Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Grapecity Verbal Ability paper

Posted on :19-03-2016

DIRECTIONS for the question 1-3:

Choose the word which is opposite in meaning of the word underlined in the sentence.


Q1. One can acquire fame only by being truthful, honest and faithful

A) lose
B) deprive
C) forsake
D) Surrender

ANS: A

Explanation:

Acquire and lose are antonyms


Q2. Always avoid late-night jobs.

A) inspire
B) compel
C) pursue
D) seek

ANS: D


Q3. It was a voluntary gesture

A) compulsory
B) violent
C) deliberate
D) Valuable

ANS: A


DIRECTIONS for the question 4-7:  

Study the passages below and answer the questions that follow each passage.

Teaching today, to me, doesnt exude the same vibrant memories that it used to, maybe even a decade ago. My interest in this profession was kindled from an early age with the conversations between my father, a professor, and his students. He was a strict disciplinarian admired and revered by his students. I used to stealthily listen from behind the curtains, the conversation between the professor and his students. Sometimes, it ranged from a casual hello to permission for non-submission of assignments or an earnest plea of forgiveness for mistakes committed in the classroom or issues related to career growth. Whatever the subject, the aura of respect and love that emanated from the mere presence of their professor amid them intrigued me, and kindled the spirit in me too to take up teaching as a profession. During Diwali, students used to knock gently at our door with a box laden with goodies and in a trembling voice ask us whether the professor was at home. He was a stickler for values and one among them was a complete no-no-to gifts from students. 

He used to take a small piece of murukku to appease them and then tell them gently and forcefully not to bring home anything except their wishes. At railway stations and banks, shopping centres and markets, he used to be greeted with love and affection. Some people used to bring their newly-wedded wives, come in at times during quiet evenings to share their success stories or simply drop in to say hello. Another picture still etched in my mind is the discussion of question papers enthusiastically after the exams. The students used to follow him right from the college to the quarters where we used to stay. I used to be aghast at their verve and excitement to get to know the corrections and do better next time. That was perhaps in the early 1980s. I pictured all this and more to happen to me too when I took up this profession as a lecturer. 

But every time an examination gets over now I hardly get to see my students come back and discuss, save to tell me that a few questions were out of syllabus in their judgment and I had no right to include them. Things have changed a lot. Today, my students are all with me 24x7 in Facebook, LinkedIn, Twitter, but their virtual reality is nothing compared to the warmth that I could sense my father being showered with by his students. Mobile phones and emails are flooded with forwards that arrive in bulk, but rarely with a personal tone. The fast pace of life has eroded the joy of being a teacher to the students everyday of our life. Students are busy with gaming, surfing, messaging and downloading. Teachers are too busy to be bothered! Akin to the World Environment Day, Mothers Day, Fathers Day, we need a day devoid of any technological gadgets and see how we relate to each other that golden day. Its time to engage in conversations with our students to help them come out of the virtual world and experience the joy of exploring themselves along with us!

Q4. What prompted the author of the passage to take up a teaching career?

A.The expectation of being showered with gifts of love from students on special occasions.
B.The aura of love and respect of students that his father commanded.
C.The opportunity to interact with students and share their excitement.

A) A and B
B) B Only
C) B and C
D) A,B and C

ANS: B


Q5. What does the author suggest should be done, to bring back the relationship of love and warmth between students and teachers ?

A) Celebrate a "No-Gadgets" Day that would leave the students free to talk.
B) Healthy and regular personal interactions between students and teachers.
C) Extensive interaction through Facebook, Linkedln and Twitter, as everyone is very busy these days.
D) All these

ANS: A


Q6. What, according to the author, are the reasons for the deterioration in the teacher-student relationship, as compared to his fathers time as a teacher ?

A) Both students and teachers are too busy coping with the hectic pace of life.
B) All the students today only have complaints to make to the teachers.
C) There is no special day earmarked for interactions between students and teachers.
D) Many teachers are not on Facebook, Linkedln or Twitter, and miss out on the opportunity to stay connected with their students.

ANS: A


Q7. It is implied in the passage that the best way to improve student-teacher relationship is

A) for the students to seek out their teachers and take counsel on various matters.
B) for the teachers to be connected with their students 24x7 through the social networking websites.
C) for the teachers to take the initiative and encourage students to open up with them.
D) All these

ANS: C

DIRECTIONS for the question 8-10:


A sentence has been broken into four parts. Choose the part that has an error.

Q8. A.The Internet has  B.greatly  C.affected  D.our life

ANS: D

Our life should be replaced with our lives as our is plural


Q9. A. I hope  B. you enjoy  C. your staying  D. in India this time.

ANS: C

Q10. A. I buy  B. a car   C. because I need one  D. to go to the office.

ANS: A

I buy is wrong usage of the tense


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop