Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Hexaware Technical Test Questions with Answers 2011

Posted on :28-03-2016

Directions 1 to 10: For the following questions find the odd man out

Q1. 
a) Laser
b) Inkjet
c) Dotmatrix                
d) Mouse

ANS: d) Mouse


Q2. 
a) Hard Disk
b) Floppy Drive
c) CD ROM
d) Cache

ANS: d) Cache
 

Q3. 
a) C++
b) JAVA
c) VC++
d) PASCAL

ANS: d) PASCAL


Q4. 
a) Unix
b) OS/2
c) CMOS
d) MSDOS

ANS: c) CMOS


Q5. 
a) Dir
b) Cls
c) Csh
d) Copy

ANS: c) Csh


Q6. 
a) Oracle
b) Informix
c) Sybase
d) LISP

ANS: d) LISP


Q7. 
a) Bit
b) Byte
c) Nibble
d) Digit
          
ANS: d) Digit


Q8. Which of the following is a universal gate?
           
a) OR
b) AND
c) XOR
d) NOR

ANS: d) NOR


Q9. 
a) SQL
b) QUEL
c) QBE
d) ORACLE
           
ANS: d) Oracle
 

Q10. 
a) Projection Operation
b) Selection Operation
c) Intersection
d) Set Difference Operation

ANS: c) Intersection


Directions for questions 11-20: Expand the following terms 

Q11. XML
     
ANS: Extended Markup Language


Q12. ALE

ANS: Address Latch Enable


Q13. ASCII
    
ANS: American Standard Code For Information Interchange


Q14. HTML

ANS: Hyper Text Markup Language


Q15. ANSI

ANS: American National Standard Institute


Q16. RISC

ANS: Reduced Instruction Set Computing


Q17. What is lagging in DBMS?

ANS: Reduced Redundancy.


Q18. QBE

ANS: Query By Example


Q19. SQL

ANS: Sequential Query Language


Q20. FLOPS

ANS: Floating Point Operating Per Second


Q21. The entry of starting cluster of a file is present in

a) Boot Parameters
b) Directory
c) FAT
d) Partition Table and master boot program      
                       
ANS: c


Q22. OS/2 is a
             
a) Single User OS
b) Multi User OS
c) Multi Tasking OS
d) None of these

ANS: c


Q23. For addressing 1 MB memory, the number of address lines required,
            
a) 11
b) 16
c) 22
d) 24

ANS: b
 

Q24. Semaphore is used for

a) synchronization
b) dead-lock avoidance
c) box
d) none

ANS: a
 

Q25. Bootstrap loader program is a program belonging to
           
a) ROM startup software
b) ROM extension software
c) ROM BIOS software
d) ROM Basic software

ANS: a


Q26. Pick the odd man out
             
a) IO.SYS
b) MSDOS.SYS
c) ROM-BIOS
d) COMMAND.COM     
                                                          
ANS: c


Q27. Which of the following remains in memory temporarily?

a) Resident portion of COMMAND.COM
b) Transient portion of COMMAND.COM
c) API
d) Disk BIOS

ANS: b


Q28. The default back end of the VB is
          
a) Oracle
b) Sybase
c) Informics 

ANS: b) Sybase


Q29. What is the Lock Based Protocol used for?

ANS: Concurrency Control in DBMS


Q30. What is meant by Superconductivity?

ANS: No resistance.


Directions for question 31 to 38: Convert the decimal numbers on the left to the required form

Q31. Octal of 359

ANS: 547


Q32. Excess-3 code of 6
                                                                             
ANS: 1001


Q33. Binary of 58

ANS: 111010


Q34. BCD of 18

ANS: 0001 1000


Q35. 9s complement of 28

ANS: 71


Q36. Hexadecimal of 650

ANS: 28A


Q37. Excess-3 code of 9

ANS: 1100


Q38. BCD of 34.8

ANS: 0011 0100.1000


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop