Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Hexaware Written Test Questions with Answers 2009

Posted on :28-03-2016

ARITHMETIC ABILITY:

Q1. Speed of boat in still water is 9km/h. If boat moves upstream A to B in 2 hrs and B to A in 1 hrs. Then find distance b/w A & B.

ANS: 12


Q2. Find the probability that a five digit number formed by 1,2,3,4,5 ( not repeated) are divisible by 4. 

ANS: 3/20.


Q3. If number of employees are reduced by ratio x:y & their wages are increased by ratio p:q. Then find the ratio to which their wages bill decreases?

ANS: xp: yq


Q4. In an interview, the probability of appointing Husband is 1/5 while that of wife is 1/4. Find probability that only one of them get selected in interview. 

ANS: 1/4


Q5. Find vector perpendicular to 2i +5j +4k.

ANS: 2i-12j+7k


Q6. Integration of which is maximum for? f(x), lim (0,1)? 

a) 2x 
b) 2x2 
c) 2x3 
d) 2 const fn 

ANS: d


Q7. Average of three numbers is 33. First one is as much more than average as third one is less than average. 

ANS: 33


Q8. A rhombus has area 432 sq m, one diagonal is 36 cm. Find other diagonal? 

ANS: 24 cm


Q9. Find average of all numbers, which lies b/w 1 and 100 & are divisible by 7. 

ANS: 52.5


Q10. An equilateral triangle has perimeter a cm. Find its area. 

ANS: a2/12v3


Q11. Find sum of series: 1+ 0.1+ 0.001+ 0.0001+ ----.

ANS: 10/9


Q12. Average of seven numbers is 25. Average of first three of them is 35 while last three of them is 20. Find 4th number. 

ANS: 10


Q13. How much a decimal of 1/3600? 

ANS: 0.00027


Q14. If price of t.v set is reduced by 20%, then its sale increases by 80%, find net effect on sale value. 

ANS: 44%more


Q15. F(x): sq root of x, g(x) : cube root of x, then find value: f(f(x)+g(x)) 

ANS: 1.0


Q16. What number should be subtracted from 92555 to make it a perfect square? 

ANS: 39


Q17. Find the probability in a group of 10 students sitting in a row, two of them always sit next to each other. 

ANS: (1/9)


Q18. Three sides of a triangle are given 15,11,7, find cosine of angles? 

ANS: Apply formula: cos A= b2+c2-a2/2*c*b, cos B= a2+b2 –c2/2*a*b


Q19. The probability of a student possessing a ball point pen in exam is 3/5 & possessing an ink pen is 2/3. Find his probability of possessing at least one of them. 

ANS: 13/15.


Q20. Two commodities have cost per kg is 4.75 Rs & 3.20 Rs were mixed in a certain ratio so as to make cost price of mixture as 17.75 Rs. Find the ratio. 

ANS: 4:1.


Q21. Three liquids were mixed in 5:4:1 ratios. If cost per kg for each of them is 4.50, 3.75& 5.10. Then in what price mixture should be sold to get 25% profit?  

Q22. If a tap could fill entire tank in 18 hrs due to leakage, then in how much time tank can be emptied by leakage if tap can fill entire tank in 12 hrs without leakage?  


Q23. A clock hand overtakes hour hand in 65 min then in how much time it will cover 65 times?


Q24. Find the point which is nearest to (1,2,3).


Q25. Find 123 det 456  


Q26. Find loal max & min of 2 + f(2x2+ 3X +1) ?


VERBAL ABILITY:

Directions for questions 27 to 33: Find out synonyms

Q27. Implode  

ANS: go off


Q28. Communique

ANS: dispatch


Q29. Vigilant 

ANS: watchful


Q30. Impertinent

ANS: fresh


Q31.  Invidious 

ANS: discriminatory


Q32. Replete

ANS: full,instinct


Q33. Impervious


Directions for questions 34 to 38: Find out antonyms:

Q34. Lustrous 

a) dull 
b) freaky 
c) delicious 
d) spicy 
e) gloomy 

ANS: a


Q35. Raucous 

a) silky 
b) hairy 
c) decent 
d) freaky 
e) noisy 

ANS: c


Q36. Scrupulous 

a) understood 
b) meticulous 
c) careless 
d) rude 
e) witty 

ANS: c


Q37. Admonish 

a) taunting 
b) appreciate 
c) scold 
d) faint 
e) shrilly 

ANS: b


Q38. Tacit 

a) calm 
b) silent 
c) intelligent 
d) spoken 
e) rude 

ANS: d


Directions for questions 39 to 43:  Fill in the blank:

The -----39---- nature of internet and in the its increasing -----40---- of users because of its underlying -----41-----has made enhancements in its ----42---- and compatible for ----43-----.

ANS:

39. pervasive

40. number

41. advantages

42. features

43. organizations


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop