Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Genpact India Aptitude Test Paper 2014

Posted on :03-02-2016

Directions 1-4:

Pick out the most effective word from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete

Q1. Rohan and Rohit are twin brothers, but they do not look ......

a) unique            
b) different            
c) likely                
d) alike

ANS: d

Q2. To err is ...... to forgive divine

a) beastly           
b) human                
c) natural

ANS: b

Q3. The ruling party will have to put its own house ...... order.

a) in            
b) on                
c) to                
d) into

ANS: a

Q4. ...... of old paintings is a job for experts

a) Resurrection        
b) Retrieval            
c) Restoration           
d) Resumption

ANS: c

Q5. A man can row 5 kmph in still water. If the river is running at 1 kmph, it takes him 75 minutes to row to a place and back. How far is the place?

a) 3km            
b) 2.5 km               
c) 4 km               
d) 5 km

ANS: a

Q6. It was calculated that 75 men could complete a piece of work in 20 days. When work was scheduled to commence, it was found necessary to send 25 men to another project. How much longer will it take to complete the work?

a) 22 days        
b) 30 days            
c) 32 days           
d) 27 days

ANS: b

Q7. A man was engaged on a job for 30 days on the condition that he would get a wage of Rs. 10 for the day he works, but he have to pay a fine of Rs. 2 for each day of his absence. If he gets Rs. 216 at the end, he was absent for work for ... days.

a) 7 days           
b) 8days                
c) 9days                
d) 12 days

ANS: a

Q8. Out of 7 consonants and 4 vowels, how many words of 3 consonants and 2 vowels can be formed?

a) 210            
b) 1050                
c) 25200               
d) 21400

ANS: a

Q9. A large tanker can be filled by two pipes A and B in 60 minutes and 40 minutes respectively. How many minutes will it take to fill the tanker from empty state if B is used for half the time and A and B fill it together for the other half?

a) 15 min            
b) 20 min                
c) 27.5 min           
d) 30 min

ANS: d

Q10. Two numbers A and B are such that the sum of 5% of A and 4% of B is two-third of the sum of 6% of A and 8% of B. Find the ratio of A:B.

a) 2 : 3            
b) 1 : 1               
c) 3 : 4                
d) 4 : 3

ANS: d

Q11. In one hour, a boat goes 11 km/hr along the stream and 5 km/hr against the stream. The speed of the boat in still water (in km/hr) is:

a) 3 km/hr        
b) 5 km/hr            
c) 8 km/hr            
d) 9 km/hr

ANS: c

Explanation:

Speed in still water =1/2 (11 + 5) kmph = 8 kmph.

Q12. How many of the following numbers are divisible by 132?
264, 396, 462, 792, 968, 2178, 5184, 6336

a) 4            
b) 5                
c) 6                
d) 7

ANS: a

Q13. In how many ways can 21 books on English and 19 books on Hindi be placed in a row on a shelf so that two books on Hindi may not be together?

a) 3990            
b) 1540                
c) 1995                
d) 3672

ANS: b

Q14. In how many different ways can the letters of the word CORPORATION be arranged so that the vowels always come together?

a) 810            
b) 1440                
c) 2880                
d) 50400

ANS: d

Q15. A tank is filled in 5 hours by three pipes A, B and C. The pipe C is twice as fast as B and B is twice as fast as A. How much time will pipe A alone take to fill the tank?

a) 20 hours        
b) 25 hours            
c) 35 hours        
d) Cannot be determined

ANS: c

Q16. Father is aged three times more than his son Ronit. After 8 years, he would be two and a half times of Ronits age. After further 8 years, how many times would he be of Ronits age?

a) 2 times            
b) 2(1/2) times            
c) 4 times        
d) 3 times

ANS: a

Q17. In a certain store, the profit is 320% of the cost. If the cost increases by 25% but the selling price remains constant, approximately what percentage of the selling price is the profit?

a) 30%            
b) 70%            
c) 100%            
d) 250%

ANS: b

Q18. From his house, Lokesh went 15 km to the North. Then he turned west and covered 10 km. Then he turned south and covered 5 km. Finally turning to the east, he covered 10 km. In which direction is he from his house?

a) East            
b) West            
c) North            
d) South

ANS: c

Q19. Two students appeared at an examination. One of them secured 9 marks more than the other and his marks was 56% of the sum of their marks. The marks obtained by them are:

a) 39, 30            
b) 41, 32            
c) 42, 33            
d) 43, 34

ANS: c

Q20. In one hour, a boat goes 11 km/hr along the stream and 5 km/hr against the stream. The speed of the boat in still water (in km/hr) is:

a) 3 km/hr        
b) 5 km/hr        
c) 8 km/hr        
d) 9 km/hr

ANS: c

Explanation:

Speed in still water= 1/2 (11 + 5) kmph = 8 kmph.

Q21. A boat running downstream covers a distance of 16 km in 2 hours while for covering the same distance upstream, it takes 4 hours. What is the speed of the boat in still water?

a) 4 km/hr        
b) 6 km/hr        
c) 8 km/hr        
d) Data inadequate  
  
ANS: b

Q22. Gold is 19 times as heavy as water and copper is 9 times as heavy as water. In what ratio should these be mixed to get an alloy 15 times as heavy as water?

a) 1:1           
b) 2:3            
c) 1:2            
d) 3:2

ANS: d

Q23. A train 360 m long is running at a speed of 45 km/hr. In what time will it pass a bridge 140 m long?

a) 40 sec           
b) 42 sec            
c) 45 sec            
d) 48 sec

ANS: a


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop