Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Hexaware Aptitude Questions 2011

Posted on :28-03-2016

Arithmetic Ability:

Q1. A fold density is 19 times greater than the water and for copper it is 9 times. At what ratio you can mix gold and copper to get 15 times denser than water?

ANS: 3:2
 

Q2. A 4 cube is painted in all its faces and then it is cut down into 1 block. How many 1 blocks are there even without a single face being painted?

ANS: 8


Q3. What is the angle of degree suspended when two hands of clock showing the time 2.30?

ANS: 105 degrees


Q4. A persons salary is getting reduced by 20%. What percentage should be added to get back his original salary?                                                                                                          
ANS: 25%


Q5. Initially two cups of same volume are present with milk filled upto 3/5th and 4/5th of their volumes. Water is then filled. Then two mixtures are mixed. Find the ratio of water to milk in the mixture.

ANS: 3 : 7


Q6. Find the nth number in the series is 1, -3, 5, -7,----

ANS: (-1)*(2n-1)


Q7. A cubical rectangular bar has the dimensions with the ratio 5 : 4 : 3. Its volume is 7500. What is the surface area of the bar?

ANS: 2350


Q8. A batsman scored 18 runs in his 18th innings and that makes his average 18. Find his average upto the 17th innings?

ANS: 19


Q9. The perimeter of a rhombus is 52 units. One of its diagonal is 24 units. What is its second diagonals length?

ANS: 10


Q10. In a class total 34 students, 16 are have a brother,  15 are have sisters, 9 students do not have either brothers or sisters. Find the number of students having both brother and sisters.

ANS: 6


Q11. If a square is formed by the diagonal of the square as an edge, what is the ratio between the area?

ANS: 2


Q12. 16 grams of radioactive material decays into 8 grams in 10 years. How long will it take to decay to 1 gram?

ANS: 70 years.


Q13. In a rectangle the length is increased by of the original length. By what proportion should the width be reduced so that the area will be the same?

ANS: 33


Q14. A person starts walking at a speed of 5 km/hr through half the distance, rest of the distance he covers with a speed 4 km/hr. Total time of travel is 9 hours. What is the maximum distance he can cover?

ANS: 40 km.


Q15. The age difference between two brothers is 3 years. After 6 years the ratio between the age is 9:8 What are their ages?

ANS: 21 and 18


Q16. Two persons start at the same point, walk in opposite directions with 5 km/hr and 5.5 km/hr respectively. What is the distance separated after 2 and half hrs?

ANS: 26.25 (approx)


Q17. In a car wheel, two spokes cover 15 degree. Then for the entire car, how many spokes are there?

ANS: 24.


Q18. Find the reminder when 333666777888999 divided by 3 or 9 or 11?


Q19. Two persons can finish a job in 8 days. First person alone can finish the work in 24 days. How many days does the second person take to finish the job?

ANS: 12 days


Q20. X < 0, Y < > 0 then what is the possibility that the result is always positive?

ANS: xy


Q21. Find the value of (1.99)2

ANS: 3.9601


Q22. There is a room with 6 x 8. A 1 tile is fixed along the 4 walls in one row. How many 1 tiles are required to finish the work?

ANS: 24


Q23. Which is the biggest perfect square amongst the following?
                      
a) 15129,
b) 12348,
c) 23716,
d) 20736


Q24. In the series 0, 3, 8, 15,-----. What is the next number?


Q25. The greatest area of the following
          
(a) The radius of circle is 4
(b) The square of diagonal is 4
(c) The square of side is 4


Q26. Let ax2 + bx + c = 0,
If the sum of the equal roots is equal to the product of the same roots. Then which of the following hold true

(a) a + b = 0
(b) a = 0
(c) c = 0
(d) a + c = 0


Q27. A cylinder is inserted in a sphere d/h = 2/3. Find the surface area of the cylinder?


Q28. 3 persons started bussiness with a capital of Rs.3000. B invest Rs.600 less than A, C invest Rs.300 less than B. Then what is the share amount of B in a profit of Rs.886?


Q29. A persons salary is decreased by steps of 20%, 15% and 10%. What will be the percentage decrease, if the salary is decreased in a single shot?


Q30. If the circumference of a circle is 100 units, then what will be the length of the arc described by an angle of 20 degree?


Q31. 6 women can do 75 units of work in 8 days by working 5 hrs/day. In how many days can 4 women do 30 units of work by working 8 hrs/day?


Q32. The ratio of the length : breadth : height of a cuboid is 5 : 4: 3, and the volume is 7500. What will be its surface area?


Q33. Three red and four blue balls are in a basket. A member of PP Team is drawing balls from the basket. What is the probability of getting the 3 red balls simultaneously?


Q34. The area of the maximum size of the circle described from the 10 square inch square?


Verbal Ability:

Directions for questions 35-40: Find the correct meaning of the following phrases.

Q35. To bite the dust


Q36. A man of letters


Q37. Penny wise pound foolish


Q38. A man of straw


Q39. Man of few words


Q40. To be in the air


Directions for 41-50: Which of the following is the correct spelling for the word?

Q41. coolly and cooly


Q42. superitendent and superitendant

 
Q43. despair and despair


Q44. recommend and reccomend


Q45. tranquility or tranquillity 


Q46. ridiculous and ridiculous


Q47. indespensible and indepensable


Q48. supercede and supersede


Q49. succeed and succeed


Q50. separate and seperate


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop