Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Global Edge Aptitude Paper March 2011

Posted on :09-03-2016
Q1. What is the output of the Program?

typedef int *ABC;
typedef ABC XYZ[10];
int main()
{
XYZ var;
}

1. var is an array of integer pointers.
2. var is a pointer to an integer array.

a) only 1 is correct.
b) only 2 is correct.
c) both 1 and 2 are correct.
d) typedef statements are in wrong order.

ANS: b


Q2. What is the output of the Program?

union tag
{
int a;
char x;
char y;
}name;
(Assume Storage is Little Endian technique)
int main()
{
name.a=258;
printf(" x = % d y = %d ",name.x, name.y);
}

a) x = 1 y = 1
b) x = 2 y = 2
c) x = 1 y = 2
d) x = 2 y = 1

ANS: b


Q3. Consider the Program,

int main()
{
int a[20];
int *p,*q,val;
p = &a[0];
q = &a[10];
val = q - p;
printf("p %u q %u val %d ",p,q,val);
}

Assume p = 1000, what is the value of q and val ?

a) q = 1020 val = 20
b) q = 1020 val = 10
c) q = 1010 val = 10
d) q = 1010 val = 20

ANS: b


Q4. Consider the Program,

struct key
{
char *word[2];
int count;
char c;
}abc;
int main()
{
printf(" size %d",sizeof(abc));
}

What is the size of abc?

a) 8
b) 7
c) 6
d) 5

ANS: b


Q5. What is the output of the following program ?

main()
{
int a;
fun();
printf("%d",a);
a=50;
}
fun()
{
int i;
*(&i+4) = 100;
}

a. 50
b. Garbage value
c. 100
d. Compiler error


Q6. What is the output of the program ?

main()
{
#define x 5
int b;
b = x;
printf("%d",b);
}

a. Compiler Error
b. Runtime error
c. Garbage value
d. 5


Q7. What is the output of the following program ?

main()
{
int a; #define y 10
a=y;
printf("%d",a);
}

a. 10
b. Compiler error
c. Run-time error
d. Garbage value


Q8. What will be printed on the screen ?

#define s -50
main()
{
int s;
#ifdef s
printf("Hell ");
#else
printf("Heaven ");
#endif
}

a. Hell
b. Heaven
c. Compilation error
d. HellHeaven


Q9. Which of Arrays or pointers are faster?

a. Arrays
b. pointers
c. Both take same time
d. Can not say


Q10. How many times can a comment be nested ?

A) COMMENT_NEST_LIMIT times
B) COMMENT_LIMIT times
C) ONE time
D) Not even Once (R)


Q11. What is the output of the following program?

main(){
char str[]="GESL";
printf("%d %d",sizeof(str),strlen(str));
}

a) 5,5 
b) 4,4 
c) 5,4 
d) 4,5

ANS: 5, 4


Q12. What is the output of the following program?

int main() {
int i = 10, j ;
if ( ( j = ~i ) < i )
printf ( "True" ) ;
else
printf ( "False" ) ;
}

a) True 
b) False 
c) Compiler Dependent 
d) None of the above.

ANS: a) True


Q12. How many bytes are required to create a 3*3 matrix using double pointer?

ANS: 12


Q13. What is the output of the following program?

take int=4,float=8,char=1
main() {
FILE *fp;
printf("%d ",sizeof(fp) );
}

a) 2 
b) 4 
c) Compiler dependent 
d) Error

ANS: 4


Q14. What is the output of the following program?

main()
{
int a=10,20;
a^=b^=a^=b;
printf("%d %d ",a,b);

a) a=20,b=10 
b) a=10,b=20 
c) Syntax error 
d) Unpredictable

ANS: a) a=20, b=10


Q15. Which one MUST be correct in the following statements?

A) All Identifiers are keywords
B) All Keywords are Identifiers
C) Keywords are not Identifiers
D) Some keywords are Identifiers

ANS: (A)


Q16. What is the o/p?

void main()
{
char *mess [] = {"Have", "a", "nice", "day", "Bye");
printf("%d %d",sizeof(mess),sizeof(mess[1]));
}

a. 16 4
b. 5 4
c. 20 4
d. Error

ANS: c


Q17. What is the output of the following program?

main()
{ int arr[]={ 1,2,3,4 };
int *ptr ;;;;
ptr++ = arr;
printf("%d,%d",ptr[2],arr[2]);
return 0;
}

a. compile time error :multiple termination statements for pointer
b. value required for ptr
c. prints 3 3
d. printd 4 3

ANS: lvalue required for ptr;


Q18. What is the output if input is abcd:

main()
{
char s[10];
scanf ("%s",s);
printf(s);
}

a. prints abcd
b. compiler error
c. prints abcd and 6 junk characters
d. printd s

ANS: prints abcd.


Q19. What is the output of the following program?

main()
{
char c = 255;
printf ("%d",c);
return 0;
}

a. illegal character assignment
b. prints -1
c. prints 2
d. prints 255

ANS: prints -1.


Q20. What is the output of the following program?

main()
{
int i;
for (i=7;i<=0;i--)
printf ("hello ");
}

a. prints hello 7 times
b. prints hello 8 times
c. prints hello once
d. prints nothing

ANS: prints nothing.


Q21. What is the output of the following program?

main() {
char str1[]="Hello";
char str2[]="Hello";
if ( str1==str2 )
printf("True ");
else
printf("False ");
}

a) True 
b) False 
c) Error 
d) Unpredictable.

ANS: False.


Q22. What is the output of the following program?

main()
{
# include
int i = 10 ;
printf("%d ", i/2 );
}

a) 10 
b) 5 
c) error 
d) warning.

ANS: 5


Q23. What is the output of the following program?

#include
# pragma pack(2)
struct SIZE {
int i;
char ch ;
double db ;
} ;
main () {
printf ( "%d ",sizeof(struct SIZE) );
}

a) 12 
b) 14 
c) 16 
d) 8


Q24. What is the output of the following program?

main() {
int i=10;
switch(i) {
case 10: printf("Hello "); {
case 1 : printf("World ");
}
case 5: printf("Hello World ");
}
}

a) Hello 
b) Hello 
c) Hello World Hello World 
d) Syntax Error.

ANS: Hello World Hello World


Q25. Condition for deadlock occurrence

a) Mutual Exclusion
b) no premption
c) hold and wait
d) circular wait
e) all of the above

ANS: d


Q26. PCI stands for

a) Programmable computer Interface
b) Peripheral Computer Interface
c) programmable Control Interface
d) Peripheral Component Interface

ANS: d


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop