Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Geometric Limited Latest Placement Paper

Posted on :09-03-2016
Paper : GEOMETRIC Latest Placement     Papers Pattern Part - 1

Directions for questions 1-3: 

Complete the sequence given below :     
 
Q1. 5, 5, 13, 13, 21, 21, __

ANS:  29


Q2. 0, 7, 26, 63, 124, __

ANS:  215 


Q3. 1, 3, 5, 7, __

ANS:  9


Q4. If a person walks at 4/5th of his usual speed he reaches 40min late. If he walks at his usual speed for how much time does he travel ?


Q5. Two trains A&B start at opposite points 120km apart at 60kmph. A fly starting along with train A at 120kmph reaches B then returns back to touch A and continues the two and fro movement. By the time two trains meet how much distance would the fly have traveled?


Q6. In a class 80% have passed in English, 70% passed Hindi, 10% didnt pass either. If 144 students passed both the subjects. What is the total strength of the class?


Q7. Find the least number which when divided by 7 gives the reminder 6, when divided by 6 gives reminder 5, when divided by 5 gives reminder 4 and so on ?


Q8. If a man stands in front of sun what is the first letter of the direction which is left to him ?

Q9. 
(a)A square is to circle as cube is to
(b)Success is to failure as joy is to

Q10. (a)Give the synonyms of the following words

(i) Joy
(ii) Inert
(iii) Jolly

(b) Give the opposites of the following words
(i) genuine
(ii) command
(iii) essential

Q11. Find the odd man out in the following sets

(i) Tiger, Elephant, King Cobra, Dolphin
(ii) Oasis,  Lake , Pool, Valcano
(iii) Bengali, Karnataka, Mumbai,  Kashmir 
(iv) Lapidary, Lancet, Scapel, Surgeon
(v) Requiem, Dirge, Elegy, Paean

Q12. I bought a cycle 2days before my birthday and I broke it 3 days after my birthday. The day I broke it is Mar2,1956?


Directions: The following questions are to be answered on the basis of the above given statement

i) When is my birthday?

Hint: Keep in mind that 1956 was a leap year.
(ii) What is my age on Mar 4th, 1980?
(iii) My nephew is born exactly 20years after me. If I turned 20 in 1960, what is the nephews age on Feb 28th 1988 ?


Q13. Monday Aug25, 96 :
Hostess: "Mr A, you forgot your umbrella during the party on last friday. I expected you to collect it on your visit on wednesday as I plan to leave on this Friday."

Directions:  The following questions are to be answered on the basis of the above given statement

(i) when A missed umbrella?
(ii)When A is supposed to collect it?
(iii)When K leaves?


Q14. What is my fathers sons son to my son?

ANS: Cousin brother


Q15. On cutting a solid parabola what would be generated

ANS:  Cone


Q16. What is Eulers formula?

ANS:  F+V-E =2; where F => faces; V => vertices; E => number of edges


Q17. What is Newton Raphson method used for?

ANS: To find the root of f(x) = 0;


Q18. How many tangents can be drawn on three circles if they dont lie within each other ?


Q19. xy - x + 2y = 6 equation is shifted to form equation xy=c what is c ?


Q20. When x is real what is the least value of (x2-6x+5)/(x2+2x+1)


Q21. When an object like cube or sphere is seen along x, y, z axis we get the same.Apart from these suggest another object which has similar characteristics as that mentioned above?

ANS:  Triangular prism


Q22. When an object is seen from the front side we can see two concentric squares and top view also without any hidden lines. Draw the side view.


Q23. In common parlance, A=> B means what

ANS:  if A is true B has to be true


Q23. If A is not invertible and BA = I is not possible, what is implied by this?

ANS:  Determinant is Zero.


Q24. What is a free body diagram used for


Q25. A die is thrown twice what is the probability that you get same number


Q26. The sum of two numbers is 55. What is the larger number?



SECTION 2-TECHNICAL SECTION

Q1. Convert 251 in base 10 to octal(base 8)?


Q2. How much information can be stored in 1 byte of a IBM pc compatible?


Q3.What is the language used for Artificial Intelligence

ANS:  lisp


Q4. Swap two variables without using temporary variable

ANS:  a= a+b; b= a-b; a= a-b:


Q5. Which is not the operating system ?

ANS:  BIOS


Q6. What is the optimum number of operations for 2x3 + 3x2 + 5x + 5?


Q7. In the fortran language which of the following is true.

(i) fortran uses call by value
(ii) fortran is object oriented
(iii) fortran allows use of function overloading

ANS: (i)


Q8. When a program is compiled what does it produce?

ANS:  Source code is converted to object code


Q9. What is the difference between function overloading and function overriding?


Q10. What is the character set used in JAVA 2.0 ?

ANS:  Unicode

  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop