Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Hexaware Whole Test Paper

Posted on :29-03-2016

VERBAL ABILITY:

Q1. He lives near a lovely ---- of countryside.

A. length
B. piece
C. section
D. stretch

ANS: D


Q2. What is the term used for describing the judgmental or commonsense part of problem solving?

A. Heuristic
B. Critical
C. Value based
D. Analytical
E. None of the above


Q3. The uncommon herbs are difficult to study because they are found only in ________ valleys of Himalayas.

A. fertile 
B. hospitable 
C. inaccessible 
D. mundane 
E. Extensive


Q4. FORAY

A. incursion 
B. contest 
C. ranger 
D. intuition


Q5. LAUNCH

A. review 
B. propel 
C. begin 
D. push


Q6. Limited resolution of early microscopes was one of the reasons of _____ understanding of cells.

A. aided 
B. discredited 
C. Increased
D. contradicted 
E. restricted 


Q7. Pakistan lost a ----- wicket just when they seemed to be doing so well, and that led to their eventual defeat.

A. critical
B. crucial
C. sensitive
D. providential

ANS: B


Q8. He is a person of sound character and ----- disposition

A. beneficent
B. morous
C. amiable
D. amicable

ANS: C


Q9. Sitas heart ----- at the sight of the beautiful diamond necklace

A. leapt
B. stopped
C. slowed
D. ran

ANS: A


Q10. RARELY

A. Hardly
B. Definitely
C. Frequently
D. Periodically

ANS: D


Q11. If I take a state roadways bus, I will get late, ----?

A. is not it
B. wont I
C. will I
D. is it

ANS: B


Direction for questions 12 to 15:
In the following questions choose the word which is the exact OPPOSITE of the given words.

Q12. MALICIOUS

A. Kind
B. Boastful
C. Generous
D. Indifferent

ANS: A


Q13. CORPOREAL: SPIRITUAL

A. mesa: plateau
B. moron: savant
C. foreigner: immigrant
D. pedagogue: teacher

ANS: B


Q14. STRINGENT

A. Tense
B. Stringly
C. Strict
D. Causing to Shrink

ANS: C


Q15. VANITY

A. Pride
B. Humility
C. Conceit
D. Ostentious

ANS: B


Q16. In the following the questions choose the word which best expresses the meaning of the given word.

PRESTIGE

A. Influence
B. Quality
C. Name
D. Wealth

ANS: C


Q17. The following question consist of two words which have a certain relationship to each other followed by four pairs of related words, Select the pair which has the same relationship.

FILTER: WATER

A. curtail: activity
B. expunge: book
C. edit: text
D. censor: play

ANS: D


Directions (18 to 22): In questions below, each passage consist of six sentences. The first and sixth sentence are given in the beginning. The middle four sentences in each have been removed and jumbled up. These are labelled as P, Q, R and S. Find out the proper order for the four sentences.

Q18. S1: Ants eat worms, centipedes and spiders.

P : They are usually much quicker than the ant itself.
Q : Nevertheless, these animals do not make easy game for ants.
R : Besides, they have an extraordinary number of ways of escaping.
S : They also eat larvae and insect adults such as flies, moths and spring tails.

S6: Some jump, and some give out a pungent repellent substance.

The Proper sequence should be:

A. SQPR
B. SPRQ
C. SQRP
D. SRQP

ANS: D


Q19. S1: A gentleman who lived alone always had two plates placed on the table at dinner time.

P : One day just as he sat down to dine, the cat rushed in to the room.
Q : One plate was for himself and other was for his cat.
R : She drooped a mouse into her own plate and another into her master plate.
S : He used to give the cat a piece of meat from his own plate.

S6: In this way the cat showed her gratitude to her master.

The Proper sequence should be:

A. QSPR
B. PSRQ
C. QRSP
D. RPQS

ANS: A


Q20. S1: The cooperative system of doing business is a good way of encouraging ordinary workers to work hard. 

P : If the society is to be well run, it is necessary to prevent insincere officials being elected to the committee which is responsible for the running of business. 
Q : They get this from experienced and professional workers who are not only familiar with the cooperative system, but also with efficient method of doing business. 
R : To a large extent, many cooperative societies need advice and guidance. 
S : The capital necessary to start a business venture is obtained by the workers contributions. 

S6: The main object is to maintain the interest of every member of the society and to ensure that the members participate actively in the projects of society. 

The Proper sequence should be:

A. SQPR
B. PQSR
C. SRQP
D. PSRQ

ANS: A


Q21. S1: Satyajit Ray made several films for children.

P : Later film makers have followed his lead.
Q : Today other nations are making the childrens film in a big way.
R : This was at a time when no director considered children as potential audience.
S : Ray was, thus, a pioneer in the field.

S6: But today few think of Ray as a maker of childrens films.

The Proper sequence should be:

A. PSRQ
B. RSQP
C. RSPQ
D. SQRP

ANS: C


Q22. S1: Hungary, with a population of about 10 million, lies between Czechoslovakia to the north and Yugoslavia to the south.

P : Here a great deal of grain is grown.
Q : In recent years, however, progress has been made also in the field of industrialisation.
R : Most of this country consists of an extremely fertile plain, through which the river Danube flows.
S : In addition to grain, the plain produces potatoes, sugar, wine and livestock.

S6: The new industries derive mainly from agricultural production.

The Proper sequence should be:

A. QRSP
B. RPSQ
C. PRSQ
D. RQSP

ANS: B


ARITHMETIC ABILITY:

Q23. In a lottery, there are 10 prizes and 25 blanks. A lottery is drawn at random. What is the probability of getting a prize?

A. 1/10
B. 2/5
C. 2/7
D. 5/7

ANS: C


Q24. Look at this series: 22, 21, 23, 22, 24, 23, ---. What number should come next?

A. 22
B. 24
C. 25
D. 26

ANS: C

Explanation:

In this simple alternating subtraction and addition series; 1 is subtracted, then 2 is added, and so on.


Q25. In one hour, a boat goes 11 km/hr along the stream and 5 km/hr against the stream. The speed of the boat in still water (in km/hr) is:

A. 3 km/hr
B. 5 km/hr
C. 8 km/hr
D. 9 km/hr

ANS: C

Explanation: 

Speed in still water = 1/2= (11 + 5) kmph = 8 kmph.


Q26. A box contains 2 white balls, 3 black balls and 4 red balls. In how many ways can 3 balls be drawn from the box, if at least one black ball is to be included in the draw?

A. 32
B. 48
C. 64
D. 96

ANS: C


Q27. A fruit seller had some apples. He sells 40% apples and still has 420 apples. Originally, he had:

A. 588 apples
B. 600 apples
C. 672 apples
D. 700 apples

ANS: D

Explanation: 

Suppose originally he had x apples. Then, (100 - 40)% of x = 420. 60/100 * x = 420, x = (420 * 100/60) = 700.


Q28. An accurate clock show 8 o clock in the morning. The hour hand then rotates by 90 degree. The time in the clock is:

A. 9 o clock
B. 10 o clock
C. 11 o clock
D. 12 o clock


Q29. What would be the missing number in the series: 1, 20, 266, 675?


Q30. What would be the missing number in the series: 12, 51, 34 ,95,?


TECHNICAL QUESTIONS:

Q31. The SQL WHERE clause:

A. limits the column data that are returned.
B. limits the row data are returned.
C. Both A and B are correct.
D. Neither A nor B are correct.

ANS: B


Q32. What is the output of the following program?

#include
main()
{
struct xx
{
int x=3;
char name[]=hello;
};
struct xx *s=malloc(sizeof(struct xx));
printf(%d,s->x);
printf(%s,s->name);
}

A. Compiler error
B. hello
C. 3
D. none

ANS: A

Explanation: 

Compiler Error , Initialization should not be done for structure members inside the structure declaration


Q33. Which of the following is not considered to be a basic element of an enterprise-class database system?

A. Users
B. Database applications
C. DBMS
D. COBOL programs

ANS: D


Q34. Which of the following command is used to display the directory attributes rather than its contents?

A. 1s-1-d
B. Is-x
C. Is-1
D. is-F

ANS: A


Q35. Databases overall structure is maintained in a file called

A. Redo log file
B. Data file
C. Control file
D. All of the above.

ANS: C


Q36. 

void start()
{
A a = new A();
B b = new B();
a.s(b);
b = null; /* Line 5 */
a = null; /* Line 6 */
System.out.println(start completed); /* Line 7 */}

When is the B object, created in line 3, eligible for garbage collection?

A. after line 5
B. after line 6
C. after line 7
D. There is no way to be absolutely certain.

ANS: D

Explanation: 

Option D is correct. I think there are too many unknowns about the method s and the classes A and B to be able to answer this question with any certainty.


Q37. Which of the following is not the required condition for binary search algorithm?

A. The list must be sorted
B. there should be the direct access to the middle element in any sublist
C. There must be mechanism to delete and/or insert elements in list
D. None of above

ANS: C


Q38. When 1100010 is divided by 0101, what will be the decimal remainder?

A. 2
B. 3
C. 4
D. 6

ANS: B


Q39. What is the difference between object oriented programming language and object based programming language?


Q40. What is the difference between Cloud and a data hub? Explain it with a real time example.


Directions for Questions 41 to 44: From the following program, answer the following questions:

read a
s=0
x=a
while(x > 0)
{
 c=x/10;
 y=x-c*10;
 s=s+y;
 x=x/10;
}
print s


Q41. What is the value of s if a=10?

Q42. What is the value of s if a=15?

Q43. How many times the loop will be executed if a=10000?

Q44. What is the value of y and s if a=115?


Q45. Find the odd man out:

A. processor 
B. motherboard  
C. display card  
D. mouse

ANS:  D. mouse


Q46. Find the odd man out:

A. Mpeg 
B. jpg 
C. avi 
D. omg

ANS: D. omg


Q47. Find the odd man out:

A. programs  
B. documents  
C. settings  
D. properties

ANS: D. properties


Q48. What is the accessing mode for a magnetic tape?

A. Sequential  
B. Random 
C. Direct 
D. Indirect


Q49. What is the expansion of SIM?

ANS: Subscriber Identity Module


Q50. 9. 92.168.100.4 - means

ANS: IP Address


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop