Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Global Edge Paper Pattern (Computer Fundamental)

Posted on :08-03-2016
Global Edge Placement Paper Pattern 

Q1. Where is the MBR stored? 

1. maintained by OS 
2. MBR is in Boot. 
3 MBR is in First sector of HDD 
4. None of the above. 


Q2. Where is the partition table stored? 

1. BIOS 
2. CMOS Setup 
3. MBR 
4. stored per partition. 


Q3. Where is the boot record stored? 

1. BIOS 
2. CMOS Setup 
3. MBR 
4. stored per partition. 


Q4. How many primary partitions can be created? 

1. 1 
2. 2 
3. 3 
4. 4 

ANS: 4. 


Q5. What is the difference between primary & extended portion ? 

1. Both are same 
2. Primary and extended are in logical portion 
3. primary cannot be subdivided but extended can be
4. extended cannot be subdivided but primary can be 

ANS: 3


Q6. Can we create 2 primary dos portions? 

a) Yes 
b) No 
c) Depends on the hard Disk. 
d) None of the above. 

ANS: Yes 


Q7. Can we create 2 extended partitions? 

a) Yes 
b) No 
c) Depends on the hard Disk. 
d) None of the above. 

ANS: No. 


Q8. How many partitions can be created on a given hard disk? 

a) Depends on the size of Disk. 
b) 24 
c) 4 
d) 26 


Q9. Can we hide a partition? 

a) Yes 
b) No 
c) Depends on the Hard Disk 
d) None. 

ANS: Yes. 


Q10. Sliding window protocol lies in which layer? 

1. Transport Layer 
2. Network Layer 
3. Datalink layer 
4. Application Layer 

ANS: 3. Datalink layer 


Q11. Which is the highest priority interrupt ? 

1. rst5.5 
2. rst6.5 
3. TRAP 
4. HLD 


Q12. 8085 is 

1. 16-bit 
2. 8-bit
3. 32-bit 
4. 20-bit microprocessor. 

ANS: 2. 8 bit 


Q13. Protected mode is present in which processor 

1. 8085 
2. 8086 
3. 80386 
4. 8087 


Q14. The no. of address lines required to address 4k of memory 

a) 11 
b) 12 
c) 14 
d) 16 

ANS: 


Q15) Where is CMOS setup stored 

a) Hard Disk 
b) BIOS 
c) CMOS Ram 
d) MBR. 

ANS: CMOS Ram 


Q16) What is the output of the following program? 

main(){ 
int a; 
char *p; 
a = sizeof(int) * p; 
printf("%d
",a); 

a) compile error 
b) run time error 
c) 4 
d) compiler dependent 

ANS: 


Q17) What is the output of the following program? 

#define SIZE sizeof(int) 
main(){ int i=-1; 
if(i < SIZE) 
printf("True
"); 
else 
printf("False
"); 

a) True 
b) False 
c) can t predict 
d) None of these 

ANS: b 


Q18) What is the output of the following program?

int (*fun())[] 

a) function returning a pointer to an array 
b) function returning an array of pointers 
c) pointer to a function which takes array as argument 
d) Compiler error
 
ANS: 


Q19) What is the output of the following program?

main()
int a=8,d; 
int *p; 
p=&a; 
d=a/*p; 
print("%d
",d); 
}
 
a) 1 
b) 0 
c) compiler error 
d) run time error 

ANS: c 


Q20) What is the output of the following program?

main(){ 
char *a="Hello"; 
*a++ = h ; 
printf("%s
",a); 

a) hello 
b) ello 
c) runtime error 
d) compiler error 

ANS: 


Q21) What is the output of the following program?

main(){ 
char p[]="Hello"; 
p[0]= h ; 
printf("%s
", p); 

a) hello 
b) Hello 
c) compiler error 
d) run time error 

ANS: 


Q22) What is the output of the following program?

#define mysizeof(a) (&a+1) - &a 
main( 
float d; 
printf("%d
", mysizeof(d) ); 
note: assume sizeof float is 8 bytes 

a) 8 
b) 4 
c) 1 
d) compiler error 

ANS: 


Q23) What is the output of the following program?

main() 
{ int *p=10; 
printf("%d
",*p); 
}
 
a) 10 
b) run time error 
c) compiler error 
d) 5 

ANS: b


Q24) What is the output of the following program?

main(){ 
int i=-1; 
i<<=2; 
printf("%d
",i); 

a) -1 
b) -2 
c) -4 
d) 0 

ANS: 


Q25) What is the output of the following program?

main(){ 
int i= 0xffffffff; 
printf("%d
",i); 
note: size of int is 4 bytes 

a) -1 
b) 65635 
c) 100 
d) error 

ANS: 


C questions: 

Q1. What is the o/p? 

int A=1,B=2; 
if(A==B < printf("Hello ")) 
printf("world
"); 
else 
printf("Bangalore
"); 

a. world 
b. Hello bangalore 
c. bangalore 
d. Hello world. 

ANS: Hello world. 


Q2. What is the o/p ? 

main() 
int i; 
for(i=0; i< 10; i++) 
int j=10; 
j++; 
printf("j= %d
", j); 

a. 10 to 19 
b. error j undeclared 
c. 10 times 11 
d. 10 - 18 

ANS: 10 times 11. 


Q3. What is the o/p ? 

union test{ 
int a; 
union test *p; 
}; 
main(){ 
union test q; 
printf(" a= %d
", q.a); 

a. 0 
b. syntax error 
c. garbage value 
d. run time error 

ANS: c 


Q4. What is the output of the following program?

register int a,b; 
main(){ 
for(a=0 ; a<5 ; a++) 
b++; 

a. 5 
b. 4 
c. 0 
d. error 

ANS: d 


Q5. What is the output of the following program?

# define dprint(expr) printf(" expr= %d 
", expr) 
main(){ 
int i=10,j=2; 
dprint(i / j) ; 

a. 5 
b. expr= 5 
c. i / j= 5 
d. error. 

ANS: b. 


Operating system concepts 

Q1. Virtual memory is 

a. Infinite, user is not constrained while writing program. 
b. Finite it is limited by main memory + swap memory. 
c. Infinite ,Yes As the process needs memory it is allocated by demand paging. 
d. Finite ,It is limited by machines addressing capacity. 

ANS: 


Q2. Find the correct sentence 

a. UNIX is monolithic MS-DOS is Microkernel 
b. UNIX & MS-DOS are both monolithic. 
c. UNIX & MS-DOS are both Microkernel. 
d. All are wrong. 

ANS: b 


Q3. In which OSI layer packet sequencing is checked 

a. Physical layer 
b. Data link layer 
c. Network layer 
d. Transport layer 

ANS: 


Q4. In General purpose OS user cannot change which state of process. 

a. premption 
b. sleep 
c. creation 
d. ready 

ANS: a 


Q5. Which addressing scheme is not common for 8085 & 8086 

a. Register addressing 
b. Indexed addressing 
c. Register Indirect addressing 
d. Direct addressing. 

ANS: 


C - What is the output of the following : 

Q1. 
main() 
int *p ; 
p=(int *)malloc(-10); 

a) allocates 0 bytes 
b) allocates memory, if available 
c) compilation error 
d) Runtime error 

ANS: b 


Q2. 
main() 
for( printf("a") ; printf("b") ; printf("c") ) ; 

a) abc 
b) abc abc abc .....(infinite times) 
c) a bc bc bc ....(infinite times) 
d) Error 

ANS: 


Q3. 
main() 
int i= 10 * fun() ; 
printf("%d",i); 
fun() 
return 10 ; 

a) 0 
b) 10 
c) 100 
d) Error 

ANS: 


Q4. 
int i= 10 * fun() ; 
main() 
printf("%d",i) ; 

fun() 
return 10 ; 

a) 0 
b) 10 
c) 100 
d) Error 

ANS: 


Q5. Assume size of int to be 2 bytes: 

main() 
int i = 100 ; 
printf("%d ", sizeof(i++)); 
printf("%d ",i) ; 

a) 2 100 
b) 2 101 
c) 100 101 
d) 101 100 

ANS: a 


Computer Fundamentals: 

Q1. Which one of the following always resides in the memory ? 

a) Linker 
b) Loader 
c) Compiler 
d) All of the Above 

ANS: b 


Q2. Which of these is not a layer in OSI model ? 

a) Application layer 
b) Network Layer 
c) Internet Layer 
d) Data Link Layer 

ANS: 


Q3. Which one of the following data structures is best suited for searching? 

a) Arrays 
b) Singly Linked List 
c) Doubly Linked List 
d) Hash Table 

ANS: d 


Q4. Which of the following data structures is best suited for Deletion ? 

a) Arrays 
b) Singly Linked List 
c) Doubly Linked List 
d) Hash Table 

ANS: c 


Q5. Which one of these is not a scheduling technique in Operating System? 

a) Last- Come-  First- Serve Scheduling 
b) First- Come- First- Serve Scheduling 
c) Preemptive Scheduling 
d) Round Robin Scheduling 

ANS: a 


Q6. Demand Paging is 

a) All the pages of a process is loaded at the start 
b) When a single page is demanded then all other pages are also loaded 
c) When a page is required then only it is loaded 
d) None of the Above 

ANS: 


Q7. Page Fault is 

a) A page is referenced that is not in the memory . 
b) A page is referenced that is not in the Disk. 
c) A page being added to the process. 
d) None of the above 

ANS: a 


Q8. If the number of internal nodes in a binary tree is n , then what is the number of external nodes ? 

a) n -1 
b) n 
c) n + 1 
d) 2n 

ANS: c 


Q9. "Banker s Algorithm" is used for : 

a) Deadlock Detection 
b) Deadlock Avoidance 
c) Deadlock Prevention 
d) All of the above 

ANS: 


Q10. Which of the following is used fro designing a lexical analyser of a compiler? 

a) Finite Automata 
b) Push Down Automata 
c) Turing Machine 
d) None of the above 

ANS: a 


Q11. Which layer in the OSI model is responsible for End to End connectivity? 

a) Data Link Layer 
b) Network Layer 
c) Transport Layer 
d) Session Layer 

ANS: c


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop