Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Huawei Verbal Ability Questions

Posted on :15-02-2016
DIRECTIONS for questions 1:  

Each of these questions has an assertion (A) and a reason (R).

1. if both A and R are true and R is the correct explanation of A.
2. if both A and R are true but R is not the correct explanation of A.
3. if A is true but R is false.
4. if A is false but R is true.

Q1. Reason (R) : Clothes are not washed properly in hard water.
Assertion (A) : Hard water contains many minerals.

A) 1
B) 2
C) 3
D) 4

ANS: A

The statement given as assertion is true, and so is the reason. Also the reason is the correct explanation of the first statement, hence the answer is option 1.

DIRECTIONS for question 2:  

Fill in the blank.

Q2. Though Bonsai, a well known art form, originated in China, it was ______ by the Japanese.

A) Finished
B) Borrowed
C) Cultivated
D) Perfected

ANS: C

Even though the origin was in China, it was taken forward by the Japanese.
Hence the correct is option 3. 

DIRECTIONS for question 3:  

A word has been written in four different ways out of which only one is correctly spelt.

Q3. Choose the correctly spelt word.

A) Satellite
B) Satelite
C) Sattelite
D) Sattellite

ANS: A

The correct spellings are – SATELLITE.


DIRECTIONS for questions 4 to 5: 

Choose the word which is opposite in meaning of the quoted word in the sentence.

Q4. The teacher told the student to "abridge" the essay he had written.

A) Amplify
B) Shorten
C) Narrow
D) Modify

ANS: A

The word abridge means shorten (a book, film, speech, etc.) without losing the sense; hence the answer is option 4, which means the opposite.

Q5. All these measures will "augment" employment opportunities

A) Develop
B) Amplify
C) Diminish
D) Improve

ANS: C

The word augment means make (something) greater by adding to it; increase, hence the answer is option 4, which means the opposite.


DIRECTION for question 6 to 10:  

Read the passage and answer the question based on it.

Reports of crises in once highly regarded companies dominated the business news during the first three years of the new millennium. WorldCom, Enron, Conseco, Global Crossing, United Airlines, Kmart . . . each month brought the sound of another titan crashing to earth. The six bankruptcies mentioned above alone caused over 125,000 layoffs and destroyed assets valued at US$ 300 billion. The use of “failure” when referring to a company doesnt necessarily mean bankruptcy. A dramatic fall from grace qualifies too. Former stock market stars such as ABB, AT&T, Daimler Chrysler, France Telecom, Time Warner, and Vivendi Universal share the pillory of shame as value destroyers. These six companies lost more than half their value, or US$510 billion, between 1998 and 2003. 

What took decades to create was lost within months. Despite numerous practical examples of the failure of successful organizations, the phenomenon has to date raised less interest in the management literature than the ubiquitous search for their success factors. In general, failure is regarded as part of a natural process. Companies experience various life cycles at the end of which awaits the death of the old and weak organization. Failure is understood as the culmination of decades of decline and deteriorating financial performance unfortunately this view fails to explain the spectacular collapse of organizations over the past years. Until their collapse, companies such as ABB, Enron, Swissair, or WorldCom belonged to the most successful of their kind. Supposedly weaker organizations of the same kind are currently faring far better than the previously acclaimed companies. 

The failure did not come at the end of the “natural life cycle,” but rather at the zenith. Companies that were healthy just months ago, it seems, are suddenly on the brink of death. And not just any companies: large, important blue chip companies that arent expected to collapse. Managers have been quick to blame their failure on external conditions such as declining stock-Markets orintensifying competition. It is certainly true that the general market decline over the past years contributed to the failure of so many once respected companies.

Q6. Which of the following statements is TRUE on the context of the given passage and according to the author?

A) It is a fact that in the business world, “Failure and Bankruptcy are absolutely interchangeable
B) Industry-specific factors alone can throw light on why some industries tail and some survive in this sector.
C) Most respected organizations have immunity from the impact of unstable market conditions
D) Giants like ABB, Enron or Swissair, faced failure when they were at the brink of death
E) None of the given statements is true

ANS: E

Explanation:

All statements are false, as they are being contradicted in the above passage; hence the answer is option 5. The first statement can be verified from "The use of “failure”..........mean bankruptcy." In order to verify statement 3, we can go through the last line. Statement 4 can be verified from the following lines "Until their collapse, companies such as ABB, Enron, Swissair, or WorldCom belonged to the most successful of their kind"

Q7. As mentioned in the passage, the primary reason/s that managers quote, in case of organizational failure, is/are

A. Frequently Changing CEOs
B. Rising Competition
C. Lack of foresight


A) Only A
B) Only B
C) Only C
D) Both A & B
E) Both B & C

ANS: B

It is mentioned in the first line of the last para.

Q8. According to the author, there is less literature on failures of organisations than successes because___

A) Less funds have been allocated for conducting research on factors responsible for organizational failure.
B) In general, people are optimistic, so they focus more on success than failure and failure is taken as the part of natural process.
C) No real data is obtained from failures of organization
D) Employees feel uncomfortable to task about failure as compared to success.
E) None of the given options

ANS: B

Explanation:

As per the lines  Despite numerous practical examples of the failure of successful organizations, the phenomenon has to date raised less interest in the management literature than the ubiquitous search for their success factors.  In general, failure is regarded as part of a natural process. Companies experience various life cycles at the end of which awaits the death of the old and weak organization, it is clear that people are generally optimistic and failure is considered as natural process.

Q9. According to the author, despite possessing key factors supporting the growth of an organization, many of them fail because____
A. They have incompetent workforce
B. These factors are often ignored
C. Beyond a point these factors prove to detrimental


A) Only A
B) Only B
C) Only C
D) Both A & B
E) Both B & C

ANS: C

Explanation:

As market supports any company so it will support other organization/company and this intensifies the competition. Also it changes the dynamics of the market, sometimes harmful to the best companies even. As a result the organizations fail.

Q10. Which of the following is most nearly the OPPOSITE in meaning as the word DETERIORATING as used in the passage?

A) Sinking
B) Raising
C) Elevating
D) Improving
E) Unnecessary

ANS: D

Deteriorating means to worsen, Hence answer is option 4


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop