Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Godrej Infotech Arithmetic Ability Questions

Posted on :02-02-2016
Q1. A milk vendor has 2 cans of milk. The first contains 25% water and the rest milk. The second contains 50% water. How much milk should be mix from each of the containers so as to get 12 liters of milk such that the ratio of water to milk is 3:5 ?

a) 6 liter, 6 liter 
b) 4 liter, 8 liter 
c) 5 liter, 7 liter
d) 7 liter, 5 liter


Q2. The value of (4.7 x 13.26 + 4.7 x 9.43 + 4.7 x 77.31) is :

a) 470 
b) 570 
c) 370
d) 670


Q3. Which of these numbers is divisible by 26?

a) 190554 
b) 190544
c) 190552
d) 190548


Q4. If four people L, B, Y, M are getting salary in ratio of 6:4:8:2 and Y is getting 1500 more than the M, then find out the salary of B?

a) 2000 
b) 1000 
c) 1500 
d) 1200


Q5. A box contains 6 red beads and 5 blue beads. What is the smallest number of beads that must be picked at a time, without looking, to be sure of getting two of the same colour?

a) 3 
b) 7 
c) 2 
d) 11 


Q6. A spherical container holds a volume of 10936 l water. How many hemisphere of volume 4l each will be required to transfer all the water into the small hemispheres?

a) 2812 
b) 8231 
c) 2734 
d) 4222


Q7. The ages of the two friends are in the ratio of 6:5. If the sum of their ages is 55. After how many years will their ages be in the ratio 8:7?

a) 11 
b) 7 
c) 10 
d) 12


Q8. Inside a square a circle is inscribed. What is the ratio of area of circle to that of square?

ANS:  Let side of the square be x.
so radius of the circle is x/2.
Area of circle to square
(3.14)(x/2)^2:x^2
(3.14):4


Q9. Three types of animals, cockroach, mice and crow are there in a room. There are totally 50 heads and 150 tails in the room. Number of cockroach is twice than the number of mice. What are the number of mice in the room?

a) 5 
b) 10 
c) 15 
d) none of these

ANS: 5


Q10. A and B can do a piece of work in 15 and 20 days respectively. They worked together for 6 days then B is replaced by C. The work was finished in next 4 days. In how many days C alone can do the work?

ANS: C alone can do it in 120 days


Q11. If the operation, ^ is defined by the equation x ^ y = 2x + y, what is the value of a in 2 ^ a = a ^ 3

a) 0
b) 1
c) -1
d) 4 


Q12. A school room is to be built to accommodate 70 children, so as to allow 2.2 m2 of floor and 11 m3 of space for each child. If the room be 14 metres long, what must be its breadth and height?

a) 12 & 5.5 metres
b) 13 & 6 metres
c) 11 & 5 metres
d)11 & 4 metres

ANS: c


Q13. Two pipes P and Q can fill a cistern in 3 and 6 minutes respectively, while an empty pipe R can empty the cistern in 4 minutes. All the three pipes are opened together and after 2 minutes pipe R is closed. Find when the tank will be full

a) 3 minutes
b) 6 minutes
c) 5 minutes
d) 8 minutes

ANS: a


Q14. There is a leak in the bottom of a cistern. Before the leak, it could be filled in 4 1/2 hours. It now takes 1/2 hour longer. If the cistern is full, in how much time would the leakage empty the full cistern?

a) 23 hours
b) 35 hours
c) 52 hours
d) 45 hours

ANS: d


Q15. Two filling pipes A and B can fill a tank in 30 and 20 hours respectively. Pipe B alone is kept open for half the time and both pipes are kept open for the remaining time. In how many hours, will the tank be completely full?

a) 25 hours
b) 40 hours
c) 15 hours
d) 28 hours

ANS: c


Q16. A man covers a certain distance on a toy train. If the train moved 4 km/hr faster, it would take 30 minutes less. If it moved 2 km/hr slower, it would have taken 20 minutes more. Find the distance.

a) 60 km
b) 45 km
c) 30 km
d) 20 km

ANS: a


Q17. The average speed of a train is 20% less on the return journey than on the onward journey. The train halts for half an hour at the destination station before starting on the return journey. If the total time taken for the to and fro journey is 23 hours, covering a distance of 1000 km, the speed of the train on the return journey is

a) 60 km/hr
b) 40 km/hr
c) 50 km/hr
d) 55 km/hr

ANS: b


Q18. Two trains move from station A and station B towards each other at the speed of 50 km/hr and 60 km/hr. At the meeting point, the driver of the second train felt that the train has covered 120 km more. What is the distance between A and B?

a) 1320 km
b) 1100 km
c) 1200 km
d) 960 km

ANS: a


Q19. Rohit took a loan of 20,000 to purchase an LCD TV set from a finance company. He promised to make the payment after three years. The company charges compound interest at the rate of 10% per annum for the same. But, suddenly the company announces the rate of interest as 15% per annum for the last one year of the loan period. What extra amount does Rohit have to pay due to this announcement of the new rate of interest?

a) 7830
b) 4410
c) 6620
d) None of these

ANS: d


Q20. A tree was planted three years ago. The rate of its growth is 30% per annum. If at present the height of the tree is 670 cm, what was the height of the tree when it was planted?

a) 305 cm
b) 500 cm
c) 405 cm
d) 625 cm

ANS: a


Q21. Sanju put equal amounts of money: one at 10% per annum compound interest payable half yearly and the second at a certain percent per annum compound interest payable yearly. If he gets equal amounts after 3 years, what is the value of the second percent?

a) 10 1/5 %
b) 10 %
c) 9 1/2 %
d) 10 1/4 %

ANS: d


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop