Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Harita - TVS Placement paper 1

Posted on :28-04-2016
Q1. There is a 4 inch cube painted on all sides. This  is cut down into of 1 inch cubes. What is the no of  cubes which have no pointed sides. 

ANS: 8 


Q2. At 6o a clock ticks 6 times. The time between  first and last ticks is 30 seconds. How long does it  tick at 12o clock. 

ANS: 66 sec. 


Q3. Complete the series: 5, 20, 24, 6, 2, 8, ? 

ANS: 12 (as 5*4=20, 20+4=24, 
24/4=6, 6-4=2, 2*4=8, 8+4=12). 


Q4. Find the values of each of the alphabets. 

N O O N 
S O O N 
+ M O O N 
J U N E 

ANS: 9326 


Q5. If a clock takes 7 seconds to strike 7, how long  will the same clock take to strike 10? 

ANS: The clock strikes for the  first time at the start and takes 7 seconds for 6  intervals-thus for one interval time taken=7/6.  Therefore, for 10 seconds there are 9 intervals and  time taken is 9*7/6=10 and 1/2 seconds. 


Q6. An escalator is descending at constant speed. A  walks down and takes 50 steps to reach the bottom. B runs down and takes 90 steps in the same time as A takes 10 steps. How many steps are visible when the 
escalator is not operating? 

ANS: 150 steps 


Q7. A chain is broken into three pieces of equal  lengths containing 3 links each. It is taken to a  blacksmith to join into a single continuous one. How many links are to to be opened to make it ? 

ANS: 2


Q8. There is a safe with a 5 digit number as the key.  The 4th digit is 4 greater than second digit, while  3rd digit is 3 less than 2nd digit. The 1st digit is  thrice the last digit. There are 3 pairs whose sum is  11. Find the number. 

ANS: 65292 


Q9. An orange glass has orange juice and white glass  has apple juice both of equal volumes. 50ml of the  orange juice is taken and poured into the apple juice.  50ml from the white glass is poured into the orange  glass. Of the two quantities, the amount of apple  juice in the orange glass and the amount of orange  juice in the white glass, which one is greater and by how much? 

ANS: The two quantities are equal 


Q10. The shape in the sketch below is that of a square attached to half of a similar square. Divide it into four equal pieces 

ANS: Hint : the figure can be divided into 12 equal triangles 


Q11. Fifty minutes ago if it was four times as many minutes past three oclock, how many minutes is it to six oclock? 

ANS: Twenty six minutes. 


Q12. Everyday in his business a merchant had to weight amounts from 1 kg to 121kgs, to the nearest kg. What are the minimum number of weight required and how heavy should they be? 

ANS: The minimum number is 5 and they should weigh 1,3,9,27 and 81kgs. 


Q13. A car is traveling at a uniform speed. The driver sees a milestone showing a 2-digit number. After traveling for an hour the driver sees another milestone with the same digits in reverse order. After another hour the driver sees another milestone containing the same two digits. What is the average speed of the driver. 

ANS: 45kmph 


Q14. A hotel has 10 stories. Which floor is above the floor below the floor, below the floor above the floor, below the floor above the fifth. 

ANS: The sixth floor. 


Q15. Albert and Fernandes have two leg swimming race. Both start from opposite ends of the pool. On the first leg, the boys pass each other at 18 m from the deep end of the pool. During the second leg they pass at 10 m from the shallow end of the pool. Both go at constant speed but one of them is faster. Each boy rests for 4 seconds at the end of the first leg. What is the length of the pool? 


Q16. Shahrukh speaks truth only in the morning and lies in the afternoon, whereas Salman speaks truth only in the afternoon. A says that B is Shahrukh. Is it morning or afternoon and who is A - Shahrukh or Salman. 

ANS: Afternoon ; A is Salman. 


Q17. A person with some money spends1/3 for cloths, 1/5 of the remaining for food and 1/4 of the remaining for travel. He is left with Rs 100/- . How much did he have with him in the beginning ? 

ANS: Rs 250/- 


Q18. Ram, Shyam and Gumnaam are friends. Ram is a widower and lives alone and his sister takes care of him. Shyam is a bachelor and his niece cooks his food and looks after his house. Gumnaam is married to Gita and lives in large house in the same town. Gita gives the idea that all of them could stay together in the house and share monthly expenses equally. During their first month of living together, each person contributed  Rs.25. At the end of the month, it was found that Rs 92 was the expense so the remaining amount was distributed equally among everyone. The distribution was such that everyone received a whole number of Rupees. How much did each person receive? 

ANS: Rs 2 (Hint: Rams sister, Shyams niece and Gumnaams wife are the same person) 


Q19. There are 3 societies A, B, C. A lent cars to B and C as many as they had already. After some time B gave as many tractors to A and C as many as they have. After sometime c did the same thing. At the end of 
this transaction each one of them had 24. Find the cars each originally had. 

ANS: A had 39 cars, B had 21 cars & C had 12 cars 


Q20. Sam and Mala have a conversation. Sam says I am certainly not over 40 Mala says I am 38 and you are at least 5 years older  than me Now Sam says you are at least 39 All the statements by the two are false. How old are they really? 

ANS: Mala = 38 yrs, Sam = 41 yrs. 


Q21. Each alphabet stands for one digit in the following multiplication. 

T H I S 
x I S 
X F X X 
X X U X 
X X N X X 

What is the maximum value T can take? 

ANS: T max value = 4 


Q22. Grass in lawn grows equally thick and in a uniform rate. It takes 24 days for 70 cows and 60 days for 30 cows to eat the whole of the grass. How many cows are needed to eat the grass in 96 days.? 

ANS: 20 

[Hint: g - grass at the beginning r - rate at which grass grows, per day y - rate at which one cow eats grass, per day n - no of cows to eat the grass in 96 days 
g + 24*r = 70 * 24 * y g + 60*r 
= 30 * 60 * y 
g + 96*r = n * 96 
* y, Solving, n = 20. ] 


Q23. Three criminals were arrested for shop lifting. However, when interrogated only one told the truth in both his statements, while the other two each told one true statement and one lie. The statements were: ALBERT :

(a) Chander passed the merchandise. 
(b) Bruce created the diversion. 

• BRUCE :

(a) Albert passed the merchandise.
(b) I created the diversion. 

• CLIVE :

(a) I took the goods out of the shop. 
(b) Bruce passed them over. 

ANS: Albert passed the goods. 


Q24. Bruce created the diversion. Clive took the goods out of the shop. 24. I bought a car with a peculiar 5 digit numbered license plate which on reversing could still be read. On reversing value is increased by 78633.Whats the original number if all digits were different? 

ANS: Only 0 1 6 8 and 9 can be read upside down. So on rearranging these digits we get the answer as 10968 


Q25. There N stations on a railroad. After adding X  stations on the rail route 46 additional tickets have to be printed. Find N and X. 

ANS: x=2 and N=11 ( Let initially, N(N-1) = t; After adding, (N+X)(N+X-1) = t+46;Trail and error method ) 


Q26. Complete the Table given below: Three football teams are there. Given below is the group table. Fill in the xs Played Won Lost Draw Goals For Goals Against 

A 2 2 x x x 1 
B 2 x x 1 2 4 
C 2 x x x 3 7 

ANS: The filled table is given below 

Played Won Lost Draw Goals For Goals Against 
A 2 2 0 0 7 1 
B 2 0 1 1 2 4 
C 2 0 1 1 3 7 


Q27. A bird keeper has got P pigeons, M mynas and S sparrows. The keeper goes for lunch leaving his assistant to watch the birds. 
• Suppose p=10, m=5, s=8 when the bird keeper comes back, theassistant informs the x birds have escaped. The bird keeper exclaims: "Oh no! All my sparrows are gone." How many birds flew away? When the bird keeper comes back, the assistant told him that x birds have escaped. The keeper realized that at least 2 sparrows have escaped. 
What is minimum no of birds that can escape? 


Q28. Seven members sat around a table for three days for a conference. The members names were Abhishek, Amol, Ankur, Anurag, Bhuwan ,Vasu and Vikram. The meetings were chaired by Vikram. 
On the first evening members sat around the table alphabetically. 
On the following two nights, Vikram arranged the seating so that he could have Abhishek as near to him as possible and absent minded Vasu as far away as he could. On no evening did any person have sitting next to him a person who had previously been his neighbor. How did Vikram manage to seat everybody to the best advantage on the second and third evenings? 

ANS: Second evening: Vikram, Ankur, 
Abhishek, Amol, Vasu, Anurag and Bhuwan. 
Third evening :Vikram, Anurag, Abhishek, Vasu, Bhuwan, Ankur, Amol. 


Q29. Two twins have certain peculiar characteristics. One of them always lies on Monday, Wednesday, Friday. The other always lies on Tuesdays, Thursdays and Saturdays. On the other days they tell the truth. You are given a conversation. • Person A-- today is Sunday my name is Anil • Person B -- today is Tuesday, my name is Bill What day is today? 


ANS: Today is Tuesday. 


Q30. Four prisoners escape from a prison. The prisoners, Mr. East, Mr. West, Mr. South, Mr. North head towards different directions after escaping. The following information of their escape was supplied: • The escape routes were The North Road, South Road, East Road and West Road. • None of the prisoners took the road which was their namesake. • Mr. East did not take the South Road • Mr. West did not the South Road. • The West Road was not taken by Mr. East What road did each of the prisoners take to make their escape? 

ANS: Mr. East took the North Road 
Mr. West took the East Road 
Mr. North took the South Road 
Mr. South took the West Road. 


Q31. A hotel has two wings, the east wing and the west wing. Some east wing rooms but not all have an ocean view. All west wing rooms have a harbor view. The charge for all rooms is identical, except as follows : 

Extra charge for all harbor view rooms on or above the 3rd floor 
Extra charge for all ocean view rooms except those without balcony 
Extra charge for some harbor rooms on the first two floor & some east wing rooms without ocean view but having kitchen facilities. 

Which of the following cannot be determined on the basis of the information given: 

I. Whether there are any rooms without a balcony for which an extra charge is imposed. 
II. Whether any room without a kitchen or a view involves an extra charge. 
III. Whether two extra charges are imposed for any room. 

(A) I only 
(B) II only 
(C) III only 
(D) II and III only 
(E) I, II and III 

ANS: (A) 


Q32. Given that April 1 is Tuesday. A, B, C are 3 persons told that their farewell party was on
 
• A - May 8, Thursday 
• B - May 10, Tuesday 
• C - June 5, Friday 

Out of A, B, C only one made a completely true statement concerning date, day and month. The other told two one told the day right and the other the date right. What is correct date, month, day. 

ANS: B - (May 10) SUNDAY , C - June 6 (Friday). 


Q33. Answer the following questions based on the conditions from the choices A, B, C, D, E as described below: 

(A) if a definite conclusion can be drawn from condition 1 
(B) if a definite conclusion can be drawn from condition 2 
(C) if a definite conclusion can be drawn from condition 1 and 2 
(D) if a definite conclusion can be drawn from condition 1 or 2 
(E) no conclusion can be drawn using both conditions 

• person 1 says N<5 
• person says N>5 
• person 3 says 3N>20 
• person 4 says 3N>10 
• person 5 says N<8 

What is the value of N? 

a) 1. No of persons who speak false being less than no of persons who tells the truth. 
2. Person 2 is telling the truth.  
b) 1. no of persons telling the truth is greater than 
no of persons telling lies 
2. person 5 is telling the truth. 


Q1. Three friends divided some bullets equally. After all of them shot 4 bullets the total number of bullets remaining is equal to the bullets each had after division. Find the original number divided. 

ANS:18 

( Initially . x x x Now x-4 x-4 x-4 ) Equation is 3x-12 = x 


Q2. A ship went on a voyage. After it had traveled 180 miles a plane started with 10 times the speed of the ship. Find the distance when they meet from starting point. 

ANS: 200 miles.

( Distance traveled by plane = 1/10 distance traveled by ship + 180 ) 


Q3. Replace each letter by a digit. Each letter must be represented by the same digit and no beginning letter of a word can be 0. 

O N E 
O N E 
O N E 
O N E 
T E N 

ANS: O =1, N = 8 ,E = 2, T = 7 


Q4. In a railway station, there are two trains going. One in the harbor line and one in the main line, each having a frequency of 10 minutes. The main line service starts at 5 oclock and the harbor line starts at 5.02A.M. A man goes to the station every day to catch the first train that comes. What is the probability of the man catching the first train? 

ANS: 0.8 


Q5. Next number in the series is: 1 , 2 , 4 , 13 , 31 , 112 , ? 


ANS: 224. (No number has digits more than 4. All of them are 1 , 2, 4, 8 , 16 , 32 , 64 converted to base 5 ) 


Q6. Fathers age is three years more than three times the sons age. After three years, fathers age will be ten years more than twice the sons age. What is the fathers present age? 

ANS: 33 years. 


Q7. Light glows for every 13 seconds . How many times did it glow between 1:57:58 and 3:20:47 am. 

ANS: 383 + 1 = 384
 

Q8. From a vessel, 1/3rd of the liquid evaporates on the first day. On the second day 3/4th of the remaining liquid evaporates. What fraction of the volume is present at the end of the second day. 

ANS: 50% 


Q9. Supposing a clock takes 7 seconds to strike 7. How long will it take to strike 10? 

ANS:10 1/2 seconds. 


Q10. There are 20 poles with a constant distance between each pole. A car takes 24 second to reach the 12th pole. How much will it take to reach the last pole. 

ANS: 41.45 seconds (Let the distance between two poles = x, Hence 11x:24::19x:? ) 


Q11. How can 1000000000 be written as a product of two factors neither of them containing zeros 

ANS: 2 power 9 x 5 power 9 


Q12. Two trains starting at same time, one from Bangalore to Mysore and other in opposite direction arrive at their destination 1 hr and 4 hours respectively after passing each other. How much faster is one train from 
other? 

ANS: Twice 


Q13. Every day a cyclist meets a train at a particular crossing. The road is straight before the crossing and both are traveling in the same direction. The cyclist travels with a speed of 10kmph. One day the cyclist comes late by 25 min. and meets the train 5km before the crossing. What is the speed of the train? 

ANS: 60kmph 


Q14. A man collects cigarette stubs and makes one full cigarette with every 8 stubs. If he gets 64 stubs how many full cigarettes can he smoke. 

ANS: 8+1=9 


Q15. The minute and the hour hand of a watch meet every 65 minutes. How much does the watch lose or gain time and by how much? 

ANS: Gains; 5/11 minutes 


Q16. A survey was taken among 100 people to find their preference of watching T. V. programs. There are 3 channels. Given the no of people who watch 

• at least channel 1 
• at least channel 2 
• at least channel 3 
• no channels at all 
• at least channels 1and 3 
• at least channels 1 and 2 
• at least channels 2 and 3 

Find the no of people who watched all three. 


Q17. Two trains start from stations A and B spaced 50kms apart at the same time and speed. As the trains start, a bird flies from one train towards the other and on reaching the second train, it flies back to the first train. This is repeated till the trains collide. If the speed of the trains is 25 km/h and that of the bird is 100km/h. How much did the bird travel till the collision. 

ANS: 100kms. 


Q18. Four persons A, B, C and D are playing cards. Each person has one card, laid down on the table below him, which has two different colors on either side. The colors visible on the table are Red, Green, Red and Blue. They see the color on the reverse side and give the following comment. 

A: Yellow or Green 
B: Neither Blue nor Green 
C: Blue or Yellow 
D: Blue or Yellow 

Given that out of the 4 people 2 always lie find out the colors on the cards each person. 



  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop