Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Hexaware Technical Test 9th September 2007

Posted on :28-03-2016

Q1. 7489 IC is 

a) 32 bit ROM 
b) 32 bit RAM 
c) 64 ROM 
d) 64 RAM


Q2. Which of following is a continuous data structure in which insertion can take place from any direction but deletion takes place from opposite direction?

a) stack 
b) queue
c) array 
d) tree 

ANS: b


Q3. How many paths would be formed to make a complete n/w between four nodes?

ANS: 4+3+2+1=8     


Q4. Which protocol is used for identifying IP address?

a) arp 
b) rarp 
c) x.25 
 

Q5. Tell the addressing mode in which contents of operand are direct fetched from memory without change.

a) indirect 
b) index register mode 
c) implied 
d) base register

ANS: c


Q6. Palindrome ---- recognized by finite automata.

a) may be 
b) can be 
c) cannot be 
d) may not be 

ANS: c) cannot be


Q7. A logic gates does response to i/p in 

a) a sec 
b) hundredths of sec 
c) a few millions of sec 
d) a few billions of sec


Q8. If inputs in a stack are in order 1, 2, 3, 4, 5 the order of outputs is  

ANS: 5, 4, 3, 2, 1.


Q9. Value of max clock is given to which of the following?

a) shift register 
b) counter 
c) logic gate 
d) flip flop 


Q10. Which of following a queue can perform?

a) printer spooling 
b) cpu  scheduling


Q11. Which n/w comprises a server in center & rest nodes surround it? 

ANS: star n/w


Q12. How many address bits should there be in segmentation with paging to show 512 segments each having 64 pages? 

ANS: 15


Q13. How many words can be stored in a memory of 64K?


Q14. Which one of these always reside in memory? 

a) assembler 
b) linker 
c) loader 
d) compiler 
e)  none of these.


Q15. What is message passing?


Q16. Aloha  is ----.       

ANS: channel allocation algorithm.


Q17. Error detection is done by  

a) hamming codes 
b) cycle redundancy codes 
c) routers 
d) others  


Q18. Shortest distance can be determined by which algorithm?

a) dynamic programming 
b) greedy method 
c) backtracking 
d) divide & conquer   


Q19. How many canonical expressions can be formed when edge =2?


Q20. In semantic analysis what we do?

a) arguments analysis 
b) syntactic constructs checking


Q21. How much channels an ISDN has, in which different operations are done simultaneously?

a) 2 
b) 3
c) 4 
d) 5


Q22. A tree in which every node (value) which exceeds parent node is placed on right while node lacking than parent is placed on left is called?   

ANS: BINARY TREE


Q23. Frequency bandwidths are allotted to message by 

a) modem 
b) frequency division mux 
 
ANS: b


Q24. Recursive language is recognized by 

a) turing m/c 
b) non finite automata
c) finite automata 


Q25. Alias statements are invoked by?


Q26. A, B, C, D were given to queue having completion time 4,1,2,1. The quantum period was unit sec. Then find throughput time of job A. 


Q27. Hashing table signifies what?


Q28. Segment statements are stored in?


Q29. If any Automatic variable is not initialised then it will have? 

a) garbage 
b) 0 
c) -1
d) 1


Q30. A question was on finding number of nodes in a tree having 16 child nodes.


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop