Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Grapecity Aptitude Questions set 2

Posted on :19-03-2016
Q1. Meera purchased 23 bracelets at the rate of Rs 160 per bracelet. At what rate per bracelet should she sell the bracelets so that profit earned is 15% ?

A) Rs. 184/-
B) Rs. 186/-
C) Rs. 192/-
D) Rs. 198/-
E) None of these

ANS: A

Explanation:

Since the CP of each bracelet is Rs 160, to make a profit of 15%, the SP should be 160 × 1.15 = Rs 184.


Q2. Kajal spends 55% of her monthly income on grocery, clothes and education in the ratio of 4 : 2 : 5 respectively. If the amount spent on clothes is Rs. 5,540/-, what is Kajals monthly income ?

A) Rs. 55,400/-
B) Rs. 54,500/-
C) Rs. 55,450/-
D) Rs. 55,650/-
E) None of these

ANS: A

Explanation:

Let the amount spent on grocery, clothes and education is x. We have 2x/11 = 5540. So, x = Rs. 30470. This is 55% of the total income. Hence total income = (30470 X 100)/55 = Rs 55400.


Q3. 35 percent of a number is two times 75 percent of another number. What is the ratio between the first and the second number respectively?

A) 35 : 6
B) 31 : 7
C) 23 : 7
D) 32 : 9
E) None of these

ANS: E

Explanation:

Let two numbers be a and b. Now, 35% of a = 2 times 75% of b. solving we get a : b = 30 : 7 Therefore, the correct answer is option E (none of these).


Q4. Area of a rectangular field is 3584 m2 and the length and the breadth are in the ratio 7 : 2 respectively. What is the perimeter of the rectangle ?

A) 246m
B) 292m
C) 286m
D) 288m
E) None of these

ANS: D

Explanation:

Here, L : B = 7: 2 or L = 7a, B = 2a. So area= 7a × 2a. Given that the area is 3584m2 => 14a2 = 3584 => a = 16. So L = 112 and B = 32. So, Perimeter = 2 (L + B) = 2 × 144 = 288m

Q5. Last year there were 610 boys in a school. The number decreased by 20 percent this year. How many girls are there in the school if the number of girls is 175 percent of the total number of boys in the school this year ?

A) 854
B) 848
C) 798
D) 782
E) None of these

ANS: A

Explanation:

The number of boys this year = 0.8 × 610 = 488. Since the girls are 175% of the boys, So, the number of girls = 175% of 488 = (175 × 488)/100 = 854

Q6. Aryan got 350 marks and Vidya scored 76 percent marks in the same test. If Vidya scored 296 marks more than Aryan, what were the maximum marks of the test ?

A) 650
B) 900
C) 850
D) 950
E) None of these

ANS: C

Explanation:

Aryan scored =350, Vidya scored 296 more than Aryan i.e. 350 + 296 = 646. Also, Vidya scored 76% of maximum marks. So, 76% of maximum marks = 646 => maximum marks = 850

Q7. A student was awarded certain marks in an examination. However, after re-evaluation, his marks were reduced by 40% of the marks that were originally awarded to him so that the new score now became 96. How many marks did the student lose after re-evaluation?

A) 58
B) 68
C) 63
D) 56
E) 64

ANS: E

Explanation:

Since the student has lost 40% marks, So, he has 60% of the original marks say x. => 0.6 x = 96 => x = 160. Hence, marks lost by him is 160 - 96 = 64.

Q8. Average of five numbers is 61. If the average of first and third number is 69 and the average of second and fourth number is 69, what is the fifth number ?

A) 31
B) 29
C) 25
D) 35
E) None of these

ANS: B

Explanation:

Since the average of all five numbers is 61, so the total of all five numbers is 61 × 5 = 305. Total of Ist and IIIrd numbers = 138 and total of IInd and IVth numbers is 138. So the fifth number is 305 - 138 -138 = 29.


Q9. The respective ratio between the present ages of father, mother and daughter is 7 : 6 : 2. The difference between mothers and the daughters age is 24 years. What is the fathers age at present?

A) 43 years
B) 42 years
C) 39 years
D) 38 years
E) None of these

ANS: B

Explanation:

The ratio between the present ages of father, mother and daughter is 7 : 6 : 2. Let their ages be 7x, 6x and 2x respectively. Now, we have, 6x - 2x = 24 => x = 6. Hence, age of father is 6 × 7 = 42 years. 

Q10. Average weight of 19 men is 74 kgs. and the average weight of 38 women is 63 kgs. What is the average weight (rounded off to the nearest integer) of all the men and the women together

A) 59kgs
B) 65kgs
C) 69kgs
D) 67kgs
E) 71kgs

ANS: D

Explanation:

The average weight of all men and women = (19x74x38x63)/57 = 66.6 = 67kgs


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop