Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Grapecity Reasoning Ability

Posted on :19-03-2016
DIRECTIONS for the question 1-2:  

Solve the following question and mark the best possible option.


A # B means A is smaller than B
A © B means A is greater than B
A π B means A is either smaller than or equal to B
A $ B means A is either greater than or equal to B
A % B means A is neither smaller nor greater than B

In each of the following questions, assuming the given statements to be true, find out which of the two conclusions I and II given below them is/are definitely true.

Q1. Statement:   A # N % O π T π H # E 
     Conclusions: I. E $ O      II. H © N

A) if only conclusion I is true
B) if only conclusion II is true
C) if either conclusion I or II is true
D) if neither conclusion I nor II is true
E) if both conclusion I and II are true

ANS: D

Explanation:

Given statement: A# N % O π T π H # E 
Now, A < N = O ≤ T ≤ H < E
Thus, O < E is true. But (E ≥ O) is not true. Hence conclusion I is not true.
Again, N ≤ H is true. But (H > N) is not true. Hence conclusion II is not true.


Q2. Statement:   P © V % T # D # M $ F
     Conclusions: I. M © V      II. P # F

A) if only conclusion I is true
B) if only conclusion II is true
C) if either conclusion I or II is true
D) if neither conclusion I nor II is true
E) if both conclusion I and II are true

ANS: A

Explanation:

Given statement: P © V % T # D # M $ F
Now, P > V = T < D < M ≥ F
Thus, V < M or M > V is true. Hence conclusion I is true.
But P and F cannot be compared. Hence conclusion II is not true.


DIRECTIONS for the question 3-4:  

The question below has either two or three statements followed by two or three conclusions. You have to take the given statements to be true and then decide which of the given conclusions logically follows from the given statements, disregarding the commonly known facts.


Q3. Statements: No stone is a metal. Some metals are papers. All papers are glass. 
     Conclusions: I. No glass is a metal.
      II. At least some glass is metal.

A) if only conclusion I follows
B) if only conclusion II follows
C) if either conclusion I or conclusion II follows
D) if neither conclusion I nor conclusion II follows
E) if both conclusion I and conclusion II follow

ANS: B

Explanation:

 
Conclusions: I. No glass is a metal is definitely wrong as some metals are papers and all papers are glasses so papers which are metals are also glasses.
II. At least some glass is metal, is definitely correct as some metals are papers and all papers are glasses so papers which are metals are also glasses.


Q4. Statements: No stone is a metal. Some metals are papers. All papers are glass. 
     Conclusions: I. All stones being glass is a possibility. 
     II. No stone is a paper.

A) if only conclusion I follows
B) if only conclusion II follows
C) if either conclusion I or conclusion II follows
D) if neither conclusion I nor conclusion II follows
E) if both conclusion I and conclusion II follow

ANS: A

Explanation:

 
Conclusions: 

I. All stones being glass is a possibility can be concluded as shown in the diagram above as no definite relation is given between stones and glass so all stones being glass can be a possibility.
II. No stone is a paper cannot be definitely concluded as no relation is being given between stones and papers as shown in the diagram above.


DIRECTIONS for the question 5 to 7:
 
A word and number arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and rearrangement.


Study the rule and answer the question as directed.
Input : sine 88 71 cos theta 14 56 gamma delta 26
Step I : cos sine 71 theta 14 56 gamma delta 26 88
Step II : delta cos sine theta 14 56 gamma 26 88 71
Step III : gamma delta cos sine theta 14 26 88 71 56
Step IV : sine gamma delta cos theta 14 88 71 56 26
Step V : theta sine gamma delta cos 88 71 56 26 14
and Step V is the last Step of the arrangement of the above input as the intended arrangement is obtained. 
As per the rules followed in the above steps, find out in each of the following questions the appropriate steps for the given input. Input for the questions :
Input : for 52 all 96 25 jam road 15 hut 73 bus stop 38 46

(All the numbers given in the arrangement are two digit numbers)

Q5. Which of the following would be Step VII?

A) stop road jam hut for bus all 15 96 73 52 46 38 25
B) road jam hut for bus all stop 15 25 38 46 52 73 96
C) stop road jam hut for bus all 96 73 52 46 38 25 15
D) jam hut for bus all 25 road stop 15 96 73 52 46 38
E) There will be no such step as the arrangement gets established at Step VI

ANS: C

Explanation:

The pattern being followed is that first the words are arranged in reverse EJOTY format followed by the numbers in the decreasing order. 
Input : for 52 all 96 25 jam road 15 hut 73 bus stop 38 46
Step 1: all for 52 25 jam road 15 hut 73 bus stop 38 46 96
Step 2: bus all for 52 25 jam road 15 hut stop 38 46 96 73
Step 3: for bus all 25 jam road 15 hut stop 38 46 96 73 52
Step 4: hut for bus all 25 jam road 15 stop 38 96 73 52 46
Step 5: jam hut for bus all 25 road 15 stop 96 73 52 46 38
Step 6: road jam hut for bus all 15 stop 96 73 52 46 38 25
Step 7: stop road jam hut for bus all 96 73 52 46 38 25 15

Q6. Which word/number would be at the 6th position from the left in Step V ?

A) 25
B) stop
C) Jam
D) All
E) Road

ANS: A

Explanation:

The pattern being followed is that first the words are arranged in reverse EJOTY format followed by the numbers in the decreasing order. 
Input : for 52 all 96 25 jam road 15 hut 73 bus stop 38 46
Step 1: all for 52 25 jam road 15 hut 73 bus stop 38 46 96
Step 2: bus all for 52 25 jam road 15 hut stop 38 46 96 73
Step 3: for bus all 25 jam road 15 hut stop 38 46 96 73 52
Step 4: hut for bus all 25 jam road 15 stop 38 96 73 52 46
Step 5: jam hut for bus all 25 road 15 stop 96 73 52 46 38
Step 6: road jam hut for bus all 15 stop 96 73 52 46 38 25
Step 7: stop road jam hut for bus all 96 73 52 46 38 25 15
So required word/number at the 6th position from the left in Step V is 25.

Q7. Which of the following would be the Step III?

A) hut for bus all 25 jam road 15 stop 38 96 73 52 46
B) for bus all 25 jam road 15 hut 38 stop 96 46 73 52
C) hut for bus all jam road 15 stop 38 96 73 52 46 25
D) for bus all 25 jam road 15 hut stop 38 46 96 73 52
E) None of these

ANS: D

Explanation:

The pattern being followed is that first the words are arranged in reverse EJOTY format followed by the numbers in the decreasing order. 
Input : for 52 all 96 25 jam road 15 hut 73 bus stop 38 46
Step 1: all for 52 25 jam road 15 hut 73 bus stop 38 46 96
Step 2: bus all for 52 25 jam road 15 hut stop 38 46 96 73
Step 3: for bus all 25 jam road 15 hut stop 38 46 96 73 52
Step 4: hut for bus all 25 jam road 15 stop 38 96 73 52 46
Step 5: jam hut for bus all 25 road 15 stop 96 73 52 46 38
Step 6: road jam hut for bus all 15 stop 96 73 52 46 38 25
Step 7: stop road jam hut for bus all 96 73 52 46 38 25 15

Q8. How many daughters does W have?

I. B and D are sisters of M.
II. Ms father T is husband of W.
III. Out of the three children which T has, only one is a boy.

A) Only I and III
B) All I, II and III are required to answer the question
C) Only II & III
D) Question cannot be answered even with all I, II and III
E) Only I and II

ANS: C

Explanation:

The second statement tells T is the father and W is the mother of M. The third statement tells that out of three children T has, only one is a boy, this implies that he has two daughters. Hence 2nd and 3rd statements given are sufficient to answer the question.


Q9. Who among A, B, C, D, E and F each having a different height, is the tallest ? 

I. B is taller than A but shorter than E.
II. Only two of them are shorter than C.
III. D is taller than only F.

A) Only I and II
B) Only I and III
C) Only II & III
D) All I, II and III are required to answer the question
E) All I, II and III are not sufficient to answer the question

ANS: D

Explanation:

All the three statements give the order as 
E B A C D F. 

Q10. Towards which direction is village J from village W?
     I. Village R is to the west of Village W and to the north of Village T.
    II. Village Z is to the east of Village J and to the south of Village T.
    III. Village M is to the north east of Village J and north of Village Z.

A) Only III
B) Only II and III
C) All I, II and III are required to answer the question
D) Question cannot be answered even with all I, II and III
E) None of these

ANS: E

Statements I & II give us that the direction of village J w.r.t. village W is south-west.


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop