Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

HCL Numerical Paper 2014

Posted on :11-01-2016

Q1. a =2, b=3, c=6 Find the value of 

c/(a+b)-(a-b)/c

ANS: 11/30


Q2. What does the hexa number E78 in radix 7.

(a) 12455
(b) 14153
(c) 14256 (d) 13541 (e) 1311 12

ANS: (d)

 

Q3. What does the hexa number E78 in radix 7.

(a) 12455
(b) 14153
(c) 14256
(d) 13541
(e) 131112

ANS: (d)

 

Q4. Q is not equal to zero and k = (Qx n-s)/2. What is the number?

(a) (2 x k +s)/Q
(b) (2x six k)/Q
(c) (2 xk-s)/Q
(d) (2x k +s x Q)/Q
(e) (k+s)/Q

 

Q5. From the following statements determining the order of ranking M has double the amount as D Y has 3 rupees more than half the amount of D

ANS: Data insufficient


Questions 6 - 10 are to be answered on the following data

A causes B or C, but not both
F occurs only if B occurs D occurs if B or C occurs E occurs only if C occurs J occurs only if E or F occurs D causes G.H or both H occurs if E occurs G occurs if F occurs


Q6. If A occurs which of the following must occurs 

I. F and G II. E and H  III. D

(a) I only
(b) II only
(c) III only
(d) I, II, & III
(e) I & II (or) II & III but not both

ANS: (c)

 

Q7. If B occurs which must occur

(a) D
(b) D and G
(c) G and H
(d) F and G
(e) J

ANS: (a)

 

Q8. If J occurs which must have occured

(a) E
(b) either B or C
(c) both E & F
(d) D
(e) both B & C

ANS: (b)

 

Q9. Which may occurs as a result of cause not mentioned

I. D. II. A
III. F

(a) I only (b) II only (c) I & II (d) II & III (e) III & III

ANS: (c)

 

Q10. E. occurs which one cannot occurs

(a) A
(b) F
(c) D
(d) C
(e) J

ANS: (b)

 

Q11. A 5-litre jug contains 4 litres of a saltwater solution that is 15 percent salt. If 1.5 litres of the solution spills out of the jug,and the jug is then filled to capacity with water approximately what percent of the resulting solution in the jug is salt?

(A) 7.5%
(B) 9.5%
(C) 10.5%
(D) 12%
(E) 15%

 

Q12. Working independently, Tina can do a certain job in 12 hours. Working independently, Ann can do the same job in 9 hours. If Tina Works independently at the job for 8 hours and then Ann works independently, how many hours will it take Ann to complete the remainder of the jobs? 

(A) 2/3 (B) 3/4
(C) 1
(D) 2
(E) 3

ANS: E

 

Q13. In a murder case there are four suspects P.Q.R.S. Each of them makes a statement. They are p.I had gone to the theatre with S at the time of the murder.g: I was playing cards with P at the time of the murderr: Q didnt commit the murder.s: R is not the murderer. Assuming the only one of the above statement is false and that one of them is the murderer, who is the murderer?

a) P
b) Q c) R d) Cant be concluded e) S

ANS: E

 

Q14. Mohan earned twice as much as Deep. Yogesh earned rs3/- more than half as much as deep. If the amounts earned by Mohan, Deep, Yogesh are M.D.Y respectively, Which of the following is the correct ordering of these amounts?

a) M - D - Y b) M- Y - D c) D- M - Y d) It cant be determined from the information given e) Do Y &M

 

Q15. Statistics indicate that men drivers are involved in more accidents than women drivers. Hence it may be concluded that  

a) sufficiently information is not there to conclude anything
b) Men are actually better drivers but drive more frequently
c) Women Certainly drive more cautiously than Men
d) Men chauvinists are wrong about womens abilities.
e) Statistics sometimes present a wrong picture of things

 

Q16. Given that A,B,C,D,E each represent one of the digits between 1 and 9 and that the following multiplication holds: A B C DE X4 ----------- what digit does E represent 7.

 

Q17. HCL prototyping machine can make 10 copies every 4 seconds. At this rate, How many copies can the machine make in 6 min.

a) 900
b) 600
c) 360
d) 240
e) 150

ANS: a

 

Q18. If a-2.b-4, c=5 then a-bic ca-b

a) 1
b) 1130
c) 0
d) -11/30
e) -1

ANS: b

 

Q19. 10^2(10^8+10^8)=----------- 10^4

a) 2010)^4
b) 2(10)^6
c) 10^8
d) 2(10)^8
e) 10^10

ANS: b

 

Q20. Worker W produces n units in 5 hours. Workers V and W, workers independently but at the same time, produce n units in 2 hours. how long would it take V alone to produce n units?

a) 1 hr 26 min
b) 1 hr 53 min
c) 2 hr 30 min
d) 3 hr 30 min
e) 3 hr 20 min

ANS: d

 

Six knights-P,Q.R.S.T and U-assemble for a long journey in Two travelling parties. For security, each travelling party Consists of at least two knights. The two parties travel by separate routes, northern and southern. After one month, the routes of the northern and southern groups converge for a brief time and at that point the knights can, if they wish, ream range their travelling parties before continuing, again in two parties along separate northern and southern routes. 

Throughout the entire trip, the composition of traveling parties must be in accord with the following conditions P and R are deadly enemies and, although they may meet briefly, can never travel together, p must travel in the same party with sq can not travel by the southern route U cant change

Q21. If one of the two parties of knights consists of P and U and two other knights and travels by the southern route the other members of this party besides P and U must be

a) Q and S
b) Q and T
c) R and S
d) R and T
e) S and T

ANS: e

 

Q22. If each of the two parties of knights consists of exactly three members, which of the following is not a possible travelling party and route?

a) P.S.U by the northern route b) PST by the northern route c) P.S.T by the southern route d) P.S.U by the southern route e) Q.R.T by the southern route

ANS: b

 

Q23. If one of the two parties of knights consists of U and two other knights and travels by the northern route, the other members of this party besides U must be

a) P and S b) P and T c) Q and R
d) Q and T
e) R and T

ANS: c

 

Q24. If each of the two parties of knights consists of exactly three members of different parties, and R travels by the northern route, then T must travel by the

a) southern route with P and S
b) southern route with Q and R
c) southern route with R and U
d) northern route with Q and R
e) northern route with R and U

ANS: a

 

Q25. If, when the two parties of knights encounter one another after a month, exactly one knight changes from one travelling party to the other travelling party, that knight must be

a) P b) Q c) R d) S e) T

ANS: e


Q26. A gambler bets on the team of seven players ABCDEFG whose winning a-4 to 1 against b-4 to 1 against c-4 to 1 against d-4 to 1 against e-5 to 1 against f-6 to 1 against g. how should he bet on gto set 20% profit.

 

Q27. If a person buy radio worth Rs 2468 and pay 7% sales.how much price of radio should reduce to pay only Rs 2468.

 

Q28. What is Vasu salary if salary of Vasu is more than Rajan salary working in same company 

(i) Vasu salary is 100 more than Rajan salary. (ii) Rajan found 2000 allows which is 50 less than Vasu.
(iii) basic salary of Rajan is 1000.

(i) only i is required
(ii) i & ii is required
(iii) i& iii is required
(iv) i & ii & iiii s required
(v) none of these

 

Q29. If in 100 miles race 8 person is running winner take 9.8 sec and fifth man takes 10.4 sec the time of 8 man is in AP if in 4*100 meters really of onside is 1,4,5,8 position then win by.

a) 3 sec  
b) 1 sec
c) 7 sec
d) 5 sec
e) none


Q30. A sink has 12 lits of water some quantity of water is taken out if the remaining water is 6 litres less then the water taken out then quantity of water taken out is.

a. 3
b. 6
c. 9
d. 1

 

Q31. Which is the 4 digit number whose second digit is thrice the first digit and 3rd digit is sum of 1st and 2nd and last digit is twice the second digit.

1. 2674
2. 1349
3. 3343
4. 3678


Q32. In a straight highway 2 cars starts from the same point in opposite directions each travels for 8 Kms and take left turn then travel for 6 Kms what is the distance between them now.

1. 16
2. 20
3. 25
4. 10

 

Q33. A problem based on house numbers.


Q34. Five students compare their test and quiz marks. some data  given. 5 questions based on this. 


C Programming

Q35. Which of the following about the following two declaration is true

i) int"F()

ii) int (*F)()

 


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop