Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

GlobalEdge Questions and Answers

Posted on :08-03-2016

Q1. The breakdown mechanism in a lightly doped p-n junction under reverse biased condition is called

(A) avalanche breakdown.
(B) zener breakdown.
(C) breakdown by tunnelling.
(D) high voltage breakdown.

ANS: A


Q2. Removing bypass capacitor across the emitter-leg resistor in a CE amplifier causes

(A) increase in current gain. 
(B) decrease in current gain.
(C) increase in voltage gain. 
(D)decrease in voltage gain.

ANS: D


Q3. When a step-input is given to an op-amp integrator, the output will be

(A) a ramp.
(B) a sinusoidal wave.
(C) a rectangular wave.
(D) a triangular wave with dc bias.

ANS: A


Q4. Hysteresis is desirable in Schmitt-trigger, because

(A) energy is to be stored/discharged in parasitic capacitances.
(B) effects of temperature would be compensated.
(C) devices in the circuit should be allowed time for saturation and desaturation.
(D) it would prevent noise from causing false triggering.

ANS: C


Q5. Space charge region around a p-n junction

(A) does not contain mobile carriers
(B) contains both free electrons and holes
(C) contains one type of mobile carriers depending on the level of doping of the p or n
regions
(D) contains electrons only as free carriers

ANS: A


Q6. The important characteristic of emitter-follower is

(A) high input impedance and high output impedance
(B) high input impedance and low output impedance
(C) low input impedance and low output impedance
(D) low input impedance and high output impedance

ANS: B


Q7. In a JFET, at pinch-off voltage applied on the gate

(A) the drain current becomes almost zero
(B) the drain current begins to decrease
(C) the drain current is almost at saturation value.
(D) the drain-to-source voltage is close to zero volts.

ANS: C


Q8. When an amplifier is provided with current series feedback, its

(A) input impedance increases and output impedance decreases
(B) input and output impedances both decrease
(C) input impedance decreases and output impedance increases
(D) input and output impedances both increase

ANS: D


Q9. The fan-out of a MOS-logic gate is higher than that of TTL gates because of its

(A) low input impedance 
(B) high output impedance
(C) low output impedance 
(D) high input impedance

ANS: D


Q10. In an intrinsic semiconductor, the Fermi-level is

(A) closer to the valence band
(B) midway between conduction and valence band
(C) closer to the conduction band
(D) within the valence band

ANS: C


Q11. The common collector amplifier is also known as

(A) collector follower 
(B) Base follower
(C) Emitter follower 
(D) Source follower

ANS: C


Q12. In an amplifier with negative feedback

(A) only the gain of the amplifier is affected
(B) only the gain and bandwidth of the amplifier are affected
(C) only the input and output impedances are affected
(D) All of the four parameters mentioned above would be affected

ANS: D


Q13. A differential amplifier, amplifies

(A) and mathematically differentiates the average of the voltages on the two input lines
(B) and differentiates the input waveform on one line when the other line is grounded
(C) the difference of voltages between the two input lines
(D) and differentiates the sum of the two input waveforms

ANS: C


Q14. It is required to construct a counter to count upto 100(decimal). The minimum number of flipflops required to construct the counter is

(A) 8 
(B) 7
(C) 6 
(D) 5

ANS: A


Q15. A highly stable resonance characteristic is the property of a ____ oscillator.

(A) Hartley 
(B) Colpitts
(C) Crystal 
(D) Weinbridge

ANS: (C)


Q16. The width of depleted region of a PN junction is of the order of a few tenths of a ___________.

(A) millimeter 
(B) micrometer
(C) meter 
(D) nanometer

ANS: (B)


Q17. In negative feedback the return ratio is __________.

(A) 0 
(B) 1
(C) greater than 0 
(D) greater than 1

ANS: (C)

Explanation:

In a negative feed back circuit, always the return ratio will be in the range of 0 to 1.


Q18. A phase shift oscillator uses __________________.

(A) LC tuning 
(B) Piezoelectric crystal
(C) Balanced bridge 
(D) Variable frequency operation

ANS: (C)


Q19. Transistor is a

(A) Current controlled current device.
(B) Current controlled voltage device.
(C) Voltage controlled current device.
(D) Voltage controlled voltage device.

ANS: (A)

Explanation:

The output current depends on the input current


Q20. A bistable multivibrator is a

(A) Free running oscillator. 
(B) Triggered oscillator.
(C) Saw tooth wave generator. 
(D) Crystal oscillator.

ANS: (B)

Explanation:

The transistors would change their state of operation from ON to OFF and vice versa depending on the external trigger provided.


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop