most successful of their kind. Supposedly weaker organizations of the same kind are currently faring far better than the previously acclaimed companies.
The failure did not come at the end of the “natural life cycle,” but rather at the zenith. Companies that were healthy just months ago, it seems, are suddenly on the brink of death. And not just any companies: large, important blue chip companies that arent expected to collapse. Managers have been quick to blame their failure on external conditions such as declining stock-Markets orintensifying competition. It is certainly true that the general market decline over the past years contributed to the failure of so many once respected companies.
Q6. Which of the following statements is TRUE on the context of the given passage and according to the author?
A) It is a fact that in the business world, “Failure and Bankruptcy are absolutely interchangeableB) Industry-specific factors alone can throw light on why some industries tail and some survive in this sector.C) Most respected organizations have immunity from the impact of unstable market conditionsD) Giants like ABB, Enron or Swissair, faced failure when they were at the brink of deathE) None of the given statements is true
All statements are false, as they are being contradicted in the above passage; hence the answer is option 5. The first statement can be verified from "The use of “failure”..........mean bankruptcy." In order to verify statement 3, we can go through the last line. Statement 4 can be verified from the following lines "Until their collapse, companies such as ABB, Enron, Swissair, or WorldCom belonged to the most successful of their kind".
Q7. As mentioned in the passage, the primary reason/s that managers quote, in case of organizational failure, is/are
A. Frequently Changing CEOs
B. Rising Competition
C. Lack of foresight
A) Only AB) Only BC) Only CD) Both A & BE) Both B & C
It is mentioned in the first line of the last para.
Q8. According to the author, there is less literature on failures of organisations than successes because___
A) Less funds have been allocated for conducting research on factors responsible for organizational failure.B) In general, people are optimistic, so they focus more on success than failure and failure is taken as the part of natural process.C) No real data is obtained from failures of organizationD) Employees feel uncomfortable to task about failure as compared to success.E) None of the given options
As per the lines Despite numerous practical examples of the failure of successful organizations, the phenomenon has to date raised less interest in the management literature than the ubiquitous search for their success factors. In general, failure is regarded as part of a natural process. Companies experience various life cycles at the end of which awaits the death of the old and weak organization, it is clear that people are generally optimistic and failure is considered as natural process.
Q9. According to the author, despite possessing key factors supporting the growth of an organization, many of them fail because____
A. They have incompetent workforce
B. These factors are often ignored
C. Beyond a point these factors prove to detrimental
A) Only AB) Only BC) Only CD) Both A & BE) Both B & C
As market supports any company so it will support other organization/company and this intensifies the competition. Also it changes the dynamics of the market, sometimes harmful to the best companies even. As a result the organizations fail.
Q10. Which of the following is most nearly the OPPOSITE in meaning as the word DETERIORATING as used in the passage?
A) SinkingB) RaisingC) ElevatingD) ImprovingE) Unnecessary
Deteriorating means to worsen, Hence answer is option 4